1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Econoom & spreker

Barbara Baarsma

Topeconoom Barbara Baarsma is hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam en voormalig directeur van de Rabo Carbon Bank. Voorheen was zij kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER). Ze speelt al jaren een grote rol in het publieke debat en was o.a. te gast bij Op1 en Jinek om te reageren op het politieke en economische nieuws. Voor lezingen over economie, de financiële markt, mededinging, fusies & overnames en politiek ben je bij Barbara aan het goede adres. Barbara Baarsma is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Barbara Baarsma

Over Barbara Baarsma

Barbara Baarsma heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van toegepast economisch onderzoek. Haar economische expertise is breed: van marktwerking, mededinging en regulering tot algemene en kwantitatieve economie. Hetzelfde geldt voor haar kennis van sectoren; in de vele tientallen onderzoeken die zij deed kwamen minstens zoveel sectoren langs. Als hoogleraar en eerder ook als lid van de Sociaal-Economische Raad (SER), sprak ze zich uit over veel politieke thema’s. Ze maakte ook deel uit van de denktank Herstel NL, die pleitte voor een ander coronabeleid.


Carrière

Barbara begon aan een studie Industrieel Ontwerper aan de TU Delft, maar stapte na een jaar over op Economie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij promoveerde daar in 2000 aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Sinds 2018 werkte zij bij de Rabobank. Ze begon bij het economische bureau van de Rabo, werd daarna directeur Rabobank Amsterdam en was van 2021 t/m maart 2023 directeur van Rabo Carbon Bank. Dit duurzame initiatief bemiddelt tussen partijen die CO2 opslaan en bedrijven die uitstoot willen terugbrengen of compenseren. Daarnaast gaat het initiatief met boeren in gesprek over de mogelijkheid CO2 op te slaan in de bodem.


Onderzoekswerk

De afgelopen jaren deed Baarsma onderzoek naar de voor- en nadelen van korte voedselketens. Haar ervaringen tekende ze in 2020 op in het boek Nederland voedselparadijs. Zij pleit ervoor om meer in korte ketens te produceren en te eten. Samen met collega's bouwde ze mee aan een korte voedselketen in en rond Amsterdam. En als lid van de Raad van Advies van de Taskforce Korte Ketens spant zij zich in voor kennisdeling over en versterking van de korte voedselketen.


Barbara als spreker

Naast haar onderzoekswerk geeft Barbara regelmatig lezingen en workshops. Voor onderwerpen als economie, financiële markt, mededinging, fusies & overnames en politiek ben je bij Barbara aan het goede adres.

Boek Barbara Baarsma bij het Sprekershuys!

Barbara Baarsma is te boeken als spreker. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Barbara Baarsma boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Bedrijfsvoering, Marktwerking, Financieel beleid

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter

Tariefindicatie

€4800

Sessies

Barbara Baarsma Lezing

Barbara Baarsma heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van toegepast economisch onderzoek. Ze speelt al jaren een grote rol in het publieke debat en was o.a. te gast bij Op1 en Jinek om te reageren op het politieke en economische nieuws. Voor lezingen over economie, de financiële markt, mededinging, fusies & overnames en politiek ben je bij Barbara aan het goede adres.


Haar economische expertise is breed: van marktwerking, mededinging en regulering tot algemene en kwantitatieve economie. Hetzelfde geldt voor haar kennis van sectoren; in de vele tientallen onderzoeken die zij deed kwamen even zo vele sectoren langs. Als hoogleraar en eerder ook als lid van de Sociaal-Economische Raad (SER), sprak ze zich uit over veel politieke thema’s. Ze maakte ook deel uit van de denktank Herstel NL, die pleitte voor een ander coronabeleid.

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.