Webinar

Wil je een webinar organiseren? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. We hebben ze voor je op een rij gezet.

Webinar

Onze sprekers hebben al talloze lezingen mogen geven. Deze lezingen kunnen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en worden gegeven op de meest uiteenlopende locaties. Een webinar is praktisch hetzelfde, maar dan zonder evenementenlocatie. Via een livestream kun je de online lezing bekijken vanaf elke gewenste plek. Scheelt weer reistijd én mocht het tijdstip je niet goed uitkomen, dan is er vaak de mogelijkheid om de lezing op te nemen en deze op een later tijdstip terug te kijken.

Checklist

  • Waar gaat de lezing plaatsvinden? Dit is een belangrijk punt. Veel van onze sprekers zijn nog steeds bereid om naar een locatie te komen. We zorgen ervoor dat hier geluid en techniek is. Dat kan zo uitgebreid als wenselijk is. Wij kunnen een studio laten bouwen, die net zo volwaardig is als een televisiestudio, maar wellicht heb je een andere mooie locatie in gedachte, die al zorgt voor het juiste decor. Houd er rekening mee dat niet iedere spreker in deze tijd bereid is op pad te gaan. Mocht een spreker liever vanuit zijn of haar eigen omgeving de lezing aanbieden, dan zorgen wij dat de techniek zijn of haar kant op gaat. Uiteraard is dit altijd met professioneel beeld en geluid. Alle veiligheidsmaatregelen worden hierbij in acht genomen.
  • Datum en tijd. Stel af hoe laat en op welk kanaal de lezing plaats zal vinden. Is deze alleen live te bekijken? Of is het wenselijk dat de lezing op een later moment ook nog te bekijken is? Aan de hand van deze vragen kiezen wij welk kanaal het meest geschikt is.
  • Hoeveel mensen zullen deze lezing bekijken? Aan de hand van het aantal views bepalen wij welke livestream verbinding aan te raden is. Een fijn kanaal is YouTube. Deze link is uiteraard ‘besloten’ waardoor het alleen te bekijken is door degene voor wie het bedoeld is.
  • Kan het publiek vragen stellen? Is het wenselijk dat er interactie zal zijn tijdens de lezing? Dan regelen wij dat er vragen gesteld kunnen worden, tijdens of aan het einde van de lezing. Dit kan bijvoorbeeld door een chatfunctie.

Welke sprekers en/of dagvoorzitter passen er bij dit evenement?

Wij hebben tal van inspirerende sprekers. Allereerst kijken we over welke thema’s er gesproken zal worden en wie de doelgroep zal zijn om een juiste match te kunnen maken. Naar aanleiding van de wens of de spreker zijn sessie vanuit huis geeft, of naar een locatie komt kijken wij wie er goed bij het evenement past.

vier sprekers

Veel van onze huysgenoten hebben al inspirerende webinars mogen verzorgen, onder andere Marijke Roskam, Sander Schimmelpenninck, Rik Vera, Michiel Vos, Victor Lamme en Vivianne Bendermacher.

Er zijn veel mogelijkheden om online je event toch door te laten gaan. Dat kan via een webinar, maar denk ook eens aan een ledenvergadering of inspiratiesessie, een groot event met subsessies, gesprekssessies met dagvoorzitter en spreker(s) of een podcast. Allemaal mogelijkheden die er voor zorgen dat iedereen betrokken blijft en kennis en inspiratie nog steeds wordt doorgegeven.

Heb je hulp nodig bij het organiseren van jouw online event?

Heb je hulp nodig bij het organiseren of wil je een dagvoorzitter en of spreker(s) boeken voor jouw online evenement? Mail naar info@sprekershuys.nl of bel 030 304 00 25. We helpen je graag!

Neem contact op