Vakgebied

Haal het beste uit je leven
Doorzetten en doen waar je van houdt
Populaire wetenschap
NASA
Ruimte
Astronaut
Ruimtevaart

Thema's

Leiderschap
Sport & Motivatie
Wetenschap
Business & Management
Duurzaamheid & Klimaat
Teambuilding
Persoonlijke ontwikkeling
Webinar

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Dr. Ir. Mindy Howard behaalt haar Bachelor en Master of Science in Industrial Engineering in de Verenigde Staten en haar Ph.D. in industriële engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven. Sinds haar 24e woont ze in Nederland en ze heeft als grootste droom: astronaut worden. Uit duizenden aanmeldingen wordt ze door NASA geselecteerd als "Hooggekwalificeerde Astronaut Kandidaat".

Mindy Howard heeft internationaal gewerkt als duurzaamheidsmanager, strategieleider, diversiteits- en inclusiviteitsmanager, peoplemanager en trainer in verschillende blue-chip bedrijven. In haar laatste baan bij Royal Dutch Shell was ze duurzaamheidsmanager, hier probeerde ze harten en geesten te winnen, binnen het bedrijf en de leiding, om zo duurzamer te worden.

Mindy Howard reist en werkt in meer dan 35 verschillende landen in extreme omgevingen, maar weet altijd haar draai te vinden door zich in de cultuur te verdiepen en deze te respecteren en waarderen.

Na het verlaten van de olie-industrie besluit ze haar droom na te jagen en uit te zoeken hoe het voelt om commercieel astronaut te zijn. Ze voltooit de training terwijl ze 6G's ondergaat in een menselijke centrifuge. Tijdens deze training in de centrifuge ziet ze anderen worstelen en erkent de noodzaak om commerciële astronauten psychologisch te helpen, om ze zo voor te bereiden op de ontberingen van de ruimtevlucht. In haar streven om astronaut worden en anderen te helpen maakt Mindy Howard gebruik van haar academische en professionele vaardigheden om de eerste en enige psychologische ruimtetraining te creëren, genaamd "Inner Space Training".

Op dit moment is Mindy Howard werkzaam voor Blue Abyss Ltd: 's werelds eerste commerciële astronauten trainingscentrum.

Als een van weinige commerciële astronautentrainers, is Mindy Howard gevraagd om een ​​team van mensen te vergezellen, die in de competitie 'Carrière-astronauten' een reis naar de ruimte winnen. Zij traint en coacht de gelukkige winnaars en zal hierdoor haar droom verwezenlijken door samen met hen naar de ruimte in te gaan in 2023.

Andere astronautentrainingen die ze persoonlijk heeft ondergaan, zijn onder andere:​gewichtloosheid in een parabolische vlucht, training met hoge G-tolerantie, gesimuleerde ruimtevluchtervaring, hypobarische training (op grote hoogte), training met situationele bewustzijn, SIRIUS ruimtedesoriëntatie en training met bewegingsziekte en ongewone houdingstraining.

Mindy Howard heeft over verschillende onderwerpen geschreven en gepresenteerd op verschillende internationale wetenschappelijke en ruimtevaartconferenties. Haar uitgebreide kennis heeft geresulteerd in optredens in de media als 'ruimtecorrespondent' zowel in de Verenigde Staten als in Europa.

Ze is TEDx-spreker met de titel "Train je angst weg, als een astronaut" daarnaast is ze gastdocent aan de International Space University.

Dit jaar verscheen haar boek ‘Blast Off! Train als een astronaut voor succes op aarde.’ In haar boek worden de technieken van commerciële astronauten training uitgelegd. Deze training helpt ook niet-astronauten om hun mentale focus te behouden om zo dagelijkse uitdagingen en obstakels in privé- en werkleven te overwinnen.

Haar lezingen en trainingen zijn niet alleen waardevol voor mensen die trainen om naar de ruimte te gaan, maar ook voor goed presterende individuen en uitvoerende teams. Ze helpt individuen om in flow te komen en meer bewust te zijn van het huidige moment, zodat ze meer van hun leven kunnen genieten en in staat zijn hun dromen te verwezenlijken.


Boek Mindy Howard bij het Sprekershuys!

Mindy Howard is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals persoonlijke ontwikkeling, ruimte, het volgen van je dromen. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Mindy Howard boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
Graag of niet
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer