1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter & journalist

Kees Dorresteijn

Kees Dorresteijn is presentator, interviewer en journalist op de radio en in podcasts. Op werkdagen is hij te horen als presentator van The Daily Move - het drivetime middagprogramma van BNR Nieuwsradio. Daarin behandelt hij het nieuws van de dag en interviewt hij de mensen die er toe doen, van politici en vooraanstaand wetenschappers tot CEO's. Hij geniet van goede gesprekken met inhoud, een lach en een knipoog om zo nieuwe informatie en inzichten met iedereen te delen. Kees Dorresteijn is te boeken als dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Kees Dorresteijn

Over Kees Dorresteijn

Kees Dorresteijn is het vak van presentator en journalist ingerold, doordat hij tijdens zijn studietijd niet kon kiezen tussen verschillende studies. Hij besloot er drie te doen: Communicatiemanagement, Politicologie en Journalistiek. De belangrijkste reden voor Kees om de journalistiek in te gaan is het vergaren van kennis. Hij geniet ervan om veel te weten. Daarom houdt hij ervan om mensen te spreken in vakgebieden waar hij niet actief is. In elk gesprek en elk verhaal zit weer nieuwe informatie. Die laat hij dan weer graag terugkomen in de pubquizzen die hij vaak speelt en organiseert in zijn vrije tijd.


Dagvoorzitter

Kees houdt van echte gesprekken en echte interviews die iets losmaken. Dat is wat je van hem kan verwachten als interviewer en presentator: goede gesprekken die iets losmaken. Wat hem betreft moet het inhoudelijk zijn, moet het verrassen, ergens over gaan en wat losmaken bij mensen. Kees is de journalistiek in gegaan, omdat hij een brede interesse heeft en constant meer wil weten. Zijn kennis vergroten is altijd een passie geweest. Daarom geniet hij ervan nieuwe mensen te ontmoeten en hen te spreken. Dat krijg je allemaal als je Kees als presentator of interviewer inzet.


Radio 1 en BNR Nieuwsradio

Na het afronden van zijn studie, ging Kees werken bij Radio 1. Daar werkte hij als redacteur en presentator van een reeks verschillende programma’s in de nacht. BNR Nieuwsradio werd zijn volgende stap, waar hij dagelijks als techduider in het ochtendprogramma aan schoof. Via een uitstap als presentator bij muziekstation Slam! vond hij zijn vaste plek als presentator terug bij ondernemerszender BNR. Bij Slam! heeft hij meerdere video-series ontwikkeld en gepresenteerd waardoor hij ook camera-ervaring opdeed.


Kees presenteert ook het discussieprogramma BNR Breekt, waarin opkomende opiniemakers en wetenschappers een podium krijgen en met elkaar in debat gaan. Bij BNR heeft Kees ook meerdere podcasts gepresenteerd. Voorbeelden daarvan zijn ‘Een jaar Burgemeester’ en ‘Vraag het Gommers’. In die laatste heeft hij anderhalf jaar de corona-ontwikkelingen besproken en vragen van luisteraars beantwoord samen met IC-arts Diederik Gommers. In Een jaar Burgemeester heeft hij het eerste burgemeestersjaar van Sjors Frohlich gevolgd. Zo heeft hij een persoonlijk portret gemaakt van een Burgemeester die zijn strepen verdient in een enerverend en bewogen jaar.


Boek Kees Dorresteijn bij het Sprekershuys!

Kees Dorresteijn is te boeken als dagvoorzitter, presentator en interviewer. Hij gaat voor goede gesprekken die iets losmaken. Zo interviewt hij de mensen die er toe doen, van politici en vooraanstaand wetenschappers tot ceo’s. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Kees Dorresteijn inhuren voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Real Estate, Innovatie & Trends, Ondernemen, Maatschappij, Technologie en ICT

In te huren als

 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Kees Dorresteijn Dagvoorzitterschap

Wanneer had jij voor het laatst een goed gesprek? Grote kans dat het op je werk was of met een vriend of vriendin, toch? Maar als het een goed gesprek was, maakte het in ieder geval wat bij je los en ging het ergens over. Het was in ieder geval niet nep en gescript met een vragenlijstje dat werd afgewerkt. Kees Dorresteijn houdt van echte gesprekken en echte interviews die iets losmaken. Dat is wat je van hem kan verwachten als interviewer en presentator. Wat hem betreft moet het inhoudelijk zijn, moet het verrassen, ergens over gaan en wat los maken bij mensen. Kees is de journalistiek in gegaan, omdat hij een brede interesse heeft en constant meer wil weten. Zijn kennis vergroten is altijd een passie geweest. Daarom geniet hij ervan nieuwe mensen te ontmoeten en die te spreken. Dat krijg je allemaal als je Kees als presentator of interviewer inzet.

Als je het niet meer trekt, moet je gewoon duwen.

Kees Dorresteijn & Patrick Kicken: Over De Magie Van Radio!

Debat in Kamer over prijsplafond voor energie: 'Er is geen alternatief meer!'

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.