Huysvriendenboekje | Annemarie van Gaal

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Annemarie van Gaal lachend met grijze achtergrond

'Succes ligt niet op de gebaande paden van opleiding en ervaring, maar daarbuiten.'

Huysvriendenboekje

Huysgenoot Annemarie van Gaal is één van de meest succesvolle en bekende zakenvrouwen van Nederland. Ze is investeerder in binnen- en buitenland. Ze weet haar publiek tijdens haar lezingen te verrassen met bijzondere invalshoeken op het ondernemerschap, waarbij lef en innovatie een grote rol spelen. Annemarie is een bevlogen spreker die met humor en zelfspot haar verhaal vertelt. Ze kan daarbij het hele publiek inspireren en zo iedereen een onvergetelijke dag bezorgen.

Volledige naam: Annemarie van Gaal
Woonplaats: Amsterdam
Geboortedatum en -plaats: 9 oktober 1962, Helmond
Lengte: 1.70
Kleur ogen: Groen/bruin
Vakgebieden: Ondernemerschap en geldzaken
Huisdieren: Geen
Lievelingslied allertijden: A perfect day van Lou Reed
Favoriete vakantieland: Italië
Wilde vroeger worden: Psychiater
Aantal keren op het podium: Een schatting … 😉 ongeveer 100 keer per jaar

Eerste keer op het podium:
Dat was in 1993 toen onze krant, The Moscow Times, één jaar bestond. Een jaar eerder had ik Independent Media in Rusland opgericht, samen met mijn zakelijke compagnon Derk Sauer. Hij deed altijd de presentaties op het podium maar toen wij 1.500 mensen hadden uitgenodigd om het 1-jarig bestaan van de krant te vieren, werd Derk ziek. Hij had niets voorbereid en terwijl de gasten naar binnen liepen, moest ik een presentatie bedenken en tegelijkertijd mijn zenuwen onder bedwang houden. Het is gelukt en achteraf ben ik alleen maar blij met deze vuurdoop geweest.

Favoriete stad:
Daar hoef ik niet lang over na te denken, dat is Amsterdam.
Ik ben in daar in 2000 komen wonen, vlak nadat ik mijn aandelen in Independent Media had verkocht, en ga er nooit meer weg. ’s Morgens even door het Vondelpark lopen, ’s zomers met een bootje de grachten op of hartje winter een latte macchiato drinken op een druk terras. Alles kan en het bruist overal.

Onderwerpen van jouw lezingen:
Ik word al jarenlang veel gevraagd om over ondernemerschap te spreken of om verschillende verdienmodellen uit te leggen. Tot mijn eigen verrassing krijg ik de laatste jaren ook steeds meer aanvragen om lezingen te geven over geldzaken. Daar geniet ik enorm van. De doelgroep bestaat vaak uit mensen die moeten leren om hun geldzaken beter te beheren. Ik houd mijn lezing dan vrij praktisch, zodat ze ook echt met nieuwe ideeën naar huis gaan. Soms spreek ik ook voor verzekeraars of bewindvoerders en dan kies ik een andere, meer maatschappelijke, insteek om over te praten.

Grootste event waar je ooit stond:
Onlangs stond ik voor de Rabobank in het MECC in Maastricht om te praten over een financieel gezond leven. De zaal was met 700 mensen tot de nok toe gevuld. Er waren bovendien zoveel meer aanmeldingen dat ze via een live stream verbinding hebben gemaakt met een tweede zaal met 400 mensen. Dit vond ik behoorlijk indrukwekkend.

Welke cursus/opleiding zou je ooit nog willen volgen:
Ik zou ooit nog wel een literaire thriller willen schrijven. De verhaallijn zit al in mijn hoofd, maar ja … tijd.

Wil je meer weten over Annemarie als spreker?