1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Sprekers

de Vrije Denkers

De Vrije Denkers laten ons zien en ervaren hoe je het gat tussen denken en doen verkleint en mensen enthousiasmeert voor een nieuwe manier van werken. Arthur Kruisman en Patrick Donath vormen de Vrije Denkers. Zij hebben diverse workshops om groepen mensen op een energieke, interactieve, positieve en uitdagende manier mee te nemen in deze verandering. De Vrije Denkers zijn te boeken als sprekers bij het Sprekershuys!

...de Vrije Denkers

Over de Vrije Denkers

Arthur Kruisman en Patrick Donath vormen samen de Vrije Denkers. Na jarenlang het intrapreneurshap te hebben ontwikkeld binnen een grote Nederlandse ICT-onderneming hebben zij in 2016 voor het zelfstandig ondernemernemen gekozen. Sinds 2008 geven ze inspirerende werksessies om het gat tussen denken en doen te verkleinen en nieuwe manieren van werken te enthousiasmeren.


Vijf interactieve workshops

De Vrije Denkers hebben vijf verhaallijnen om groepen mensen op een energieke, interactieve, positieve en uitdagende manier mee te nemen in een groeiende noodzaak tot gedragsverandering in organisaties. In alle workshops wordt gewerkt met toegankelijke theorieën, aansprekend videomateriaal en worden diverse korte oefeningen aangeboden om de theorie rond gedragsverandering ook echt te doorleven.


Naast het geven van werksessies helpen ze mensen in organisaties en instellingen plezier te hebben in het uitvoeren van noodzakelijke taken. Ze benutten daarvoor alles wat we samen in huis hebben, van persoonlijke gesprekken tot het maken van audio-visuele producten.


Onderwerpen

Normaal/afwijkend – verschillen en diversiteit - dogmavrij opvoeden - diplomavrij leren -functievrij werken - pensioenvrij leven – vertrouwen – duurzaam organiseren minimale structuur maximale flexibiliteit – Omarmen van het ongemak – Taylor – Mythe van het gemiddelde – gat doen/denken – creativiteitsindex – fouten maken moet – experimenteren/ improviseren – exponentiële verandering – anti-fragiliteit – Alternatieve CO2 – focus/wide angle – na stap 1 komt stap 1 – ideeënsex – weten is meten – Geordende of ongeordende wereld – Verandering – Waardecreatie – Vrijheid - kleinst uitvoerbare stapje en nog veel meer...

Boek de Vrije Denkers bij het Sprekershuys!

De Vrije Denkers zijn te boeken als sprekers, maar ook voor werksessies. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


De Vrije Denkers boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Experimenteren, Ideeënsex, Innovatie, Improvisatie, Leiderschap, Fouten maken, Vrij Denken, Informatietechnologie

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Workshop “DOEN IS DE BESTE MANIER VAN DENKEN”

‘Doen is de beste manier van denken’ is een vurig betoog over de noodzaak van actie in een turbulente tijd waarin verandering steeds sneller lijkt te gaan. Daar waar verandering sneller gaat dan ons veranderend vermogen toestaat zijn nieuwe strategieën nodig. Het doen en het denken moet weer met elkaar in verbinding gebracht worden en meer creativiteit, samenwerking, experimenteren en improviseren is daarin essentieel. 

Workshop 'ALLES VAN WAARDE IS WEERLOOS'

‘Alles van waarde is weerloos’ is een verhaallijn waarin het begrip waarde vanuit negen verschillende perspectieven/lenzen wordt bekeken Het krijgt nieuwe betekenis aan de hand van eigen voorbeelden en voorbeelden uit de praktijk. We zetten alledaagse producten in zoals Yoghurt en vla, maar laten ook zien hoe zelfs schending van mensenrechten en ontnemen van vrijheden onverwacht van bijzondere waarde kunnen zijn.


In het betoog wisselen we concrete en abstractere voorbeelden af zodat de vertaling naar de eigen werkpraktijk voor iedereen mogelijk is. De titel ‘Alles van waarde is weerloos’ is een zinsnede uit een gedicht van dichter/schilder Lucebert.

Workshop “HOE DAN? DOE DAN!”

‘Hoe dan? Doe Dan!’ legt de nadruk nog meer op ‘doen’. We laten zien en ervaren waarom het toch zo lastig is om die eerste stap te zetten en hoe slimme mechanismes ervoor kunnen zorgen dat terugval in ‘oud’ gedrag kan worden tegengegaan. Een praktische workshop waarin iedereen ook letterlijk een stap 1 zet. Het is een op zichzelf staande workshop, maar kan ook worden gezien als een vervolg op de workshop 1 ‘Doen is de beste manier van denken’.


De workshop biedt gereedschappen om inspiratie levendig te houden. We geven instrumenten om te voorkomen dat je na een dag van inspiratie weer terugvalt in de waan van de dag. We laten zien hoe je intenties omzet naar blijvende gedragsverandering en hoe een eventuele terugval naar ‘oud’ gedrag is op te vangen. We verleggen expliciet de aandacht van ‘doelen in de toekomst’ naar actie en beweging’ hier en nu’.

Workshop “ZOEK HET ZELF LEKKER UIT!”

‘Zoek het zelf lekker uit’ is een persoonlijk en op sommige momenten confronterend verhaal. Wat heeft ons gevormd? Waar hebben wij ons over verwonderd in organisaties de afgelopen 30 jaar?


Wat hebben wij gedaan om ons werk leuker, interessanter en waardevoller te maken? Hoe brachten wij meer plezier en vrijheid in ons werk en hoe verhoudt zich dat tot onze verantwoordelijkheden?


De workshop zet aan tot meer eigenaarschap, initiatief en verantwoordelijkheid waarbij onze eigen hobbels, onzekerheden en kwetsbaarheden niet uit de weg worden gegaan.

Na Stap 1 komt Stap 1

Plannen maken is zinloos

Noodzaak van leren

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.