1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Wouter Staal

Wouter Staal is oprichter en CEO van YB, voorheen bekend als Yoghurt Barn. In zijn lezing neemt hij je mee in zijn ondernemersverhaal, hoe gevoel een purpose werd en YB daarmee duurzame koploper is geworden in de voedseltransitie. Hij houdt zijn publiek een spiegel voor en inspireert op vele vlakken. Wouter Staal is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Wouter Staal

Over Wouter Staal

Wouter Staal is oprichter en CEO van impact organisatie YB (voorheen Yoghurt Barn). Na zijn MBA en jaren corporate & internationale marketingposities bij grote namen als Nike en Philips gooide hij met zijn vrouw in 2012 het roer om; ondernemen. Van wild idee tot wereldmerk in wording.


Eerste horeca-onderneming met B Corp certificering

En niet zomaar een merk, één met purpose. Wat betekent dat goed doen voor mens, dier en planeet, voor winst en eigenbelang komt. Welke impact heeft een onderneming als deze tijdens en na Corona en waarom is de merknaam gewijzigd? Zo is YB als eerste bedrijf in Nederland klimaatpositief, is het de eerste horeca-onderneming met B Corp certificering en zoekt het de brand stretch naar food-retail en het buitenland.


Duurzame koploper

Wouter gooide yoghurt uit zijn merknaam en werd geheel plantaardig en leidt hiermee de foodservice markt als duurzame koploper. Wouter wil met YB the planet’s favourite healthy pleasure zijn en heeft als doel in 2025 category leader te zijn in plantaardig ontbijt, lunch en tussendoortje voor heel West-Europa. En dit gaat niet zonder vallen en opstaan, allesbehalve.


Wouter als spreker

In zijn interactieve verhaal houdt hij een spiegel voor, maar laat hij ook zien wat je zelf als mens, ondernemer of medewerker kunt doen om zelf gedragsverandering te starten. Want hierdoor ontstaat bewustwording en uiteindelijk de zo broodnodige systeemverandering. Inmiddels is YB een coöperatie met 900 mede-eigenaren die delen in de missie en visie van Wouter en YB; de wereld hap voor hap beter maken voor toekomstige generaties. Good food, great impact is zijn motto. Zijn verhaal is persoonlijk, puur, aanstekelijk, interactief en zet aan tot nadenken.


Boek Wouter Staal bij het Sprekershuys!

Wouter Staal is te boeken als spreker en is expert op het gebied van duurzaam ondernemen, innovatie en de voedselindustrie. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Wouter Staal boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Sessies

Lezing Wouter Staal: Van yoghurt zaakje naar duurzame koploper

In zijn interactieve verhaal houdt Wouter Staal je een spiegel voor, maar laat hij ook zien wat je zelf als mens, ondernemer of medewerker kunt doen om zelf gedragsverandering te starten. Want hierdoor ontstaat bewustwording en uiteindelijk de zo broodnodige systeemverandering. Inmiddels is YB een coöperatie met 900 mede-eigenaren die delen in de missie en visie van Wouter en YB; de wereld hap voor hap beter maken voor toekomstige generaties. Good food, great impact is zijn motto. Zijn verhaal is persoonlijk, puur, aanstekelijk, interactief en zet aan tot nadenken.

Good food. Great Impact.
...
'Je hebt mensen echt weten te inspireren om morgen andere keuzes te maken.'
Host CO2-neutraal jaarevent
...
'Wat een heerlijk persoonlijk verhaal, we kunnen nog wel uren door!'
Dagvoorzitter en presentator van KvK Start Event
...
'Je hebt het event echt gemaakt vandaag!'
Sales directeur Sligro, jaarlijkse duurzaamheidsdag key-accounts

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.