1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Mindy Howard

Mindy Howard spreekt over het volgen van je hart en het waarmaken van je dromen. . Op dit moment is Mindy werkzaam is ’s werelds eerste commerciële astronauten trainingscentrum. Ze heeft al een heel groot deel van de wereld gezien. Ze is namelijk in 35 verschillende landen geweest! Ze is expert op het gebied van leiderschap, sport & motivatie, wetenschap en business & management. Mindy Howard is te boeken als spreker of dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Mindy Howard

Over Mindy Howard

Dr. Ir. Mindy Howard behaalt haar Bachelor en Master of Science in Industrial Engineering in de Verenigde Staten en haar Ph.D. in industriële engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven. Sinds haar 24e woont ze in Nederland en ze heeft als grootste droom: astronaut worden. Uit duizenden aanmeldingen wordt ze door NASA geselecteerd als "Hooggekwalificeerde Astronaut Kandidaat".


Duurzaamheidsmanager

Mindy Howard heeft internationaal gewerkt als duurzaamheidsmanager, strategieleider, diversiteits- en inclusiviteitsmanager, peoplemanager en trainer in verschillende blue-chip bedrijven. In haar laatste baan bij Royal Dutch Shell was ze duurzaamheidsmanager, hier probeerde ze harten en geesten te winnen, binnen het bedrijf en de leiding, om zo duurzamer te worden.


Commerciële astronaut

Mindy Howard reist en werkt in meer dan 35 verschillende landen in extreme omgevingen, maar weet altijd haar draai te vinden door zich in de cultuur te verdiepen en deze te respecteren en waarderen.


Na het verlaten van de olie-industrie besluit ze haar droom na te jagen en uit te zoeken hoe het voelt om commercieel astronaut te zijn. Ze voltooit de training terwijl ze 6G's ondergaat in een menselijke centrifuge. Tijdens deze training in de centrifuge ziet ze anderen worstelen en erkent de noodzaak om commerciële astronauten psychologisch te helpen, om ze zo voor te bereiden op de ontberingen van de ruimtevlucht. In haar streven om astronaut worden en anderen te helpen maakt Mindy Howard gebruik van haar academische en professionele vaardigheden om de eerste en enige psychologische ruimtetraining te creëren, genaamd "Inner Space Training".


Op dit moment is Mindy Howard werkzaam voor Blue Abyss Ltd: 's werelds eerste commerciële astronauten trainingscentrum. Als een van weinige commerciële astronautentrainers, is Mindy Howard gevraagd om een ​​team van mensen te vergezellen, die in de competitie 'Carrière-astronauten' een reis naar de ruimte winnen. Zij traint en coacht de gelukkige winnaars en zal hierdoor haar droom verwezenlijken door samen met hen naar de ruimte in te gaan in 2023.


Andere astronautentrainingen die ze persoonlijk heeft ondergaan, zijn onder andere:​gewichtloosheid in een parabolische vlucht, training met hoge G-tolerantie, gesimuleerde ruimtevluchtervaring, hypobarische training (op grote hoogte), training met situationele bewustzijn, SIRIUS ruimtedesoriëntatie en training met bewegingsziekte en ongewone houdingstraining.


Auteur en spreker

Mindy Howard heeft over verschillende onderwerpen geschreven en gepresenteerd op verschillende internationale wetenschappelijke en ruimtevaartconferenties. Haar uitgebreide kennis heeft geresulteerd in optredens in de media als 'ruimtecorrespondent' zowel in de Verenigde Staten als in Europa.


Ze is TEDx-spreker met de titel "Train je angst weg, als een astronaut" daarnaast is ze gastdocent aan de International Space University.


Dit jaar verscheen haar boek ‘Blast Off! Train als een astronaut voor succes op aarde.’ In haar boek worden de technieken van commerciële astronauten training uitgelegd. Deze training helpt ook niet-astronauten om hun mentale focus te behouden om zo dagelijkse uitdagingen en obstakels in privé- en werkleven te overwinnen.


Lezingen

Haar lezingen en trainingen zijn niet alleen waardevol voor mensen die trainen om naar de ruimte te gaan, maar ook voor goed presterende individuen en uitvoerende teams. Ze helpt individuen om in flow te komen en meer bewust te zijn van het huidige moment, zodat ze meer van hun leven kunnen genieten en in staat zijn hun dromen te verwezenlijken.


Boek Mindy Howard bij het Sprekershuys!

Mindy Howard is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals persoonlijke ontwikkeling, ruimte, het volgen van je dromen. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Mindy Howard boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

ESA, Astronaut, Ruimte, Populaire wetenschap, NASA, Ruimtevaart, Haal het beste uit je leven

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Webinar Mindy Howard

In tijden van een pandemie worden veel mensen gedwongen om op afstand te werken. De ultieme experts op dit gebied zijn astronauten, dat is wat ze doen. Mindy Howard is toekomstig commercieel astronaut en heeft hiervoor al vele psychologische trainingen doorstaan.

De meerderheid van de bevolking bevindt zich door de coronacrisis in een nieuwe ‘atmosfeer’. Mindy Howard weet als geen ander hoe je omgaat met een nieuwe realiteit. De lessen die ze leerde van haar ruimtetraining kan ze vertalen naar nieuwe inzichten en inspiratie die toepasbaar zijn voor iedereen. De situatie waar we nu inzitten kunnen we niet (onmiddellijk) veranderen, maar de pijn kunnen we verzachten als we mentaal veerkrachtiger worden.

Lezing Mindy Howard

Mindy Howard spreekt over het volgen van haar droom om astronaut te worden. Jarenlang volgde zij het pad dat haar door anderen werd aangeraden om zo astronaut te worden. Ze dacht rationeel na en deed er alles aan om successen te boeken, helaas zonder resultaat. Op het moment dat Mindy Howard besloot meer naar haar hart te luisteren, werden er deuren voor haar geopend.

Ze werd gevraagd om astronautentrainer te worden voor een wedstrijd en uitgenodigd om de ruimte in te gaan. In 2023 zal haar droom uitkomen.

Howard's boodschap gaat over het gebruik van zowel onze rationele als intuïtieve kant om succes te bewerkstelligen, omdat beide noodzakelijk zijn. En leren wat het betekent om naar binnen te gaan, stil te worden en te luisteren naar wat je eigen innerlijke wijsheid je vertelt.

Ondervind samen met Mindy Howard hoe je successen boekt door te luisteren naar je emotioneel kant in combinatie met je rationele vermogen.

Graag of niet

Mindy Howard wordt de eerste vrouwelijke astronaut die voor Nederland de ruimte in gaat

Hilary Swank & Dr. Mindy Howard over Away | Ruimtereizen | Netflix

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.