2020, een jaar om nooit te vergeten

Vivian Goudkuil

Vivian Goudkuil

Vivian Goudkuil met kerstslingers om zich heen en champagne vast

Het was een bijzonder jaar voor Vivian. Sprekers en dagvoorzitters op online events

2020: het jaar dat ik ben gestart bij het Sprekershuys, de coronacrisis in Nederland uit z’n voegen barste, social distancing het nieuwe normaal werd én waarin online events het overnamen van fysieke. Laten we hieruit concluderen dat 2020 geen saai jaar was, allerminst voor de eventbranche waarin wij als eventlovers met zoveel plezier opereren.

Maar, laten we dan ook meteen toegeven dat 2020 het jaar is geweest van flexibiliteit en creativiteit, oneindig veel geduld en vooral van veel liefde en zorg voor de medemens. We hielpen elkaar waar nodig, trotseerden uitdagingen en bedachten samen nieuwe oplossingen. Zo zie ik het dan ook wel weer.

Als ik even inzoom op mezelf, kan ik met een trots gevoel zeggen dat ik dankbaar ben dat ik de kans heb gekregen én aangenomen om bij het Sprekershuys aan de slag te gaan als verbinder cq office manager. Nog nooit heb ik zoveel over mezelf geleerd als het afgelopen jaar en ik durf te zeggen dat ik eindelijk ben gaan inzien wat mijn toegevoegde waarde voor een bedrijf eigenlijk is. Als “het hoofd” van Maartje en Crijn heb ik niet de minst belangrijke taak en leer ik elke dag weer van de mentaliteit van deze inspirerende ondernemers. Ik zou bijna durven zeggen dat mijn diep weggestopte commerciële skills door hen naar het oppervlak zijn komen drijven – bijna.

Het Sprekershuys is een bedrijf waarin we 100% eerlijk zijn naar elkaar, maar vooral ook naar onze klanten, sprekers en dagvoorzitters. In overleg kan in principe bijna alles en iedereen is altijd bereidt om in mogelijkheden te denken. En dat is nou precies waarom ik hier zo op m’n plekkie zit en met volle overtuiging kan zeggen dat dit het Sprekershuys een uniek sprekersbureau maakt.

Een goed voorbeeld hiervan is de verdiepingsslag die de afgelopen maanden is gemaakt en het vergaren van kennis omtrent online events. Door het verzamelen van de juiste partners om ons heen, kunnen we nu adviseren waar je allemaal aan moet denken bij een online event en welke partijen je hiervoor nodig hebt. De switch van fysiek naar online was zeker even wennen, maar ook hier is gebleken: dit kunnen wij. Zoals Crijn zou zeggen: ge-nie-ten!

Nee, dit is geen verkooppraatje voor het Sprekershuys (wellicht een beetje), maar mijn oprechte mening. Ik heb zin om samen met mijn collega’s 2021 in te gaan, hoop met heel mijn hart dat we weer fatsoenlijke borrels kunnen houden (waarin zeer regelmatig een potje wordt gesjoelbak’t) en dat fysieke events een voorzichtige comeback mogen maken.

Laten we in 2021 vooral die liefde naar elkaar en onszelf vasthouden.