Voorstelblog Kim Jansen

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

Kim Jansen poserend met hand onder haar kin zittend op een houten bankje buiten bij stenen muur

Kim Jansen is een nieuwe spreker bij het sprekershuys! Wil je meer weten over Kim? Lees dan hier haar voorstel blog!

Wie is Kim Jansen?

Kim Jansen is spreker/ trainer en gespecialiseerd in het thema Generaties. Kim is gefascineerd door generatieverschillen en gelooft dat je eerst de generatieverschillen moet snappen voordat je meer begrip voor elkaar kunt krijgen. "Bekend maakt immers bemind". En dat leidt dat betere en leukere samenwerking. Zoals iedereen is Kim ook in haar privéleven omringd door allerlei generaties. Kim is opgevoed door Babyboomers, is zelf van de Pragmatische generatie, heeft schoonouders van de Stille Generatie, heeft stiefkinderen van Generatie Z en een kind van Generatie Alpha.

Waarom spreken generaties jou zo aan?

"Naast o.a. levenfase- en individuele verschillen, worden mensen ook gevormd door de tijdsgeest waarin ze zijn opgegroeid. Het sociaal-economische klimaat, maatschappelijk-politiek systeem, opvoeding, onderwijs...al deze factoren vormen een generatie. Elke generatie deelt daardoor een bepaald denken, doen en laten. Voor mij is dat ontzettend logisch en vanzelfsprekend. Natuurlijk is het niet prettig om mensen in een hokje te plaatsen en te generaliseren, maar 80% geeft uiteindelijk aan zich het meest te herkennen in de kenmerken van zijn/haar generatie. Veel uitdagingen kunnen verklaard worden vanuit deze verschillen. Het thema Generaties is hierdoor een hele mooie invalshoek om samen sterker te worden."

Welke invloed heeft corona op de jonge generatie (je mag ook een generatie kiezen)

"Het is vooral de jonge generatie die nu heel veel last heeft van de Corona crisis. 40% ervaart stress, 38% eenzaamheid en 36% constante vermoeidheid. The struggle is real. Ook niet zo verwonderlijk als je sociaal dynamische leven ineens verandert in een leven achter de laptop in een klein appartement. De oudere generaties hebben het (generaliserend uiteraard) beter op de rit, een partner en/of kinderen, een baan, genoeg werkervaring om goed thuis te kunnen werken, een netwerk om op terug te vallen etc. De levenfase is stabieler en vormt meer draagkracht in deze tijd. Jongeren hebben nu echt de wind tegen. Zeker Generatie Z die nog de arbeidsmarkt op moet komen. Zorgelijk."

Wat kan jij voor de klant betekenen?

"Ik kan de klant op verschillende manieren helpen. Inzicht in de generatieverschillen en beweging in tijd, handvatten en tips om meer verbinding en synergie tussen generatie te creëren, hulp bij (HR)beleid om generatiemanagement toe te passen in de organisatie, training voor managers hoe leiding te geven aan verschillende generaties, events waarin medewerkers van verschillende generaties een open dialoog met elkaar aangaan, generatie onderzoek om te achterhalen hoe je elke generatie duurzaam inzetbaar kunt houden. Afhankelijk van de omstandigheden, uitdagingen en kansen in de organisatie. Altijd op maat!"

Als je Minister President was, wat zou je het eerst willen veranderen in Nederland?

"Zorgen voor een bredere generatiemix in de politiek!"

Dilemma's

Regen of zon?
Zon

Thuiswerken of op kantoor?
Bij de klant

Een medewerker van 18 of 64?
Beiden onontbeerlijk

Trainer of onderzoeker?
TrainerMijn compagnon (Geertje Peneder) is echt een onderzoeker

Leiderschap of strategie?
Strategie

Kim Jansen


Wil je het profiel van Kim Jansen bekijken? Klik dan hier!