Deel dit artikel...

Job van Hooijdonk: "Stel een doel en ga ermee aan de slag!"

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

Job van Hooijdonk met groene achtergrond

Het is bijna Earth Day en daarom vroegen we huysgenoot Job van Hooijdonk, oprichter van platform Regreener, hoe onze planeet ervoor staat. "We weten allemaal hoe serieus het probleem van klimaatverandering is. Het is heel belangrijk om je te focussen op wat je wél kunt doen." Want een beter milieu begint bij jezelf! Toch? 

Job: "Ik geloof heel erg dat een beter milieu kan beginnen met jezelf, maar ik geloof nog veel meer dat het begint bij bedrijven. Er zijn heel veel bedrijven met een negatieve impact op het milieu. Aan de andere kant zien we ook - en dat stemt heel hoopvol - dat er heel veel bedrijven zijn die stappen zetten richting een betere wereld. Of in ieder geval een duurzamere wereld."

Job van Hooijdonk met groene achtergrond
...

Met die visie richtte Job Regreener op, een platform voor groene impact. Inmiddels plant dit bedrijf tienduizenden bomen per maand. Job gebruikt zijn ervaring als duurzaam ondernemer in zijn lezingen.

"Wij proberen de strijd tegen klimaatverandering mogelijk te maken voor bedrijven én consumenten, op een laagdrempelige en een transparante manier. We focussen daarbij op de positieve impact die je kunt maken. Ons doel is een zo compleet mogelijk impactplatform te worden. Echt een plek waar bedrijven en consumenten naartoe komen en vanuit kunnen kiezen welk groen project ze steunen."

Job deelt in deze video tips over duurzaam ondernemen en op welke manier bedrijven een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het behoud van onze planeet.

Meer experts over duurzaam ondernemerschap/mvo?

Vind hier motiverende sprekers en dagvoorzitters

Duurzaam Ondernemen/MVO

Terug naar overzicht

Laatst gewijzigd 28 april, 08:16
Deel dit artikel...