Even voorstellen… Bas Tietema

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Bas Tietema in blauwe hoodie zittend op een rood met wit busje kijkend naar zijkant

'Happiness is only real when shared'

Even voorstellen… Bas Tietema

Wie ben je?


Mijn naam is Bas, 24 jaar. Ik ben content maker (oprichter van het YouTube-kanaal Tour de Tietema), ondernemer en enorme sportliefhebber. In mijn jeugd talentvol voetballer én vervolgens semi-profwielrenner. Het maken van creatieve content heb ik altijd enorm gaaf gevonden, waarom vinden mensen nu de ene video wel interessant en de andere weer niet. Mijn passie voor sport en het maken van content wilde ik enorm graag gaan combineren, maar hoe?! Hier begon ik mee in de zomer van 2019 door een team om mij heen te creëren om het YouTube-kanaal ‘Tour de Tietema’ op te richten, waarin wij op geheel eigen wijze de sport dichter bij de fans willen brengen. En met succes, de eerste serie rondom de Tour de France 2019 werd een ongelofelijk succes. In korte tijd bouwden we een hele community van sportfans en werden we opgepikt door de landelijke media.

Wat zijn je vakgebieden?

Met enorm veel plezier vertel ik over hoe je creatieve content en sociale media in kan zetten om een community op te bouwen voor uw merk/bedrijf. Daarnaast kan ik door mijn verleden als topsporter spreken over de up’s en down’s van de sport en hoe je je sportcarrière kan gebruiken voor de rest van je leven. Tenslotte vind ik dat sport voor iedereen toegankelijk moet zijn, zodoende ben ik ook ambassadeur geworden van het Fonds Gehandicaptensport. Qua maatschappelijke onderwerpen ben ik daarom ook breed inzetbaar. Deze ervaringen en kennis die ik hierin heb zou ik graag delen en overdragen om ook andere daarin te motiveren.

Wat kunnen we van een lezing verwachten?

Ik hou ervan om over mijn passies te vertellen, hierbij kun je veel spontaniteit en energie van mij verwachten. Ik zal dan ook graag willen dat het publiek geraakt wordt en nadenkt en uiteindelijk vragen zal gaan stellen. Ik vind het dan ook belangrijk dat er veel interactie gaat plaatsvinden tussen mij en het publiek. Bij mijn lezingen zal ik het publiek dan ook letterlijk en figuurlijk in beweging brengen.

YouTube of televisie?

Ik kies dan echt voor YouTube! Voor mij is YouTube het ideale platform om een community te creëren, rechtstreeks contact met je fans en de vrijheid om te maken wat je wilt. Voor mij is YouTube de toekomst. Steeds minder mensen kijken nog live naar TV en ik geloof dat dit er steeds minder worden.

Klein of groot publiek?

Lastige keuze, ik geloof dat je met een kleiner publiek veel meer spontaniteit en interactie kan creëren. Alhoewel een groot publiek ook wel heel erg vet is.

Sport of content maken?

Dan kies voor sport. Sport is echt mijn leven, ik zal echt niet weten wat ik zonder sport in mijn leven zal doen. Van zelf sporten tot op het puntje van m’n stoel bij de Olympische Spelen, ik vind het allemaal prachtig.

Wat kunnen we van jou als dagvoorzitter verwachten? *

Ik ben iemand die vraagt, verbindt en verrast. Als dagvoorzitter zou ik zorgen voor meer diepgang maar ook zeker voor wat humor tussendoor. Dit zou ik doen met een goede voorbereiding maar daarnaast zou ik ook improviseren.

Meer weten over Bas als spreker of dagvoorzitter? Bekijk hier zijn profiel