Deel dit artikel...

Maak kennis met Joost van der Velde

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

...2 minuten leestijd

Joost kijkt in de camera. Hij heeft zijn bril in zijn hand en draagt een wit shirt. De achtergrond is wazig

Joost is de nieuwe vormgever bij het Sprekershuys. Hij zet de waarden van mensen en organisaties om in vorm en beeld. Zijn passie is mensen centraal te zetten in elke creatieve uiting. Naast vormgeving houdt Joost ook veel van (schilder)kunst, dansen en natuur.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste van mijn werk vind ik het creëren van creatieve oplossingen voor complexe problemen. Door nieuwe inzichten te maken ontstaat er ruimte voor groei. Vormgeving is van nature een ondersteunende dienst die helpt een verhaal te presenteren.


Ik ben zeer gedreven in mijn vak en hou ontzettend veel van nieuwe uitdagingen. Nieuw terrein verkennen is waar ik mij het meest op mijn gemak voel en dat is elke dag mogelijk hier bij het Sprekershuys.

Wat doe je in je vrije tijd?

Elke week ben ik te vinden bij Bartje, de kringloopwinkel van Culemborg. Ik werk daar samen met veel ouderen. Het werken in een kringloopwinkel geeft net dat beetje extra aan het leven. Iets goeds doen voor de wereld is wat ik iedereen kan aanraden.

‘s Avonds ben ik vaak aan het schilderen. Kunst is een belangrijke pijler in mijn leven, iets creëren zonder een verder doel geeft rust en gronding. Art calmes the distuburbed & disturbs the calm.

Dansen, bijna elk weekend ben ik wel op een dansvloer te vinden aan het dansen. Meestal ga ik niet uit om te socializen of om te drinken, want als ik uitga wil ik kunnen dansen. Is er geen tijd om uit te gaan? Dan dans ik graag thuis in de woonkamer.

Welke skills wil je verbeteren?

Ik wil graag nog beter worden in UI en UX-design en beter leren coderen, zodat ik naast de beste grafische vormgeving ook supervette websites kan ontwerpen en bouwen.

Wat ik ook wil leren is de praktische toepassing van marketing in vormgeving. Een beter besef hebben van de reasons why iets werkt, bijvoorbeeld hoe je vorm en kleurenpsychologie kan toepassen om je boodschap zo efficiënt mogelijk over te brengen.

Terug naar overzicht

Laatst gewijzigd 20 september, 14:19
Deel dit artikel...