1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Wiebe Wakker

Wiebe Wakker stelde zichzelf de uitdaging om zonder geld en met een elektrische auto naar de andere kant van de wereld te rijden. Tijdens deze reis van meer dan drie jaar door 33 landen heeft hij culturen ontdekt, honderden mensen ontmoet, veel uitdagingen gehad en ook unieke situaties meegemaakt. Al zijn lessen en ervaringen gebruikt hij om te spreken over thema's als samenwerking, duurzaamheid en doorzettingsvermogen. Wiebe daagt mensen uit om uit hun comfortzone te stappen en inspireert hen hun dromen achterna te gaan. Wiebe Wakker is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Wiebe Wakker

Over Wiebe Wakker

Wiebe’s droom begon als afstudeerproject aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en mondde uit in een mondiaal avontuur. Hij startte zonder geld en met alleen een elektrische auto, een camera en wat kleding wilde Wiebe de andere kant van de wereld bereiken.


Forrest Gump

Op de website plugmeinproject.com konden mensen hem ondersteunen door hem een maaltijd, slaapplek of stroom voor de auto aan te bieden. Aan de hand van deze aanbiedingen werd de route bepaald en zo reed Wiebe kriskras over de wereld waardoor hij zelfs de bijnaam “De Forrest Gump van Automotive” kreeg. Van Houten naar Italië, daarna weer omhoog tot aan de Noordkaap om van daar weer om te keren en vervolgens via Oost-Europa, het Midden-Oosten, India en Zuidoost-Azië Australië te bereiken.


Wereldwijs

In alle landen die Wiebe aandeed bezocht hij duurzame initiatieven waarvan hij verslag deed op sociale media. Wiebe weet als geen ander wat er in de verschillende delen van de wereld gebeurt op het gebied van duurzame energie, food-waste en social enterprises.


Zoals te verwachten bij een avontuur als deze kwam hij voor uitdagingen te staan die menig mens tot wanhoop zouden drijven. In India ontplofte de lader van zijn elektrische Blue Bandit en in Indonesië strandde hij finaal toen zijn batterij volliep met water. Maar overal waar Wiebe reed kreeg hij hulp aangeboden van behulpzame locals en zijn online community. In Dubai werd Wiebe uitgenodigd door steenrijke sjeiks, in Maleisië lunchte hij met een beroemde prins en in Indonesië werd hij een heuse celebrity die zelfs opdook in de roddelbladen.


Langste reis ooit in een EV

Na 1.119 dagen, 33 landen en 95.000 km bereikte Wiebe zijn eindbestemming Sydney en maakte daarmee de langste reis in een elektrische auto ooit. Deze mijlpaal werd wereldnieuws, onder andere CNN, BBC, NOS en nieuwszenders in 40 verschillende landen besteedden aandacht aan het volbrengen van deze bijzondere reis. Wiebe bereikte daarmee één miljard mensen. Al deze aandacht zorgde ervoor dat fans uit Nieuw-Zeeland geld inzamelenden om Wiebe en zijn auto daar heen te halen en zo bereikte Wiebe het meest zuidelijke punt aan die kant van de wereld na ruim 3,5 jaar rijden.


Samenwerken is de sleutel

Nu Wiebe is teruggekomen van zijn reis deelt hij zijn ervaringen en lessen. Wiebe heeft waardevolle tips over hoe social media ingezet kan worden om een publiek aan je te binden. Hij vertelt vanuit zijn eigen tegenslagen hoe om te gaan met veranderingen en onzekerheid, hoe hij omging met eenzaamheid toen hij in het midden van de Australische Outback dagenlang geen mens tegenkwam, en hoe meer duurzaam te leven en te reizen. Zo daagt hij mensen uit om uit hun comfortzone te komen en inspireert hij om je eigen dromen achterna te gaan.

 

Maar bovenal is Wiebe’s reis een voorbeeld dat je door samen te werken en connecties te maken extreme doelen kan bereiken. Zijn verhaal laat zien dat de wereld helemaal niet zo’n slechte plek is zoals we dat op tv zien. Dit doet hij allemaal aan de hand van situaties die hij tijdens de reis tegenkwam, vaak met een komische noot en altijd met een betekenisvolle boodschap.


Boek Wiebe Wakker bij het Sprekershuys!

Wiebe Wakker is te boeken als spreker en is ervaringsdeskundige op het gebied van samenwerking, duurzaamheid en doorzettingsvermogen. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Wiebe Wakker boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Entertainment, Sport&Motivatie, Duurzaam ondernemerschap, Leiderschap, Communicatie, Verandermanagement, Ondernemen, Creativiteit, Cabaret

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€3600

Sessies

Lezing: "Wat ik leerde van mijn uitdaging om zonder geld en met een elektrische auto naar de andere kant van de wereld te rijden."

In zijn presentatie vertelt Wiebe waarom hij deze uitdaging is aangegaan, hoe hij het heeft opgestart, wat hij onderweg meemaakte en tegenkwam en wat hij daarvan heeft geleerd. Zijn lezingen stemt hij af op het thema en doel van het event en kunnen gaan over o.a: omgaan met veranderingen en onzekerheid, het hoofd bieden aan crisissen en tegenslagen, het realiseren van doelen, duurzamer leven, mensen uitdagen uit hun comfort zone te komen en vooroordelen over elektrisch rijden ontkrachten. Met zijn presentaties en energie daagt Wiebe je uit tot een andere manier van leven en geeft hij een positief wereldbeeld.

Meet EV World Traveler Wiebe Wakker!

Wiebe Wakker: What You Won't Learn in School

...
Wat een inspirerend verhaal! Tijdens onze eerste fysieke bijeenkomst na een lange tijd, hebben we Wiebe gevraagd om ons mee te nemen op zijn reis. Wiebe stond op het podium als zichzelf. Open en eerlijk, met humor en veel visuals zet hij je aan het denken. Wiebe heeft ons geleerd dat je niet bang hoeft te zijn voor het onbekende. Een klein beetje moed om de sprong te wagen helpt. Hij geeft sprekende voorbeelden waardoor je opnieuw beseft dat je altijd oordeelt, waar dit vaak onjuist is. Met vertrouwen op de goedheid van mensen, ontstaan spontaan mooie samenwerkingen. Ben je op zoek naar een voorbeeld waarbij het doel duidelijk is, maar de reis onbekend? Wil je gelijktijdig aan het denken gezet worden over het volgen van je dromen waarbij duurzaamheid een belangrijk thema is? Ik kan jullie Wiebe aanbevelen.
Rob Hoefnagel Directeur Move Beyond
...
Wat een ontzettend sterk verhaal. Onze mensen bij Coca-Cola waren zeer enthousiast en geïnspireerd door het verhaal van Wiebe. Mooie inzichten en zo down-to-earth, iedereen zou dit een keer moeten horen!
Brenda Van Der Sanden Public Affairs, Communication & Sustainability Assistant The Coca-Cola Company
...
Innovatie, duurzaamheid, inspiratie, avontuur, humor, levenslessen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Genoten heb ik van de presentatie van Wiebe bij Hoogheemraadschap Delfland over zijn reis naar Australië en alle levenslessen die hij daaruit gehaald heeft. Enorm inspirerend om Wiebe te horen spreken over de ups en downs en ook al zal ik zelf nooit zo'n reis gaan maken, de 'reis' en ontwikkeling van de persoon Wiebe is heel herkenbaar. Wiebe neemt je in een kleine 50 minuten volledig mee in zijn auto en de blijdschap van het halen van de finish was zelfs voor mij voelbaar omdat ik zo meegenomen werd. Wiebe bedankt voor je mooie verhaal, ik wens en hoop dat je nog veel mensen mag inspireren en ik en veel van mijn collega's wachten vol spanning op je boek!
Noeska de Nobel Programmasecretaris ontwikkelprogramma’s Hoogheemraadschap van Delfland

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.