1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Journalist, spreker & dagvoorzitter

Roy op het Veld

Roy op het Veld is als journalist, dagvoorzitter en spreker gefascineerd door geopolitieke ontwikkelingen en de impact op de samenleving en het bedrijfsleven. Hij is een toonaangevende auteur op het snijvlak van energie, klimaat, economie en duurzaamheid. Om los te komen van het huidige polariserende debat schetst Op het Veld in zijn lezingen een langetermijnperspectief en daagt hij zijn publiek uit om verder te kijken dan de ontwikkelingen op korte termijn, die in de politiek en het bedrijfsleven vaak domineren. Roy op het Veld is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Roy op het Veld

Over Roy op het Veld

Op het Veld is een ‘stapelaar’. Hij ging van Mavo naar MTS, HTS en uiteindelijk TU/e, waar hij Techniek & Maatschappij studeerde. Na zijn studie rolde hij in 1997 de journalistiek in en werd redacteur van automatiseringsnieuwsblad Computable. In 2000 stapte hij over naar het FD, waar hij als redacteur onder meer schreef over de thema's technologie, energie en klimaat. Daarna was hij achtereenvolgens chef en adjunct-hoofdredacteur. In 2016 werd hij benoemd tot hoofdredacteur van de regionale krant De Limburger.


Auteur met een missie

Sinds 2022 is Op het Veld zelfstandig journalist, spreker en dagvoorzitter. Hij schrijft onder meer voor Trouw. In 2022 publiceerde Op het Veld het boek Eerlijke concurrentie; de strijd tegen marktmacht. Hierin beschrijft hij het ontstaan van internationale wetgeving om kartels in te dammen en de ontstaansgeschiedenis van de mededingingswetgeving en toezicht in Nederland. In 2023 publiceerde Op het Veld het boek De strijd om energie; hoe we klem kwamen te zitten tussen energiecrisis en klimaatschade.


Lezing

Wat Op het Veld professionals na zijn lezing mee wil geven is dat radicale ideeën soms goed klinken, en ook nodig kunnen zijn om bewustzijn te creëren, maar dat ze meestal geen recept bieden voor echte oplossingen. Hij daagt zijn publiek uit om verder te kijken.Tijdens zijn sessies neemt hij mensen mee in zijn verhaal en biedt hij hen graag nieuwe inzichten.

Boek Roy op het Veld bij het Sprekershuys!

Roy op het Veld is te boeken als spreker, dagvoorzitter, panellid, interviewer, debatleider en gespreksleider en is expert op het gebied van energietransitie en klimaat, bestuur en beleid, maatschappij, economie, politiek, verandermanagement en duurzaam ondernemerschap. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden


Spreker en dagvoorzitter Roy op het Veld boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Nieuwe economie, Geopolitiek, Klimaatbeleid, Energietransitie, Energie

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Panellid

Tariefindicatie

€1800

Sessies

Lezing: De oorlog in Oekraïne, de energiecrisis en de impact op economie en maatschappij

Aan de hand van een serie iconische foto's schetst Roy op het Veld de belangrijkste geopolitieke gebeurtenissen sinds de Tweede Wereldoorlog. De aanhoudende strijd om energie, technologie en grondstoffen is een rode draad door het verhaal. Inclusief de rol die Nederlanders hebben gespeeld bij het vestigen van de intensieve relatie tussen Rusland en Europa op het gebied van aardgas. Na afloop heeft de toehoorder een grote inzicht in de oorzaken en de gevolgen van geopolitieke ontwikkelingen, en wat landen en bedrijven kunnen doen om hun kwetsbaarheid te verminderen.

Lezing: De (Nederlandse) strijd tegen marktmacht en de uitwassen van het kapitalisme

Nederland stond, ondanks de ontwikkelingen in de VS en Europa, tot diep in de jaren ‘90 te boek als ‘kartelparadijs’. Pas in 1998 gaat het roer om met de invoering van de Mededingingswet en de oprichting van toezichthouder NMa. In een tijd waarin 'de markt' steeds meer wordt gewantrouwd geeft Roy op het Veld met scherpe observaties en prikkelende anekdotes overtuigend aan dat marktwerking de wereld veel heeft gebracht, en nog steeds veel te bieden heeft, maar wel een strenge toezichthouder nodig heeft. In een inspirerende en interactieve presentatie neemt hij zijn gehoor mee in het verleden, heden en toekomst van mededingingsbeleid en kartelpolitiek.

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.