Top 15 inspirerende sprekers van 2022

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

Collage top 15 sprekers

Onze top 15 sprekers die jij wilt boeken voor jouw event!

Ze trokken dit jaar volle zalen, deelden hun expertise en ervaringen op grote en kleine podia en drukten met hun verhaal en visie een stempel op hun branche. Van duurzaamheid en innovatie, tot techniek en onderwijs: deze sprekers waren graag geziene gasten in de media en op zakelijke events. Ze zorgden voor een lach (en soms een traan), maar bovenal een flinke dosis inspiratie. We stellen je graag voor aan de top 15 inspirerende sprekers van 2022!

Rik Vera

Rik Vera is auteur, futuroloog, business filosoof, coach en in de eerste plaats inspirational keynote spreker. In alles wat hij doet, stelt hij de mogelijkheden die de toekomst voor bedrijven biedt centraal. Bijvoorbeeld door middel van zijn lezingen en boeken over ondernemerschap, leiderschap, marketing, extreme customer centricity, sales en digitale innovatie. Rik moedigt organisaties aan om met een andere blik naar de toekomst te kijken. Angst vervangt hij met praktische tools die ingezet kunnen worden om waarde toe te voegen in de nieuwe wereld. Rik Vera is te boeken als spreker, dagvoorzitter en panellid bij het Sprekershuys.

Andries Tunru

Andries Tunru is cabaretier, dagvoorzitter en presentator en is expert op het gebied van cabaret & entertainment, kunst & cultuur en creativiteit en inspiratie. Luchtig en interactief afsluiten? Andries vat je webinar of meeting samen in geïmproviseerde sketches, scènes en liedjes. Ook digitaal! Andries won prijzen op meerdere cabaretfestivals en werd al twee jaar op rij Nederlands Kampioen improvisatietheater. Naast zijn theatertours is hij veelgevraagd artiest bij bedrijven en organisaties. Andries is te boeken als cabaretier en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

De Speld

Je kent De Speld uiteraard van hun messcherpe analyses en betrouwbare nieuws. Nu komt de grootste satirische nieuwsbron van Nederland naar je toe met een wervelende liveshow! Zoek je een luchtig intermezzo voor je (digitale) event, bedrijfsfeest of hackathon? De Speld LIVE komt jouw gelegenheid op geheel eigen wijze voorzien van een stoot energie en plezier. Humoristisch, op maat gemaakt, interactief en zowel off- als online. De Speld is te boeken als performance bij het Sprekershuys.

Kim Lammers

Spreker Kim Lammers is bekend door haar hockeycarrière. Zo speelde ze 200 interlands en scoorde ze 124 doelpunten voor Oranje. Ze weet vanuit haar passie voor hockey krachtig te vertellen over doorzettingsvermogen, persoonlijke ontwikkeling en teambuilding. Ze gelooft namelijk dat iedereen het in zich heeft om met hun talenten impact te maken en is er ook van overtuigd dat je dit niet alleen bereikt, maar door effectief samen te werken. Als spreker koppelt ze een motiverende boodschap aan haar ervaringen in de sport. Het resultaat? Een geïnspireerd publiek. Kim is te boeken als spreker, dagvoorzitter en presentator bij het Sprekershuys.

Houda Loukili

Houda Loukili is voormalig Nederlands kampioen kickboksen, consultant en spreker. Zij ontwikkelt motivatieprogramma's en spreekt voor ondernemers, beleidsmakers, mensen werkzaam bij jongerenorganisaties en/of werkzaam in het onderwijs. De sportieve powervrouw spreekt over omgaan met tegenslagen, diversiteit en inclusie, motivatie en zelfsturing. Als rolmodel zet ze haar talenten in om mensen – vooral jongeren – het beste uit zichzelf te laten halen. Houda Loukili is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

Jouri Schoemaker

Naast Nederlands Kampioen Pitchen is Jouri Schoemaker ondernemer in hart en nieren. Hij is oprichter van Pieter Pot, de duurzame en snelgroeiende bezorgservice van verpakkingsvrije boodschappen. Jouri krijgt energie van het inspireren van ondernemers. Hij vertelt tijdens zijn lezingen graag over hoe een pitch kan helpen om jouw concept de juiste richting op te sturen en deelt zijn ervaring op het gebied van duurzaam ondernemen. Jouri is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

Remy Gieling

Remy Gieling is expert op het gebied van kunstmatige intelligentie, digitale innovatie, leiderschap en ondernemen. Hij is de oprichter van ai.nl en voormalig hoofdredacteur van de toonaangevende vakmedia MT/Sprout. Voor RTL Z presenteert hij het programma Cyber Sessies. Hij vertaalt de complexe digitale wereld naar groeikansen voor jouw bedrijf en stelt de changemakers van dit moment in staat om hun verhaal te delen. Ook weet hij dit begrijpelijk te maken, door te verbinden met het publiek en ze vol enthousiasme een kijkje te geven in de toekomst. Remy is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

Thijs Launspach

Spreker Thijs Launspach is psycholoog, trainer en bestsellerauteur. Hij is stress-expert en expert op het gebied van millennials: hun twijfels, hun mindset en hun uitdagingen op de arbeidsmarkt. Thijs legt je in zijn lezing op een duidelijke en overzichtelijke manier (én met humor!) alles uit wat je moet weten over stress, burn-outs en/of millennialzaken. Met prikkelende opdrachten en interactieve elementen komt de boodschap écht binnen! Hij is expert op het gebied van leiderschap, lifestyle & health en wetenschap. Thijs is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

Hanna Verboom

Hanna Verboom is spreker, presentatrice, sociaal ondernemer en dagvoorzitter op evenementen. Ze inspireert het publiek graag op het gebied van vrouwelijk leiderschap, sociaal ondernemerschap, mentale gezondheid en duurzaamheid. Tijdens haar lezingen weet ze deze onderwerpen altijd te verpakken in een pakkende boodschap en geeft ze je de tools mee om op elk vlak een verschil te maken.

Erik Scherder

Spreker Erik Scherder is expert op het gebied van neuropsychologie én bewegingswetenschappen. Hij weet zijn grote hoeveelheid kennis toch op een fijne en duidelijke manier over te brengen aan het publiek. Als hoofd van de afdeling Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam doet hij veel onderzoek naar de invloed van bewegen op het brein. Hij deelt de reactie van het brein op stress, gedrag en muziek vol enthousiasme met het publiek en geeft ze de handvatten voor een gezondere levensstijl. Erik Scherder is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

Reinier van den Berg

Reinier van den Berg is al vanaf jonge leeftijd geobsedeerd door weer en klimaat. Als duurzaam ondernemer en spreker wil hij mensen bewust maken van de gevolgen van klimaatveranderingen en het tempo van de opwarming vertragen. Reinier bespreekt op heldere wijze de actuele toestand van het wereldwijde klimaat. Daarnaast is Reinier één van de oprichters van stichting TreesPlease. Meer bos kan de gevolgen van klimaatveranderingen verzachten en het tempo van de opwarming vertragen.

Ayca Szapora

Ayca Szapora is een gepassioneerde neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelf-realisatiecoach en bedrijfskundige met een Black Belt in Lean & Six Sigma. Het is haar missie om breinkennis toegankelijk te maken voor een breed publiek, inzicht te geven in de fascinerende werking van het onderbewustzijn en hiermee een superpower reiken aan iedereen om hun hersenen mee te laten werken in alles wat ze in het leven willen bereiken. Ze laat zien hoe je wetenschap concreet toepast in de praktijk.

Michiel Vos

Michiel Vos is bekend als journalist, Amerika- correspondent en jurist. Hij woont al jaren in New York en werkt onder andere voor verschillende Nederlandse en Belgische televisie- en radionetwerken. Michiel is regelmatig te zien in talkshows en actualiteitenprogramma’s. Hij neemt je mee achter de schermen tot in het hart van de Amerikaanse politiek. Hij weet de dag vlot aan elkaar te praten, op de juiste momenten een kritische noot toe te voegen en scherpe vragen te stellen.

Kristel Groenenboom

Kristel Groenenboom geeft al dertien jaar leiding aan een internationaal miljoenenbedrijf dat containers bouwt. In 2022 werd ze als jongste vrouw benoemt tot Zakenvrouw van het Jaar. Haar verhaal is inspirerend, nieuw en verfrissend. Kristel enthousiasmeert toeschouwers en geeft mensen het gevoel van gedrevenheid mee. Ze opent de ogen van haar toeschouwers met betrekking tot moderne vormen van ondernemen en vrouwen in de technische sector. Kristel is expert op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, business & management en innovatie & trends.

Karim Amghar

Karim Amghar is een Nederlandse schrijver, programma-/documentairemaker, televisiepresentator, onderwijsprofessional en docent op het mbo en hbo. Hij is auteur van het boek Van Radicaal naar Amicaal en schrijft o.a. voor de NRC. Hij presenteerde programma's als Karim Pakt Zijn Kans en Het Verhaal van Abdelkrim. Hij is gespecialiseerd in thema's als kansenongelijkheid, onderwijs, armoede, radicalisering & polarisatie, racisme & discriminatie, diversiteit & inclusie en schoof als expert aan bij o.a. RTL Nieuws en Jinek.