Huysvriendenboekje | I AM Redo

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Redouan Ait-Chitt poserend in zwart jasje buiten in daglicht

'No Excuses, No Limits'

Huysvriendenboekje

Wie ben je en wat doe je allemaal? Mijn naam is Redouan Ait Chitt, beter bekend als Redo. Ik kom uit Gorinchem (ook wel Gorkum of Gorcum), in ieder geval dat kleine vestingstadje vlakbij Rotterdam, Breda & Utrecht waar altijd file staat. Ik ben danser, spreker, ondernemer en ik reis de hele wereld over om (theater)shows, lezingen & workshops te geven en om deel te nemen aan internationale danscompetities.

Met welke onderwerpen houd jij je bezig?
Mijn verhaal gaat voornamelijk over doorzettingsvermogen en het hebben van passie, ambitie, dromen & doelen. Hoe om te gaan met vooroordelen, tegenslagen en het belang van acceptatie. Dat je met de juiste mindset en creativiteit ervoor kan zorgen om het maximale uit jezelf te halen.

Kan je (kort) wat over je carrière vertellen?
Op mijn 14de ben ik begonnen met breakdancen. Vanaf het eerste moment dat ik deze vorm van dansen zag was ik meteen verkocht. De vrijheid van beweging, creativiteit, muziek & expressie. In mijn carrière als danser heb ik al veel mogen meemaken. Zo heb ik opgetreden in de meest prestigieuze theaters en festivals wereldwijd en was ik te zien in diverse media appearances. In competities strijd ik tegen de absolute wereldtop of word ik gevraagd om plaats te nemen als jury-lid. Veelal reis ik de wereld rond met mijn internationale dansgroep ILL-Abilities (www.illabilities.com), waar ik sinds 2010 deel van uit maak en ben ik mede-oprichter van dansschool ROOTS Dance Studio in Gorinchem. Mijn carrière als spreker begon in 2010 doordat de oprichter van ILL-Abilities, Luca Patuelli uit Montreal (een veelgevraagd spreker in Noord-Amerika) mij hierin introduceerde. Mijn eerste lezingen vonden dan ook plaats in Canada en USA. Gelukkig was ik al gewend om op een podium voor mensen te staan dus de stap om voor mensen te spreken was voor mij niet heel groot. Na veelal in het buitenland lezingen te hebben gegeven wilde ik dit ook heel graag in Nederland doen! Het mooie van mijn verhaal en boodschap is dat universeel is en voor iedereen toegankelijk. Jong - oud, onderwijs - bedrijfsleven, etc.

Wat kan je voor de klant betekenen?
Met mijn verhaal en levensmotto; "No Excuses, No Limits" wil ik mensen inspireren en laten zien dat alles in het leven mogelijk is, zolang je voor jezelf maar geen excuus creëert. Hoe je negatieve situaties kunt omvormen tot iets positiefs en hoe het nastreven van dromen en doelen uiteindelijke kunnen uitgroeien tot succes. Voor mij is de ervaring en energie het allerbelangrijkst. Iedere lezing sluit ik af met een uniek dansoptreden waarin ik alles wat ik heb verteld samenvat in een dans.

Waarom vindt je op het podium staan leuk?
Een stukje van jezelf delen waar je jarenlang keihard voor hebt gewerkt en hiermee mensen kunnen raken en inspireren is voor mij keer op keer een unieke ervaring.

Spreker of Performer?
Performer, hoewel ik als spreker ook een performance lever.

Motiveren of dansen?
Eum… dansend motiveren?

Televisie of podium?
De beleving van een podium of theater vind ik toch wel iets heel magisch hebben wat je op televisie niet kunt creëren.

Koffie of thee?
Koffie anders kom ik echt niet op gang.

Groot publiek of klein publiek?
Juist de afwisseling is hetgeen wat het voor mij iedere keer een unieke ervaring maakt. Wel is het zo dat ik nerveuzer word van een heel klein publiek.

Meer weten over I AM Redo als spreker? Bekijk hier zijn profiel!