Vakgebied

Duurzaamheid
Politiek
Mode
Rusland
Klassieke muziek

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Ondernemerschap

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 5.000

Biografie

Biografie

Spreker Victoria Koblenko is actrice, presentatrice en columniste. Op haar dertiende verhuisde zij met haar familie naar Nederland waar ze een gymnasiumopleiding volgde aan het Krimpenerwaard College. Ondanks haar aanvankelijke onbekendheid met de Nederlandse taal behaalde ze haar diploma in vijf jaar. Al tijdens haar middelbareschooltijd werkte ze mee aan reclamespotjes.


Na een succesvolle auditie bij het castingbureau Harry Klooster kreeg Victoria Koblenko vrij snel een rol in 'Goede Tijden, Slechte Tijden' en hiermee landelijke bekendheid. Victoria combineerde haar vaste rol in GTST met haar studies Politicologie en Ruslandkunde aan de Universiteit Leiden.


Film

2001 t/m 2004

In 2001 had zij een gastrol in de serie 'Costa!' van BNN en in 2004 in 'Het Glazen Huis', de eerste soapserie van de publieke omroep. Ook deed ze in 2005 mee aan het AVROprogramma 'Wie is de Mol?'. In 2004 maakte ze haar filmdebuut met 'Stille Nacht', geregisseerd door Ineke Houtman naar het script van Frank Ketelaar. Deze film, gebaseerd op de verwikkelingen rond de Utrechtse serieverkrachter, ging in première op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Daar werd ze uitgeroepen tot de populairste aanstormende actrice van 2004.


2005

Ze verliet in juni 2005 'Goede Tijden, Slechte Tijden' om zich te concentreren op andere dingen. Naast acteren heeft ze zich ook op presenteren gericht. Ze presenteerde 'Shock Doc' van Yorin en was naast Angela Groothuizen, Froukje de Both, Gordon en Winston Gerschtanowitz presentator van het Talpaprogramma 'Thuis'. Sinds september 2005 schrijft ze wekelijks een column in het dagblad Metro.


2006

In 2006 gingen de twee films 'Doodeind' en 'Sl8n8' in première. Daarnaast speelde Koblenko in een productie van het International Film Festival Rotterdam, 'American Dreams', die op het Hollywood Film Festival de prijs voor de Beste Korte Film in de wacht sleepte. Verder sprak ze een tekenfilm in 'Garfield 2' en speelde ze gastrollen in de politieseries 'Van Speijk' en 'Boks'.


2007 t/m 2009

In 2007 maakte Koblenko haar debuut in Moskou in de Russische remake van de Nederlandse serie 'De Erfenis'. In 2008 presenteerde Koblenko het programma 'Landroof' voor de VPRO, en won daarmee in mei 2009 de journalistieke prijs DE TEGEL voor het meest innovatieve programma. In november 2008 won 'Landroof' al de internationale Prix Italia. Daarnaast speelde Koblenko in 2008 de rol van mysterieuze Kim van Meegen in het tweede seizoen van de populaire serie 'Vuurzee'.


In dit gastoptreden speelde ze met Aleksandr Domogarov. In 2008 keerde Koblenko terug naar Moskou voor de opnames van de twaalfdelige Russische dramaserie, 'Drie Gezusters'. Koblenko, die Russisch, Oekraïens, Nederlands, Engels, Frans en Duits spreekt, is ambassadeur van NCDO, een organisatie die zich inzet voor de Millenniumdoelen.


Theaterproductie

In 2020 verruilt Victoria Koblenko het televisiewerk voor een theaterproductie: samen met powervrouwen Anouk Maas en Tanja Jess staat Victoria in het voorjaar op de planken met de komedie ‘Mijn man begrijpt me niet’.


Boek Victoria Koblenko bij het Sprekershuys!

Victoria Koblenko is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer en panellid bij het Sprekershuys. Zij geeft lezingen over de onderwerpen mode, duurzaamheid, politiek, Rusland, klassieke muziek, leiderschap en ondernemerschap. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Victoria Koblenko boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
Sometimes you have to do something bad to stop you from doing something worse.
Victoria Koblenko inhuren als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer