Maak kennis met… Florian Dirkse

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Florian Dirkse glimlachend in witte shirt buiten

''De afwisseling maakt het leuk.''

Sinds kort staat huysgenoot Florian Dirkse op de website als spreker en dagvoorzitter. Maar wie is Florian? Aan de hand van een aantal vragen leer je hem beter kennen.

Wie ben je?

Florian Dirkse. Wereldzeiler, avonturier, dagvoorzitter, spreker, Co-founder The Ocean Cleanup en de enige echte kapitein Iglo van NL.

Over welke onderdelen spreek/ presenteer/ entertain je?
Het volgen van je dromen. Veel mensen hebben dromen maar veel mensen houden het bij dromen. Ik ben het schoolvoorbeeld van iemand die zijn dromen verwezenlijkt. Zo zeilde ik 2 jaar rond de wereld met een goede vriend waarin we een documentaire over het belang van onze oceanen maakte voor de AVRO. En geschokt door al het plastic in onze wereldzeeën startte ik bij terugkomst The Ocean Cleanup samen met Boyan Slat.

Kan je kort wat over je carrière vertellen?
Hierboven eigenlijk al wat verteld aangezien mijn lezing over een deel van mijn carrière gaat. Maar daar kan zeker aan toegevoegd worden dat ik momenteel mijn grootste droom leef en dat is het feit dat ik 2 jaar geleden mijn eigen bedrijfje Zeildromen ben gestart. Naast het geven van inspirerende lezingen en mijn rol als dagvoorzitter laat ik mensen kennis maken met de wondere wereld van de Zeilsport! In NL organiseer bedrijfsuitjes, trainingen persoonlijk leiderschap, dagtrips en in de zomer 1-weekse zeilreizen naar mooie oorden binnen Europa. En tevens ben ik sinds 3 jaar de enige echte Kapitein Iglo van Nederland.

Wat je voor een klant kan betekenen?
Ik vind het te gek om te inspireren. En dat lukt ook telkens weer als ik op het podium sta en helemaal fijn dat het mij zelf ook inspireert. En concreet wat ik de klant kan bieden staat hierboven eigenlijk al. Spreker, dagvoorzitter, trainingen persoonlijk leiderschap en bedrijfsuitjes op mijn zeilschip de Zeildroom.

Wat kan het publiek met jouw verhaal/optreden?
Zichzelf in de spiegel bekijken en je doelen in het leven eens langs gaan. En daarmee hoop ik dat meer mensen hun dromen gaan verwezenlijken.

Duivelse dilemma’s

Dromen of innovatie?
Innovatieve dromen verwezenlijken

Podium of expeditie?
Phoe, lastige. Ik ben even klaar met grote expedities dus voor nu praat ik er het liefst over op een podium en hoop zo anderen te inspireren.

Spreker of dagvoorzitter?
De combi!

Zeilen of de oceanen plastic vrij maken?
Zeilen is mijn grootste passie al vanaf kinds af aan. Maar toen ontstond mijn hart voor de oceanen ook al. Zonder oceanen kunnen wij niet leven en het gaat heel slecht met de oceanen. Mijn allergrootste droom blijft het schoonmaken van onze oceanen.

Storm of zon?
Vroeger was ik nog wel van het wedstrijdzeilen en veel wind maar doe mij tegenwoordig de zon maar!

Groot of klein publiek?
Bij een groot publiek kan je meer mensen in 1 keer inspireren en vind ik te gek. Maar een klein publiek is een stuk intiemer en is ook erg bijzonder af en toe. De afwisseling maakt het leuk.

Meer weten over Florian? Bekijk hier zijn profiel!