1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Aren van Muijen

Hoe betrek je mensen bij het klimaatvraagstuk? Deze vraag inspireerde Aren van Muijen en zette hem aan tot actie. Het resultaat: een zonnepanelenbedrijf (De Zonnefabriek, een van de eerste bedrijven voor zonnepanelen van Nederland (2009), een boek (De Lobbyist – een journalistieke klimaatroman), een trainerscarrière (duurzaam ondernemen), een vlogkanaal, een televisieformat (in proces) en diverse artikelen. Met passie en humor vertelt Aren over de charme van duurzaam ondernemerschap en de klimatologische uitdagingen waar we voor staan. Aren is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer debatleider bij het Sprekershuys.

...Aren van Muijen

Over Aren van Muijen

‘Later als ik groot ben, koop ik het oerwoud in Brazilië en zet ik er een hek omheen…’ (Aren van Muijen, 7 jaar). De interesse voor de natuur zat er al vroeg in bij Aren. Een bulldozer die zich een weg baant door maagdelijk bos doet pijn aan ogen en hart. Milieu en klimaat zijn de rode draad in Arens carrière, en de passie en energie voor dit thema neemt hij mee in debatten en verhalen. Zijn eerste studiejaar: tropische bosbouw. Dat zegt genoeg.Duurzaam ondernemer

Toch blijft het daar niet bij. Na zijn studies Geneeskunde en Journalistiek (beiden afgerond) richt Aren met een vriend De Zonnefabriek op. Het is 2009, het bedrijf is een pionier binnen de branche. Zonne-energie mainstream maken is een van hun belangrijkste drijvers. Met projecten als ‘Zon op School’ (zonnepanelen plaatsen en tegelijkertijd lesgeven over klimaatverandering aan de kinderen) en ‘HuurdeZon’ – een lease-optie voor mensen die niet kunnen kopen, worden de uithoeken van de markt bediend. De Zonnefabriek bestaat inmiddels bijna 15 jaar en staat als een huis.Journalistieke roman

De Zonnefabriek is een succes, zonnepanelen worden mainstream, maar voor veel mensen blijft duurzaamheid een kille rekensom. En dat knaagt. Hoe krijg je mensen nou ook intrinsiek gemotiveerd om iets aan klimaatverandering te doen? Met dat dilemma in het achterhoofd besloot Aren een boek te schrijven: De Lobbyist. Een spannend en tegelijkertijd informatief verhaal over de olielobby en klimaatverandering. Alle relevante achtergrondinformatie en bronvermeldingen komen terug op een begeleidende website.Energietransitie versnellen

Tegenwoordig ondersteunt Aren jonge duurzaam ondernemers met hun, - hopelijk - baanbrekende plannen. Tegelijkertijd blijft hij nadenken over hoe hij de energietransitie kan versnellen. Aren schrijft artikelen, adviseert, doet af en toe iets voor TV, volgt de politiek op de voet en heeft een sterke mening over hoe de landbouw (en vooral veeteelt) eruit zou moeten komen te zien.


Aren: “Helaas staat er nog altijd geen hek om het oerwoud, maar graag praat en denk ik mee over alle andere oplossingen die hetzelfde effect kunnen sorteren.”

Boek Aren van Muijen bij het Sprekershuys!

Aren van Muijen is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, debatleider en panellid. Hij is expert op het gebied van duurzaam ondernemen. Daarnaast is hij een generalist die gesprekken over klimaat, de energietransitie, landbouw, politiek en diverse andere maatschappelijke thema’s kan leiden. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Aren van Muijen boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Duurzaam ondernemerschap, Klimaatbeleid, Energietransitie, Maatschappij

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Panellid

Tariefindicatie

€1750

Sessies

Aren van Muijen als dagvoorzitter

Aren neemt geen blad voor de mond en vraagt kritisch door. Desondanks weet hij een veilige sfeer te creëren waarin iedere deelnemer alle ruimte voelt om te spreken. Zo ontstaan er altijd interessante sessies waarin het gesprek op inhoudelijke en eerlijke manier wordt gevoerd. Hij is expert op het gebied van duurzaam ondernemen. Daarnaast is hij een generalist die gesprekken over klimaat, de energietransitie, landbouw, politiek en diverse andere maatschappelijke thema’s kan leiden.

Aren van Muijen Workshop: Duurzaam Ondernemen

Wat is het geheim van een succesvolle duurzame onderneming? Hoe breng ik mijn - op het eerste gezicht net iets moeilijkere - boodschap, product of dienst zo succesvol mogelijk aan de mens? Aren vertelt enthousiast en energiek over alle do's and don'ts van het - duurzaam - ondernemerschap. Zijn eigen ervaringen en anekdotes vormen uiteraard een belangrijk uitgangspunt.

Aren van Muijen als interviewer

Aren weet de geïnterviewde op zijn of haar gemak te stellen en zo de noodzakelijke voorwaarden te scheppen voor een goed gesprek. Scherp doch rechtvaardig; inhoudelijk, maar altijd met lucht en humor. Aren is in staat om interessante dwarsverbanden te leggen; dat maakt het gesprek levendig en dynamisch. Wel zo leuk voor alle toehoorders.

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.