Deel dit artikel...

Interview met Amerika-expert Michiel Vos: 'America is a business, not a country'

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

Michiel poserend met tekst 'interview michiel vos'

The American Dream: het concept dat het ideaal vertegenwoordigt dat iedereen, ongeacht je achtergrond of klasse, in de Verenigde Staten de mogelijkheid heeft om succes te behalen. Een set aan idealen zoals rechten, gelijkheid én vrijheid zorgt ervoor dat in de Amerikaanse maatschappij altijd mogelijkheid is tot opwaartse sociale mobiliteit. Dit concept zit diep geworteld in de Amerikaanse geschiedenis en cultuur, maar bestaat The American Dream eigenlijk wel?

"The American Dream is het beste niet-bestaande product wat de Amerikanen ooit hebben uitgevonden, maar elke Amerikaan gelooft erin óf hoort hierin te geloven. Het concept staat onder druk, heeft Amerika het nog wel óf zijn we het aan het verliezen?", aldus Amerika-correspondent en jurist Michiel Vos.

Michiel Vos met armen over elkaar bij groene achtergrond
...

De Amerika-expert neemt je mee in het hart van de Amerikaanse cultuur, en politiek. Inmiddels woont hij al meer dan tien jaar in Amerika en vertelt met zijn visie over het land. "In Amerika ligt een bepaalde druk dat ze nummer één willen blijven. Als je iemand belt, bel je geen +31, maar +1. Ofcourse we are number one, we are America!", aldus Michiel Vos.

Terug naar overzicht

Laatst gewijzigd 27 juni, 14:55
Deel dit artikel...