Deel dit artikel...

Maak kennis met Bas van Leerdam

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

...2 minuten leestijd

Bas van Leerdam poserend in zwarte kleding met handen in zakken

Bas is een creative die concepten omzet in gave video's. Hij heeft een passie voor camera's en weet altijd een interessant verhaal in beeld te brengen.

Wat vindt je het leukste aan je werk?

Het leukste aan mijn werk vind ik het constant vinden van nieuwe perspectieven. Of je nu een foto maakt van een spreker, een video van het team, of een reel voor social media, er zijn altijd perspectieven te vinden waarbij de kijker denkt; ‘’Wow, zo had ik het nog niet eerder gezien’’. Het constant mogen verbazen van zowel je collega’s als kijkers, met het werk waar je aan heb gewerkt is heel inspirerend. Maar het allerleukste is de hele dag omringt zijn met creatieve collega’s!

Welke skills wil je verbeteren?

Ik zou mezelf ontzettend graag verder ontwikkelen op het creatieve vlak. Mijn vakgebied voelt vaak genoeg als een hobby voor me en daarom geeft het me ook elke dag nieuwe motivatie verder te groeien. Het liefst blijf ik elke dag beter worden in het schieten van mooie video’s en foto’s. Afgezien daarvan wil ik ook constant blijven werken aan mijn organiserend vermogen, het plannen van draaidagen, het ontwikkelen van concepten en het schrijven van ideeën.

Wat verwachten mensen niet van je?

Mensen verwachten meestal niet dat ik een heel open en sociaal persoon ben. Op het eerste oog kan ik begrijpen dat mensen snel hebben van: ‘’Dat lijkt me nou een nors persoon’’. Integendeel! Ik houd van een babbel, of het nou een vlotte is of diepgaand. Ik heb een ware passie voor mijn vak, maar kan ook een enorme nerd zijn en je lastigvallen met alle technische termen en feitjes. Kan vervelend zijn, maar zeg het dan vooral tegen me.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd spendeer ik mijn tijd graag actief. Ik ben een ochtendmens en je zult mij meestal al fris en wakker zien voor 8 uur. Een heerlijke wandeling door het bos, gezellig op bed met een filmpje, of toch een rondje video gamen met vrienden. Tuurlijk houd ik er ook van in mijn vrije tijd te fotograferen, meestal gaat dat in combinatie met die lekkere wandeling. Wist je dat mijn guilty pleasure, Meester Frank Visser doet uitspraak is. Als ik de kans krijg, kijk ik 3 afleveringen op een dag terug.

Een tip om geïnspireerd te raken?

Mijn tip om om geïnspireerd te raken is; Ga de natuur in, wandel eens een flink stukje, kijk om je heen, de kleuren die je ziet, de geluiden die je hoort. Mijn lievelingskleur is groen, dus omringd door het groen, een muziekje op en een beker koffie erbij raak ik meestal al snel geïnspireerd, vol met nieuwe ideeën en kansen.

Terug naar overzicht

Laatst gewijzigd 26 mei, 10:12
Deel dit artikel...