Techniek en livestream

Welke techniek is het meest passend voor jouw evenement? Wat zijn de mogelijkheden voor jou als organisator om online het event plaats te laten vinden? We geven je een overzicht met opties.

Op het gebied van techniek is er veel aanbod. Belangrijk is om te bedenken wat jouw wensen zijn en wat aansluit bij het soort evenement. Hier een aantal mogelijkheden op een rijtje:

  • Voor een webinar of klein online event is een conference tool een prima mogelijkheid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Zoom. Voor een webinar biedt dit in principe alles wat je nodig hebt. Wil je meer weten over het gebruik van Zoom? Klik dan hier.

  • Een kanaal waarbij je rechtstreeks kunt uitzenden, maar ook de video blijvend kunt laten staan is bijvoorbeeld YouTube. Dit kan simpelweg door het gebruik van een laptop, maar ook op een professionele manier door het inzetten van geluids- en videotechnici en meerdere camera’s. Het voordeel hiervan is dat het voor de bezoekers prettig oogt. Het beeld is vlot, scherp en mooi waardoor je de aandacht van de kijker beter vasthoudt.
  • Nog een stapje professioneler? Gebruik dan een Encoder. Dat is een softwareprogramma waarmee je kunt bepalen wat er in beeld komt. Met andere woorden: een regie-tool. Je schakelt hiermee eenvoudig tussen sprekers, verschillende camera’s of beelden uit een presentatie. Zo kunnen er ook bumpers of graphics ingezet worden. Een goed voorbeeld van een platform wat hierbij veelal ingezet wordt is Vimeo.
  • Als het budget het toelaat en je wilt gaan voor een online event dan adviseren wij bij het Sprekershuys een samenwerking met een livestreampartner en een techniekpartner. Zij kunnen voor jou de registratie, uitzending verzorgen en de online omgeving van het event creëren. Wij hebben een aantal partners waar we graag mee samenwerken. Zij beschikken over vakkennis en zorgen ervoor dat je je als klant geen seconde druk hoeft te maken om de techniek. Door het inzetten van een technische partij ben je verzekerd van een super kijkerservaring en til je je online event naar een hoger niveau.

Wij denken graag met je mee!

Ben je benieuwd hoe het Sprekershuys jou kan ondersteunen in de organisatie van een online event of webinar?

Neem hier contact op