Vakgebied

Onderwijs
Privacy
(Internationaal) Ondernemen
Trendwatcher
Europa
Radicale decentralisatie
Radicale transparantie
(social) Media
Het nieuwe werken
Toekomst van financiële dienstverlening
Energie(opwekking)
Open data
Voedsel(productie)
3D printen
Marketing/PR
(reputatie) Economie en de kernelementen van het nieuwe economische en maatschappelijke systeem
Onderwijs

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Ondernemerschap
Kunst & cultuur
Economie & Financiën
Innovatie & Trends
Webinar

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Farid Tabarki is de oprichter van Studio Zeitgeist, veelgevraagd spreker, dagvoorzitter en wereldreiziger. Studio Zeitgeist onderzoekt en analyseert al meer dan tien jaar de megatrends achter de maatschappelijke transformatie naar een Vloeibare Samenleving. Farid schrijft geregeld voor Het Financieele Dagblad en in 2016 publiceerde hij het zeer goed ontvangen boek ‘Het Einde van het Midden - Wat een maatschappij van extremen betekent voor mens, bedrijf en politiek’. Daarnaast presenteerde hij de tv-programma’s MTV Coolpolitics en Durf te denken: Van Socrates tot Sartre. Volgens de Volkskrant is Farid een van de tweehonderd meest invloedrijke Nederlanders. Bovendien is hij één van de jongste op deze lijst. Farid is onder andere lid van de Raad van Toezicht van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Internationaal Theater Amsterdam en Mediamatic. Ook was hij lid van Platform Onderwijs2032 dat op verzoek van het kabinet in 2016 een advies over de toekomst van het funderend onderwijs heeft uitgebracht. Farid heeft ten slotte als doel om alle landen in de wereld te bezoeken. Hij heeft er inmiddels 159 bezocht, dus met nog 39 te gaan is hij al op meer dan vier vijfde.

Vloeibare samenleving

Elke organisatie en professional heeft ermee te maken. De manier waarop we onze zaken organiseren, is snel aan het veranderen. We kiezen steeds minder voor de lange termijn, voor exclusiviteit en zekerheid. Meer en meer vinden we oplossingen met behulp van flexibiliteit, tijdelijkheid en uitwisseling binnen een netwerk. Deze transformatie van een vaste naar een vloeibare samenleving noemen we de vloeibare revolutie.

Lees meer
“At worst, one is in motion; and at best, Reaching no absolute, in which to rest, One is always nearer by not keeping still.” Thom Gunn
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer