Even voorstellen... Ajouad el Miloudi

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Ajouad El Miloudi zwart wit foto glimlachend buiten

'Val 7 keer, sta 8 keer op. Maak fouten in het leven, leer ervan en ga verder waar je gebleven was.'

Even voorstellen... Ajouad el Miloudi

Wie ben je?

Mijn naam is Ajouad. Ik ben programmamaker en tv-presentator, daar ben ik 12 jaar geleden bij AT5 mee begonnen. Eerst met het maken van kinderprogramma’s met verschillende items als verslaggever. Ontzettend veel geleerd en gedaan. Daarnaast maakte ik radio bij FunX, en doorgestroomd naar 3FM als verslaggever. Het was altijd een combinatie tussen radio en televisie, een hele mooie combinatie. Als tv-maker leer je het meest via de radio. Je leert zelfstandig werken, je leert je focussen om op een juiste manier het verhaal te vertellen, zonder de versterking van beelden. De combinatie tv en radio is erg leerzaam.

Wat zijn je vakgebieden?

Qua onderwerpen ben ik breed inzetbaar. Als het maar met jongeren te maken heeft: jongeren, onderwijs, cultuur, multiculturaliteit, cultuur en jeugd problematiek, het motiveren van jongeren, motivational speaker, maatschappelijke vraagstukken, radicalisering en als persoon ben ik los, met humor, ontwapenend en een echte ijsbreker.

Wat kunnen we van een lezing verwachten?

Als ik op het podium sta kun je veel spontaniteit verwachten, veel energie, ik kan met verrassingen uit de hoek komen, altijd dynamisch, veel interactie, mensen erbij te betrekken, flexibel, geen stress (als last-minute dingen veranderen) ik houd van improviseren en publiek betrekken, altijd met humor.

Wat kunnen we van jou als dagvoorzitter verwachten?

Als dagvoorzitter heb ik oog voor het doel, (door mijn achtergrond in de journalistiek) oog voor waarom ik daar ben, Lol is leuk, maar kern en inhoud is belangrijkst, flexibel, humoristisch maar heel inhoudelijk. Vaak met een knipoog. Ik hoor van opdrachtgevers of klant vaak terug dat ik goed met ze meedenk. Als zij ongeveer weten wat ze willen, denk ik mee over de verdere inhoud en invulling. Zowel als spreker als dagvoorzitter.

Dilemma's

Podium of televisie?

Zoo... (stilte) Ik mag niet zeggen allebei hé? Dan podium, je voelt meteen de energie en die krijg je terug. Wat je geeft krijg je terug en je weet meteen hoe het gaat en hoe het ging. Bij Tv is altijd achteraf gissen wat het publiek vond.

Klein of groot publiek?

Allebei… Nou dan kies ik voor een groot publiek.

Voeding of sport?

Dan kies ik voor voeding. Voeding is permanent, altijd en overal. Het moet je lichaam onderhouden, iets wat constant doorloopt. Ik heb veel getraind en aan gezonde voeding gedaan en ik heb daar een strak lichaam door gekregen. Maar bepaalde doelen behalen, bijvoorbeeld eens strak lichaam, komt meer door voeding.

Spreker of dagvoorzitter?
stilte... Ja, ik vind ze allebei allebei heel leuk.

Radio of televisie?

Televisie. Daar kan ik meer van mijzelf in kwijt, meer energie en het gaat meer om het non-verbale, dan zie je mijn grote lach! Radio vind ik ook erg leuk, dat heb ik lang gedaan maar is meer beperkt.