1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Performance

De Speld

Je kent De Speld uiteraard van hun messcherpe analyses en betrouwbare nieuws. Nu komt de grootste satirische nieuwsbron van Nederland naar je toe met een wervelende liveshow! Zoek je een luchtig intermezzo voor je (digitale) event, bedrijfsfeest of hackathon? De Speld LIVE komt jouw gelegenheid op geheel eigen wijze voorzien van een stoot energie en plezier. Humoristisch, op maat gemaakt, interactief en zowel off- als online. De Speld is te boeken als performance bij het Sprekershuys.

...De Speld

Thema's

Creativiteit & Inspiratie, Cabaret, Communicatie & Media, Teambuilding, Economie & Financiën, Overheid & Politiek

Vakgebied

Entertainment, Communicatie, Journalistiek

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€3750

Over De Speld

De artikelen van De Speld bereiken maandelijks miljoenen mensen en worden zelfs twee keer per week in de Volkskrant gepubliceerd. De liveshow van De Speld trok al meer dan honderd keer volle zalen bij bedrijfsfeesten, congressen en andersoortige evenementen. Ook online blijkt het concept een succes, met minstens zoveel uitverkochte Zoom-meetings. De Speld weet precies wat er leeft in jouw branche en hoe ze daarop in kunnen spelen. Een flinke stoot humor en energie gegarandeerd.


De Speld LIVE

Hoe het werkt? Twee presentatoren verzorgen nieuwsflitsen, enquêtes, interviews en filmpjes die passen bij jouw branche. Alles geheel in de komische stijl die je gewend bent. De show zit vol humor en is altijd op maat gemaakt. Perfect voor evenementen die nog een luchtige en vrolijke afsluiting of programmaonderdeel zoeken. De show wordt door opdrachtgevers gemiddeld met een 8,5 beoordeeld. 


Vooraf wordt via een intake door de presentator bepaald welke thema’s aan de orde komen. Vervolgens worden de sketches en enquêtevragen op maat voor jouw evenement gemaakt door de redactie van De Speld. Dit programma is ook online mogelijk! Vanuit het hoofdkwartier van De Speld zenden ze de show rechtstreeks uit. 


Workshop

Je kan De Speld ook boeken voor het geven van een workshop Humoristisch Schrijven. In enkele uren leer je hoe je een goed satirisch stuk schrijft en welke vormen je daarvoor kunt gebruiken. 


Boek De Speld bij het Sprekershuys!

De Speld is te boeken als performance bij het Sprekershuys. Met een flinke stoot humor en energie spelen ze in op actualiteiten in jouw branche en zorgen voor de luchtige afsluiting die jouw event nodig heeft. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


De Speld boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

...

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Sessies

Workshop Humoristisch Schrijven

Altijd al een keer willen weten hoe het is om te lachen? Goed nieuws! Speciaal voor creatieve professionals zoals jij heeft De Speld de workshop 'Humoristisch Schrijven' ontwikkeld. Tijdens de workshop, die wordt gegeven door schrijvers en performers van De Speld, leer je in enkele uren humoristisch te schrijven. Uiteraard zit de presentatie boordevol voorbeelden van de beste humor van De Speld.

Wat leer je?

● De basisbeginselen van humoristisch schrijven;

● Hoe je een goed satirisch stuk schrijft en welke vormen je daarvoor kunt gebruiken;

● Hoe je een geslaagde kop maakt;

● Hoe je ideeën kunt verzamelen en grappen kunt maken over alles wat er in de actualiteit gebeurt.

De Speld LIVE

Je kent De Speld uiteraard van messcherpe analyses en betrouwbaar nieuws. De Speld LIVE is de liveshow van De Speld. Twee presentatoren verzorgen nieuwsflitsen, enquêtes, interviews en filmpjes. Alles geheel in de komische stijl die je gewend bent. De show zit vol humor en is altijd op maat gemaakt. Perfect voor evenementen die nog een luchtige en vrolijke afsluiting of programmaonderdeel zoeken.

Vooraf wordt via een intake door de presentator bepaald welke thema’s aan de orde komen. Vervolgens worden de sketches en enquêtevragen op maat voor jouw evenement gemaakt door de redactie van De Speld. Een show duurt maximaal 25 minuten en is hiermee een perfecte afsluiter.

Dit programma is ook online mogelijk! Vanuit het hoofdkwartier van De Speld zenden ze de show rechtstreeks uit. Dat gebeurt via YouTube Live of Zoom, maar ze hebben ook alle mogelijkheden om het signaal uit te zenden naar jouw videoplatform naar keuze.

“Wederom een vermakelijke show op maat! Dit keer een online variant, waarbij het publiek thuis vanaf de bank lachend achterover kon leunen.”

Koen Poortema, Create Tomorrow, mei 2020

...

De Speld Theater - de meest betrouwbare voorstelling ooit

...

Hoe pakken we online bedreigingen aan? We vroegen het in een anonieme chat!

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.