1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & sociaal ondernemer

George Arakel

George Arakel is een sociaal ondernemer en van Armeense afkomst met een groot hart voor etnische diversiteit. Hij is de oprichter van platform Voorbeeld Allochtoon, auteur van het boek 'Persoonlijk succes is een keuze' en theatermaker. George wordt regelmatig als spreker gevraagd voor de meest uiteenlopende evenementen. Wanneer hij spreekt ontstaat er verbinding. Hij denkt in oplossingen, heeft een positieve toon, en leven vanuit je innerlijke kracht en liefde staan centraal. George Arakel is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...George Arakel

Over George Arakel

George Arakel (1987) is een sociaal ondernemer en van Armeense afkomst met een groot hart voor etnische diversiteit. Hij is de oprichter van platform Voorbeeld Allochtoon, auteur van het boek 'Persoonlijk succes is een keuze', theatermaker en spreker. In 2013 werd hij door het ministerie van sociale zaken in het boek 'Bonding and Bridging' opgenomen als één van de 12 succesverhalen en in 2014 stond hij in de top 100 van de meest invloedrijke allochtonen in Nederland.


Levensloop

George Arakel kwam samen met zijn zus en moeder in 1997 als vluchteling naar Nederland. Hij bracht ruim drie jaar door in asielzoekerscentra. Toen ze een verblijfsvergunning kregen en in een dorp bij Groningen gingen wonen, kreeg hij al snel met racisme te maken. Een groep van 15 autochtonen viel hem aan op zijn schoolplein. Vanaf dat moment keerde hij zich tegen autochtonen en werd hij een straatjongen. Vechtpartijen en criminele activiteiten werden - samen met zijn nieuwe allochtone vrienden - zijn nieuwe routine. Zowel op school als in de maatschappij kon hij zijn draai niet vinden. Hij werd van school gestuurd en moest voor de rechter verschijnen op achttienjarige leeftijd. Dat was het keerpunt in zijn leven. Hij besloot om afscheid te nemen van zijn straatleven en om wat van het leven te maken. Hij leerde haat om te zetten in liefde en zijn ervaringen te gebruiken om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. In 2012 richtte hij het platform 'Voorbeeld Allochtoon' op. Een tegendraadse oplossing voor een maatschappelijk probleem, gebaseerd op zijn ervaringen. Vanaf dan ging het snel. In 2014 werd hij uitgenodigd om op TEDx te vertellen over zijn ommekeer en zijn platform en onderneming. Samenwerkingen met bedrijven als YoungCapital, IBM, Omdenken en Google volgden daarop. Het feit dat hij geen diploma had en een ongunstig verleden, weerhielden hem er niet van om een onderneming te starten. Deze heeft inmiddels duizenden volgers.


George als spreker

George wordt regelmatig als spreker gevraagd voor de meest uiteenlopende evenementen. Wanneer hij spreekt ontstaat er verbinding. Hij denkt in oplossingen, heeft een positieve toon, en leven vanuit je innerlijke kracht en liefde staan centraal. In 2015 kwam zijn boek ‘Persoonlijk succes is een keuze’ uit, waarin hij vertelt welke andere keuzes hij vanaf zijn achttiende heeft gemaakt en de (positieve) gevolgen hiervan. George spreekt over onderwerpen als succes, ondernemen en vooruitgang en al zijn kennis hierover heeft hij gehaald uit zijn persoonlijk levenslessen. Sinds 2017 heeft hij een landelijk theatershow. Met de show wil hij Nederland het verhaal vertellen van vluchtelingen en allochtonen.Boek George Arakel bij het Sprekershuys!

George Arakel is te boeken als spreker en is expert op het gebied van ondernemen, diversiteit, maatschappij en vernieuwen. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker George Arakel boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Vluchtelingen, Vernieuwen, Diversiteit, Ondernemen, Multicultureel

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€2250

Sessies

Lezing George Arakel

George Arakel is een ondernemer die veel tegenslagen heeft gekend, maar daarna gelukkig veel persoonlijke successen heeft weten te behalen.

Hij spreekt over de volgende onderwerpen: diversiteit, hokjes denken, vluchtverhaal, ondernemen, branding en netwerken, de wrijving tussen allochtoon en autochtoon en over verbinding.

George heeft een eigen (theater)show, waarin zijn persoonlijke verhaal de rode draad is, maar waarin hij ook andere bijzondere verhalen vertelt die het hart raken. De show is geschikt voor zakelijke evenementen (bijvoorbeeld voor relaties of een inspiratiedag voor personeel).

George verbindt met zijn verhaal mens, maatschappij en onderneming. Hij focust op persoonlijke ontwikkeling en probeert een nieuwe blik op de wereld mee te geven, waarin liefde en inspiratie de kern vormen.

Daarnaast verzorgt George workshops over hokjesdenken. Voornamelijk geschikt voor personeel (in het bijzonder recruitment of mensen met een maatschappelijke baan).

Op basis van zijn eigen ervaringen en sociale psychologie maakt hij de bezoekers van de workshop op een luchtige manier bewust van hun eigen denken en oordelen en ook over de positieve en negatieve gevolgen ervan in het persoonlijk leven en op het werk.

Work harder on yourself than you do on your job

ShowKees: George Arakel, positieve ondernemer met een duidelijke missie

George Arakel (Oprichter Voorbeeld Allochtoon) ‘Ik hou heel erg van het positieve’

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.