1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Farid Tabarki

Farid Tabarki is oprichter van Studio Zeitgeist. Samen met zijn studiogenoten heeft hij al bij vele organisaties de omwenteling naar een 'vloeibare organisatie' mogen realiseren. Hij schrijft geregeld voor Het Financieele Dagblad en is auteur van het boek ‘Het Einde van het Midden – Wat een maatschappij van extremen betekent voor mens, bedrijf en politiek’. Farid is een energieke, bevlogen, inhoudelijke en betrokken dagvoorzitter die zich de inhoud geheel eigen maakt. Farid Tabarki is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator, panellid en gespreksleider bij het Sprekershuys.

...Farid Tabarki

Over Farid Tabarki

Farid Tabarki is oprichter van Studio Zeitgeist. Samen met zijn studiogenoten heeft hij al bij vele organisaties de omwenteling naar een 'vloeibare organisatie' mogen realiseren. Hij schrijft geregeld voor Het Financieele Dagblad en is auteur van het boek ‘Het Einde van het Midden – Wat een maatschappij van extremen betekent voor mens, bedrijf en politiek’. Naast voormalig tv-presentator is Farid commissaris bij woningcorporatie Stadgenoot en lid van de raad van toezicht van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Volgens De Volkskrant is hij één van de tweehonderd meest invloedrijke Nederlanders.


Vloeibare samenleving

Farid zorgt in zijn lezingen voor een uniek doorkijkje naar de 'vloeibare samenleving' waarin verandering constant is en onzekerheid nog de enige zekerheid. Met een aanstekelijk enthousiasme zet hij je aan het denken wat de voor- en nadelen van zo’n samenleving zijn en wat de impact is op mens en organisatie. Na een crisis komt er immers weer een nieuwe balans. Wat blijft er overeind, wat verdwijnt, wat wordt versterkt en wat is er nieuw? Zowel individuele mensen als samenlevingen hebben het vermogen om schokken te incasseren en ervan te herstellen. De bereidheid nu om de oude wetmatigheden terzijde te schuiven is groot: kennelijk zijn er alternatieven voor het ophokken van klassen, het land doorkruisen voor koffie met de klant en ellenlange vergaderingen in stoffige zaaltjes.

De vloeibare revolutie verloopt volgens bepaalde organiserende principes. De door Studio Zeitgeist ontwikkelde 'Transformation Playground' benoemt deze principes en maakt ze concreet toepasbaar voor organisaties en professionals waarmee deze veerkrachtig genoeg worden om in dit nieuwe tijdperk van voldoende toegevoegde waarde te zijn. In zijn lezingen gaat Farid in op de verschillende principes en presenteert deze - wanneer mogelijk op interactieve wijze - aan de deelnemers.


Wat betreft de 'vloeibare organisatie' bespreekt Farid graag wat erbij kijken komt wanneer je de hiërarchie achter je laat en de netwerkgedachte wilt omarmen. Hoe laat je het denken vanuit producten los en het belang van betekenis leidend zijn? Deze en vele andere bewegingen passeren op een zeer interactieve manier de revue.


Boek Farid Tabarki bij het Sprekershuys!

Farid Tabarki is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator, panellid en gespreksleider en is expert op het gebied van leiderschap, mens & maatschappij, onderwijs en ondernemerschap. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Farid Tabarki boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Open data, Internationaal ondernemen, Onderwijs, Toekomst van financiële dienstverlening, Privacy, Europa, 3D printen, Decentralisatie, Het nieuwe werken, Energie

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing De vloeibare professional

Een maatschappij die gekenmerkt wordt door onzekerheid en verandering doet een beroep op het aanpassingsvermogen van individuen. De vloeibare samenleving eist van onze professionals andere vaardigheden en nieuwe vormen van samenwerking. In het meest recente onderzoek van Farid benoemd hij de vijf potenties die het individu moet beheersen om zich aan te passen aan de vloeibare samenleving. Hiermee ondersteunt hij werkgevers en HR dienstverleners met wat zij moeten doen om professionals van de toekomst te werven, binden en te motiveren.

Lezing De Transformation Playground

Elke professional heeft ermee te maken. De manier waarop we onze zaken organiseren is snel aan het veranderen. We kiezen steeds minder voor de lange termijn, voor exclusiviteit en zekerheid. Meer en meer vinden we oplossingen met behulp van flexibiliteit, tijdelijkheid en uitwisseling binnen een netwerk. Deze transformatie van een vaste naar een vloeibare samenleving noemen we de vloeibare revolutie. In onze analyse van de vloeibare samenleving onderscheidt Farid drie niveaus die we samenvatten in het model de 'Transformation Playground'.

Lezing De vloeibare organisatie

In zijn analyse naar de vloeibare organisatie onderzoekt Farid zeven strategieën die organisaties volgen om succesvol te zijn in de vloeibare samenleving. Deze zeven strategieën zet hij uiteen aan de hand van ‘The Transformation Playground’. Farid adviseert organisaties hoe zij deze strategieën kunnen inzetten zodat zij een succesvolle organisatiestrategie ontwikkelen en hun handelingsperspectief in de vloeibare samenleving toeneemt.

Lezing De vloeibare samenleving

In onze maatschappelijke analyse kijkt Farid naar de grote lijnen en transformaties op nationaal en internationaal niveau. In het boek ‘Het einde van het midden - Wat een maatschappij van extremen betekent voor mens, bedrijf en politiek’ beschrijft Farid, hoe door een toenemende mate van transparantie en onzekerheid het midden van onze maatschappij onder druk staat en wat we hieraan kunnen doen.

Farid als dagvoorzitter

Farid is een energieke, bevlogen, inhoudelijke en betrokken dagvoorzitter die zich de inhoud geheel eigen maakt. Hij bereidt zich altijd goed voor en leest zich goed in. Farid deelt graag zijn kennis met het publiek. Een evenement in het Engels? Dat is geen enkel probleem.

“At worst, one is in motion; and at best, Reaching no absolute, in which to rest, One is always nearer by not keeping still.” Thom Gunn

Farid Tabarki (oprichter Studio Zeitgeist) spreekt op de Oracle Cloud Day over Blade Runner

Farid Tabarki over de vloeibare samenleving | Sprekers met een missie

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.