1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Performance

De Speld

Je kent De Speld uiteraard van hun messcherpe analyses en betrouwbare nieuws. Nu komt de grootste satirische nieuwsbron van Nederland naar je toe met een wervelende liveshow! Zoek je een luchtig intermezzo voor je (digitale) event, bedrijfsfeest of hackathon? De Speld LIVE komt jouw gelegenheid op geheel eigen wijze voorzien van een stoot energie en plezier. Humoristisch, op maat gemaakt, interactief en zowel off- als online. De Speld is te boeken als performance bij het Sprekershuys.

...De Speld

Over De Speld

De artikelen van De Speld bereiken maandelijks miljoenen mensen en worden zelfs twee keer per week in de Volkskrant gepubliceerd. De liveshow van De Speld trok al meer dan honderd keer volle zalen bij bedrijfsfeesten, congressen en andersoortige evenementen. Ook online blijkt het concept een succes, met minstens zoveel uitverkochte Zoom-meetings. De Speld weet precies wat er leeft in jouw branche en hoe ze daarop in kunnen spelen. Een flinke stoot humor en energie gegarandeerd.


De Speld LIVE

Hoe het werkt? Twee presentatoren verzorgen nieuwsflitsen, enquêtes, interviews en filmpjes die passen bij jouw branche. Alles geheel in de komische stijl die je gewend bent. De show zit vol humor en is altijd op maat gemaakt. Perfect voor evenementen die nog een luchtige en vrolijke afsluiting of programmaonderdeel zoeken. De show wordt door opdrachtgevers gemiddeld met een 8,5 beoordeeld. 


Vooraf wordt via een intake door de presentator bepaald welke thema’s aan de orde komen. Vervolgens worden de sketches en enquêtevragen op maat voor jouw evenement gemaakt door de redactie van De Speld. Dit programma is ook online mogelijk! Vanuit het hoofdkwartier van De Speld zenden ze de show rechtstreeks uit. 


Workshop

Je kan De Speld ook boeken voor het geven van een workshop Humoristisch Schrijven. In enkele uren leer je hoe je een goed satirisch stuk schrijft en welke vormen je daarvoor kunt gebruiken. 
Boek De Speld bij het Sprekershuys!

De Speld is te boeken als performance bij het Sprekershuys. Met een flinke stoot humor en energie spelen ze in op actualiteiten in jouw branche en zorgen voor de luchtige afsluiting die jouw event nodig heeft. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


De Speld boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Entertainment, Communicatie, Journalistiek

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€3750

Sessies

Workshop Humoristisch Schrijven

Altijd al een keer willen weten hoe het is om te lachen? Goed nieuws! Speciaal voor creatieve professionals zoals jij heeft De Speld de workshop 'Humoristisch Schrijven' ontwikkeld. Tijdens de workshop, die wordt gegeven door schrijvers en performers van De Speld, leer je in enkele uren humoristisch te schrijven. Uiteraard zit de presentatie boordevol voorbeelden van de beste humor van De Speld.

Wat leer je?

● De basisbeginselen van humoristisch schrijven;

● Hoe je een goed satirisch stuk schrijft en welke vormen je daarvoor kunt gebruiken;

● Hoe je een geslaagde kop maakt;

● Hoe je ideeën kunt verzamelen en grappen kunt maken over alles wat er in de actualiteit gebeurt.

De Speld Eindejaarsquiz

Welke BN’er is officieel GEEN viroloog? Wie van HR heeft op maandag altijd een kater? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen krijg je in De Speld Nieuwsquiz. Op zoek naar een luchtige, op jouw organisatie gerichte afsluiter voor je congres, jubileum of borrel? De Speld komt jouw event op geheel eigen wijze voorzien van een stoot energie en plezier. Humoristisch, op maat gemaakt, interactief en afhankelijk van je wensen online of offline. In een paar razendsnelle vragenrondes worden deelnemers op de proef gesteld op kennis van nieuws, entertainment en de ins en outs van de eigen organisatie. Wie is bij jullie de slimste?

De Speld over morgen

Elke organisatie wil toekomstbestendig worden, maar niemand weet precies wat dat betekent, laat staan hoe dat moet. In plaats van te luisteren naar trendwatchers, goeroes en onderbuikgevoelens, is er nu De Speld Over Morgen, de betrouwbare show waarin uw organisatie/branche alle handvatten krijgt aangereikt om zich op elke mogelijke toekomst voor te bereiden. 


Hoe werkt dat dan?

Deze nieuwe liveshow van De Speld gaat specifiek over de toekomst. Hoe gaan we om met de opwarming van de aarde? Hoe blijven we relevant op de werkvloer met de opkomst van artificiële intelligentie? Hoe blijven we fit, vitaal en gezond? Een duo presentatoren van De Speld geeft jullie tips en tricks om met al deze uitdagingen om te gaan. De Speld Over Morgen is het perfecte

programmaonderdeel voor ieder congres dat wel wat humor kan gebruiken.


Basisinformatie:

•Events tot maximaal 30 tot 2.000 personen

•2 presentatoren

•Programma bevat sketches en filmpjes

•Speeltijd maximaal 25 minuten

•Kan overal worden gespeeld

•Vooraf wordt via een intake door de presentator bepaald welke thema's

aan de orde komen

•Sketches en enquêtevragen worden op maat voor uw evenement

gemaakt door de redactie van De Speld

De Speld LIVE

Je kent De Speld uiteraard van messcherpe analyses en betrouwbaar nieuws. De Speld LIVE is de liveshow van De Speld. Twee presentatoren verzorgen nieuwsflitsen, enquêtes, interviews en filmpjes. Alles geheel in de komische stijl die je gewend bent. De show zit vol humor en is altijd op maat gemaakt. Perfect voor evenementen die nog een luchtige en vrolijke afsluiting of programmaonderdeel zoeken.

Vooraf wordt via een intake door de presentator bepaald welke thema’s aan de orde komen. Vervolgens worden de sketches en enquêtevragen op maat voor jouw evenement gemaakt door de redactie van De Speld. Een show duurt maximaal 25 minuten en is hiermee een perfecte afsluiter.

Dit programma is ook online mogelijk! Vanuit het hoofdkwartier van De Speld zenden ze de show rechtstreeks uit. Dat gebeurt via YouTube Live of Zoom, maar ze hebben ook alle mogelijkheden om het signaal uit te zenden naar jouw videoplatform naar keuze.

“Wederom een vermakelijke show op maat! Dit keer een online variant, waarbij het publiek thuis vanaf de bank lachend achterover kon leunen.”

Koen Poortema, Create Tomorrow, mei 2020

De Speld Theater - de meest betrouwbare voorstelling ooit

Hoe pakken we online bedreigingen aan? We vroegen het in een anonieme chat!

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.