Deel dit artikel...

Interview met Renze Klamer: ‘Kiezen voor het onbekende geeft je het gevoel dat je leeft’

Christel Loggers

Christel Loggers

Renze Klamer lachend in beige blouse met hand op zijn horloge

Het nieuwe programma 'Het Onbekende' van huysgenoot Renze Klamer is van start gegaan! In deze spannende serie nemen veertien deelnemers, bestaande uit zowel bekende als onbekende Nederlanders, het tegen elkaar op in een meeslepende race tegen de klok. Hun missie? Het zo snel mogelijk bereiken van een mysterieus eindpunt. Renze neemt de rol aan van spelleider. Een rol die hij nog niet eerder heeft vervuld. Aan ons de perfecte gelegenheid om Renze te vragen hoe hij het programma heeft ervaren, wat hij hoopt dat kijkers meenemen van het programma en of hij zelf voor het onbekende kiest.

Op 12 mei was de aftrap van het ‘Het Onbekende’! Ben je opgelucht nu de eerste afleveringen zijn geweest?

Heel erg! Een nieuw programma is altijd spannend, en dit was extra spannend voor mij, omdat het ook een nieuw genre is. Wanneer dit goed bekeken wordt en veel mensen enthousiast hierover zijn, dan is dat natuurlijk erg fijn.

Hoe heb je je voorbereid voor ‘Het Onbekende’? Was dit anders van je vorige programma’s?

Ik heb veel gepraat met de makers over het plan, het concept, en hoe de afleveringen zouden gaan. Daarnaast is dit programma totaal anders dan een talkshow: het is niet live, er is meer gescript, ik speel ook een beetje een rol als spelleider en het is natuurlijk geen journalistiek. Behalve dat het ook voor de camera is, is eigenlijk alles anders.

Waarom heb je ervoor gekozen om dit programma te presenteren?

Het leek me een mooi nieuw avontuur. Daarnaast hebben de makers een uitstekende reputatie in dit genre televisie. Een mooie uitdaging dus!

Wat hoop je dat de kijkers meenemen na een aflevering?

Ik hoop dat ze echt in het spel zitten, mee gaan voelen met de kandidaten en benieuwd zijn naar de volgende afleveringen. Natuurlijk hoop ik ook dat mensen een klein beetje gestimuleerd worden om iets vaker voor het onbekende te kiezen in hun eigen leven.

Nu er een aantal afleveringen zijn geweest: wat heb je zelf geleerd en waar kies jij voor: het bekende of onbekende?

Kiezen voor het onbekende geeft je het gevoel dat je leeft. Natuurlijk heb je structuur en vastigheid nodig, maar als je daar af en toe uitbreekt, in kleine of grote dingen, maakt dat het leven wel een stukje sprankelender.

Elke dag maak je natuurlijk honderden keuzes, van heel klein tot wat groter. In al die keuzes kun je kiezen voor het onbekende. Pak ik een keer die andere route naar m'n werk? Doe ik een keer dat andere beleg op m'n boterham? Maar ook: ga ik toch eens reageren op dit huis dat te koop staat? Ga ik toch solliciteren op die baan? Ga ik toch dat gesprek aan over m'n relatie? Nou dat laatste heb ik niet, dus dat is makkelijk, maar voor de rest hoop ik wel dat ik in de balans niet alleen maar voor bekendheid kies!

Kan je ons al een tipje van de sluier geven wat wij kunnen verwachten van de volgende afleveringen?

Het gaat nog een stuk spannender worden! De dilemma's worden lastiger waardoor er binnen de teams een bijzondere dynamiek ontstaat. Dit klinkt nog vrij vaag, dus kijk maar gewoon! :)

Het programma ‘Het Onbekende’ is vanaf vrijdag 12 mei wekelijks om 20.00 uur te zien op RTL4.

Terug naar overzicht

Laatst gewijzigd 19 februari, 08:20
Deel dit artikel...