1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & panellid

Fleur Ravensbergen

Fleur Ravensbergen is onderdirecteur en medeoprichter van de Dialogue Advisory Group, een Nederlandse organisatie die bemiddelt in gewapend conflict. Ze onderhandelt met een breed scala aan mensen met bloed aan hun handen en heeft twee gewapende groepen ontwapend. Fleur is een gedreven spreker met een objectieve aanpak. Ze deelt graag met haar publiek hoe ze als mens en als professional haar werk doet in een context die gekarakteriseerd wordt door geweld. Fleur is te boeken als spreker en panellid bij het Sprekershuys.

...Fleur Ravensbergen

Over Fleur Ravensbergen

Spreker Fleur Ravensbergen bemiddelt sinds haar 25ste in de lastigste conflicten ter wereld met als doel geweld te verminderen. Ze praat met terroristen en bemiddelt al jarenlang in gewapende conflicten over de hele wereld. Zij werkte in Baskenland aan de ontwapening van de ETA, in Noord-Ierland, Irak, Libië, Sri Lanka en in vele andere landen.


Fleur onderhandelt met een breed scala aan mensen met bloed aan hun handen en heeft twee gewapende groepen ontwapend. In 2022 verscheen haar boek Ontwapend, over haar leven als vredesonderhandelaar bij gewapende conflicten, van IRA tot IS. Het is haar doel vrede te bereiken, of tenminste een afname van het geweld te bewerkstelligen.


Spreker

Na jarenlang bemiddelen in de lastigste oorlogen ter wereld, deelt Fleur haar verwonnen inzichten over onderhandelen, conflict, non-verbale communicatie, luisteren, polarisatie vooroordelen en empathie die in allerlei contexten te gebruiken zijn.


De achtergrond is het geleerde in het onderhandelen met gewapende groepen / terroristen / rebellen / vrijheidsstrijders en de nadruk ligt op verhalen uit het veld, gekoppeld aan relateerbare leerpunten voor alledaags gebruik.


Als spreker is Fleur een bevlogen, openhartig en bedachtzaam. Ze neemt het publiek mee in verhalen over onmogelijke en exotische situaties en samen wordt er gereflecteerd over de betekenis hiervan.


Ontwapend

In Ontwapend vertelt Fleur Ravensbergen hoe ze te werk gaat, over haar successen en mislukkingen, over de impact van haar werk op haar gezin en over wat haar drijft. Het is een indrukwekkend boek over de vraag of wij allemaal tot geweld in staat zijn, over angst en over doorzettingsvermogen. Bovendien is het een handreiking voor iedereen die iets wil veranderen, in het groot of in het klein.


Medeoprichter Dialogue Advisory Group

Fleur is medeoprichter en onderdirecteur van de Dialogue Advisory Group (DAG), een Nederlandse stichting die bemiddelt in gewapend conflict.


Onderhandelaar

Ook onderhandelde Fleur Ravensbergen onder andere in Irak, Libië en de Democratische Republiek Congo. Ze ontwapende een groep in Noord-Ierland en was betrokken bij de ontwapening van ETA in Baskenland na jarenlange onderhandelingen.


Fleur heeft een master in Politicologie en Rechten en geeft periodiek les aan de Universiteit van Amsterdam. In haar werk voert ze gesprekken met leden van gewapende groepen met als doel om het geweld te stoppen. Daarnaast is ze coördinator van de International Verification Commission die het staakt het vuren van ETA, de Baskische separatisten groep, monitort.


Boek Fleur Ravensbergen bij het Sprekershuys!

Fleur Ravensbergen is te boeken als spreker en panellid en is expert op het gebied van conflictbeheersing, conflictbemiddeling en leiderschap. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Fleur Ravensbergen boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Conflictmanagement, Conflictbemiddeling, Conflictbeheersing

In te huren als

 • Spreker
 • Panellid

Tariefindicatie

€1500

Sessies

Trainingen, workshops en masterclasses

Locatie: Flexibel, Nederland of buitenland, zolang de voorwaarden er naar zijn

Taal: Engels en Nederlands

Groepsgrootte: Variabel

Duur: Variabel

Benodigdheden: Doorgaans een scherm en beamer om wat foto’s te roteren tijdens mijn introductie om het meteen tot leven te brengen. Afhankelijk van het concept ook wat oefeningen, meestal zonder benodigdheden, of alleen een tafel en wat papier.

In samenwerking met: Doorgaans alleen maar samenwerking kan ook.

Beschrijving: Een meer interactieve sessie rond dezelfde onderwerpen als lezingen etc. Kan over de positieve kanten van conflict, onderhandelen, empathie, omgaan met veroordelen, begrip creëren etc.

Tarief: Afhankelijk van duur en wensen klant, maar richtlijn is €1500-€2500 ex fee of meer.

Lezing: Lessen van een onderhandelaar in gewapend conflict.

Na jarenlang bemiddelen in de lastigste oorlogen ter wereld, deelt Fleur haar verwonnen inzichten over onderhandelen, conflict, non-verbale communicatie, luisteren, polarisatie vooroordelen en empathie die in allerlei contexten te gebruiken zijn. In 2022 schreef ze er een boek over: Ontwapend.

De achtergrond is het geleerde in het onderhandelen met gewapende groepen / terroristen / rebellen / vrijheidsstrijders en de nadruk ligt op verhalen uit het veld, gekoppeld aan relateerbare leerpunten voor alledaags gebruik.

Als spreker is Fleur een bevlogen, openhartig en bedachtzaam. Ze neemt het publiek mee in verhalen over onmogelijke en exotische situaties en samen wordt er gereflecteerd over de betekenis hiervan.

“If somebody puts you on a road and you don’t feel comfortable on it and you look ahead and you don’t like the destination and you look behind and you don’t want to return to that place, step off the road.”

Maya Angelou

BazarowLIVE 14-9-2022 met Fleur Ravensbergen en Mischa Andriessen

Exact Live 2020: Fleur Ravensbergen

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.