Deel dit artikel...

Ontdek Handboek AI Strategie: jouw gids voor succes

Anouk Bienefelt

Anouk Bienefelt

Job van den Berg en Remy Gieling glimlachend met boek in handen

Remy Gieling en Job van den Berg, bekend als het AI-duo, hebben ondanks hun derde boek uitgebracht. Zij zijn experts op het gebied van AI en bieden inzichten en strategieën in het AI Strategie Handboek. Jouw gids voor succesvol omgaan met AI.

Waar veel ondernemers, leiders en professionals AI effectief willen gebruiken, blijft de vraag vaak 'maar hoe dan?'. Het Handboek AI Strategie dicht de kloof tussen theorie en praktijk. Het draait allemaal om drie cruciale vragen: hoe kan AI je organisatie onderscheiden in een snel veranderende markt? Hoe benut je AI binnen verschillende teams om gezamenlijke doelen efficiënter te bereiken? En hoe kan AI jou persoonlijk helpen om je werk beter en bovenal leuker te maken?

Het boek staat vol van anekdotes en succesverhalen van Nederlandse AI-pioniers zoals Picnic, KPN, en ANWB, die als bron van inspiratie dienen voor zakelijke beslissers. Deze casestudies illustreren de veelzijdigheid van AI-toepassingen en fungeren als een springplank voor eigen innovaties.

Verder dan de voorspellende kracht van AI, verkent dit handboek ook de revolutionaire mogelijkheden van generatieve AI. Van geavanceerde chatbots tot taalmodellen die complexe, cognitief veeleisende taken kunnen automatiseren, het biedt een blik op hoe deze technologieën niet alleen de efficiëntie kunnen verhogen, maar ook nieuwe deuren openen voor creativiteit binnen elke niche en sector - van HR tot finance en van inkoop tot backoffice.

In een landschap waar Nederland dreigt achterop te raken in de adoptie van AI-technologie, fungeert dit handboek als een kritische wake-upcall. Het onderstreept het belang voor eventprofessionals om AI niet enkel te beschouwen als een onderwerp van gesprek maar als een integraal onderdeel van hun strategische en operationele planning. De toekomst van onze musea, ziekenhuizen, en ja, zelfs onze evenementen hangt af van onze bekwaamheid en snelheid in het adopteren van AI.

Maar het boek gaat niet alleen over de rooskleurige kanten van AI; het werpt ook een kritische blik op de beperkingen en risico's, van weerstand tegen verandering binnen teams tot ethische vraagstukken en de transparantie van AI-modellen. Het biedt niet alleen een roadmap naar succes, maar ook een ethisch kompas om deze technologische reis verantwoord aan te vatten.

Ook voor eventprofessionals die streven naar innovatie en duurzaam succes, biedt 'Handboek AI Strategie' een schat aan kennis en inspiratie. Het laat zien dat, mits verstandig en ethisch ingezet, AI niet alleen een instrument is voor zakelijk succes, maar ook voor het verrijken van menselijke interacties binnen de evenementenbranche.

Terug naar overzicht

Laatst gewijzigd 29 mei, 08:15
Deel dit artikel...