Deel dit artikel...

Sam Feldt: Ik wil laten zien dat het mogelijk is om je passies na te streven en tegelijkertijd duurzaam en bewust te leven

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

Sam Feldt dj bij groot festival

Aan een duurzame lifestyle begin je niet halsoverkop, vooral niet als je een wereldberoemde artiest bent die de hele wereld over moet vliegen. In dit interview vragen wij huysgenoot en dj Sam Feldt naar zijn passie voor duurzaamheid, zijn inspiratie en hoe hij een positief verschil kan maken!

Je spreekt over het streven naar duurzaamheid en positieve verandering in de wereld. Kun je een moment of ervaring uit je vroege carrière delen die deze passie heeft aangewakkerd?

Een moment dat mijn passie voor duurzaamheid en positieve verandering aanwakkerde was toen ik besefte welke impact mijn muziek en platform kunnen hebben op het inspireren van mensen om bewuster te leven en de wereld te verbeteren. Ik realiseerde me dat ik met mijn vlieggedrag en levensstijl als artiest een grote vervuiler was, en toen ben ik op zoek gegaan naar manieren om mijn fans te kunnen blijven entertainen, op een manier waardoor ook volgende generaties nog van mijn muziek kunnen genieten. Eerst heb ik deze veranderingen in mijn eigen leven doorgevoerd, en vervolgens ben ik de Heartfeldt Foundation gestart - een stichting voor duurzaamheid, gebaseerd op het “Give/To/Inspire/Empower” model.

Je muziek is een fusie van vele stijlen. Welke artiesten of genres hebben jou het meest beïnvloed en hoe zie je die invloed terug in je huidige werk?

Artiesten zoals Avicii en Kygo hebben mij enorm beïnvloed met hun unieke geluid en mix van stijlen. Je kunt hun invloed terugzien in mijn muziek, waarbij ik elementen van tropical house, deep house en live instrumenten combineer.

Sam Feldt poserend in roze en paarse sweater bij roze achtergrond
Sam Feldt aan het bewegen in wolken denim kleding staand op witte blok bij blauwe achtergrond

Je geeft aan dat je openstaat om met partijen samen te werken om te onderzoeken hoe het leven - van de dagelijkse consumptie van eten en drinken tot vliegen en optreden - kan worden verduurzaamd. Welke merken staan bovenaan je lijst om mee samen te werken en waarom?

Merken die hoog op mijn lijst staan om mee samen te werken zijn degenen die een sterke focus hebben op duurzaamheid, zoals bedrijven die zich inzetten voor het verminderen van hun uitstoot, het bevorderen van een circulaire economie en het beschermen van de natuur. Voorbeelden hiervan zijn Patagonia, Tesla en Beyond Meat.

Waar zie je jezelf en je vele initiatieven over 5 of 10 jaar? Zijn er specifieke doelen of mijlpalen die je hoopt te bereiken?

Over 5 of 10 jaar zie ik mezelf nog steeds actief bezig met mijn passies, waaronder muziek maken, optreden, ondernemen en investeren. Mijn doel is om mijn platform verder uit te breiden en meer bewustwording te creëren rondom duurzaamheid en positieve verandering. Ik hoop ook dat mijn non-profitorganisatie, de Heartfeldt Foundation, nog meer impact kan maken.

Als wereldmuzikant en duurzaamheidspioneer, hoe zorg je ervoor dat je jongere generaties inspireert en begeleidt?

Als artiest en ondernemer probeer ik jongere generaties te inspireren door middel van mijn muziek, mijn initiatieven en mijn levensstijl. Ik wil laten zien dat het mogelijk is om je passies na te streven en tegelijkertijd duurzaam en bewust te leven.

Terug naar overzicht

Laatst gewijzigd 27 november, 10:21
Deel dit artikel...