Even doelloos zijn, en dan? Zolang je maar wel een richting hebt.

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Pauline van Aken poserend in grijze blazer leunend tegen boom

''Gericht ergens mee bezig zijn, komt wanneer ik een doel voel en mijn eigen richting daarvoor heb bepaald. Dat kan een doel voor de dag zijn, gericht op mijn vak als presentator, spreker, trainer of auteur, of voor totaal iets anders.''

Werk met passie & liefde

Zo’n moment dat je juist op latere leeftijd weet te waarderen; het gewoon zijn, niets willen, hoeven of moeten doen.
Het woord ‘moeten’ zet bij mij de nekharen overeind, en heb ik dan ook zoveel mogelijk uit mijn vocabulaire weten te schrappen.

De momenten van even niets ervaar ik als heerlijk en plan ik de laatste 10 jaar geregeld bewust in, op een flink aantal momenten in de week, liefst elke dag even.
Al is het maar een half uurtje per keer. Een ‘uiltje knappen’ op de bank als het even kan, een warm bad pakken met heerlijk geurende badzout of wandelen langs de Vecht.
En weet je wat het mooie is bij zo’n moment van even niets, wanneer ik het overdag ervaar, daarna bruis ik van de energie en voel ik de drive en passie om ergens gericht mee bezig te zijn.

Gericht ergens mee bezig zijn, komt wanneer ik een doel voel en mijn eigen richting daarvoor heb bepaald.
Dat kan een doel voor de dag zijn, gericht op mijn vak als presentator, spreker, trainer of auteur, of voor totaal iets anders.
Het kan voor mij een doel voor een moment van de dag, de gehele dag, of voor die week zijn. Ik noem het ook wel mijn missie voor dat moment in mijn leven.

Wanneer ik mijn missie bepaald heb en ervoor ga, dan werk ik met aandacht, stap voor stap, gericht en met passie.
Dan voel ik de energie stromen en dát wat ik gewenst heb, lukt ook. Bij mijn trainingen is niet de training op zichzelf mijn missie, maar ook dat wat ik wens te bereiken bij mijn trainees.
Dit heeft alles te maken met mijn geloof, mijn visie, kortom met hóe ik in het leven wens te staan.
Mijn visie is: In veiligheid, vertrouwen en het contact dat ik met mijzelf en de ander heb, kan ik er voor een ander zijn en de ander inspireren datzelfde te doen en betekenen.
Op die manier creëer ik niet alleen veilige, positief stromende energie voor mijzelf, maar ook voor de ander.
En wanneer ik dat vervolgens kan ervaren, door wat ze uitstralen en terugkoppelen, dan bruis ik en maakt mijn hart een sprongetje. Dan weet ik, ik heb mijn werk met liefde en passie gedaan.

Geschreven door: Pauline van Aken