Typhoon | Nieuwe single

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Tyhoon zwart wit foto handen bij hals en pet op

“Met zijn oprechte en eerlijke teksten legt hij de ziel en zaligheid bloot.”

Typhoon’s nieuwe single

Na een lange tijd niets meer van hem gehoord te hebben, heeft hij een nieuwe single ‘Ogen dicht’ uitgebracht. Na een burn-out en het volledig stopzetten van touren en muziek maken, is hij weer terug met inspirerende teksten. Zoals we Typhoon kennen bevat zijn nieuwe single poëtische tekst, het nummer begint met de zinnen: ‘Gesloten prullenbak. Lippen op elkaar die de woorden binnen houden. Zo van “Zeg het maar’’. Je voelt je hier niet veilig, hé?’. De single gaat over de liefde met een giftige kant. Een fris nummer na een lange afwezigheid van de muzikant.

Dit jaar komt ook zijn nieuwe album uit, maar wie is Typhoon eigenlijk? Wat doet hij naast muziek?

Als muzikant

Typhoon, ook wel Glenn de Randamie, (6 augustus 1984) is een Nederlandse hiphopartiest. Met zijn oprechte en eerlijke teksten legt hij de ziel en zaligheid bloot. Muziek is altijd een passie voor hem geweest. Dat komt ondermeer omdat hij uit een heel muzikale gezin komt; zijn vader speelde gitaar en saxofoon, zijn moeder zong in een koor, zijn broers rappen en zijn zus is een R&B-zangeres.

Op 15-jarige leeftijd begon Typhoon met rappen en drie jaar later verschenen zijn eerste eigen nummers. Zijn album ‘Tussen licht en lucht’ is in de zomer van 2007 uitgekomen bij het label Top Notch. Zijn tweede album ‘Lobi da basi’ kwam in 2014 uit. Dit album werd veel beluisterd in Nederland en Suriname. Hij trad op in Nederland, Suriname en België. Het succes van het album leverde hem uitverkochte shows op en optredens op tientallen festivals. Eind mei 2015 ontving hij er een Gouden Plaat voor, want in minder dan één jaar is het album meer dan 20.000 keer verkocht! In 2015 eindigde hij zijn tour in december met twee uitverkochte optredens in de Heineken Music Hall.

Als muzikant heeft Typhoon veel achter de rug gehad, naast overweldigende succes heeft hij ook een serieuze burn-out opgelopen. Hij viel in een diep en donker gat, lichamelijk en mentaal. Met therapie en zijn geloof is hij weer bovenop gekomen en aangesterkt. Hij liet zich opnieuw dopen en begon aan een nieuwe start.

Als spreker, motivator en inspirator

Naast inspirerende nummers schrijven, is Typhoon ook een spreker, docent en filosoof. Typhoon doet het allemaal met liefde.

Als spreker gebruikt hij zijn eigen naam Glenn en praat hij over samenwerken, groei, menselijkheid, eerlijkheid en de liefde natuurlijk. Hij probeert mensen te inspireren door zijn eigen levenslessen, kennis en ervaringen te delen. Als woordkunstenaar vertelt hij een verhaal over beslissingen en keuzes die hij heeft gemaakt, om uiteindelijk op de plek te zijn waar hij nu is. Als inspirator probeert hij het publiek mee te nemen in zijn persoonlijke verhaal door hun met positiviteit en gedrevenheid bij te betrekken. Glenn motiveert professionals om na te denken over hun eigen verhaal en hierover te praten met anderen. Naast muziek is hij ook succesvol als spreker!

Typhoon is als inspirerende spreker te boeken bij het Sprekershuys!

Bekijk hier zijn sprekersprofiel!