Vakgebied

Leiderschap
Teamwork
Opereren onder extreme omstandigheden
Healthcare
Wetenschap
Crisiscommunicatie

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Wetenschap
Lifestyle & Health
Zorg
Bestuur, Beleid & Politiek

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Professor dr. Ernst Kuipers is voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC en voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de spreiding van alle IC-bedden in Nederland.


Hij is opgeleid Maag-Darm-Leverarts en werd in 2000 benoemd tot hoogleraar en afdelingshoofd van de afdeling MDL in het Erasmus MC en in 2006 eveneens tot afdelingshoofd van de Inwendige Geneeskunde. Hij is onder meer een drijvende kracht geweest achter de introductie van het Nationale Bevolkingsonderzoek naar darmkanker.


Kuipers heeft een sterke interesse in zorgmanagement, academische geneeskunde en klinisch onderzoek. Zijn drive is het verbeteren van de gezondheidszorg en ziektepreventie. Dit sluit aan bij de focus van het Erasmus MC op het gebied van onderzoek, innovatie en implementatie van de nieuwste inzichten op het gebied van gezondheid en preventie. Onder zijn leiding is het Erasmus MC het eerste universitair medisch centrum dat preventie in zijn missie heeft opgenomen: “Erasmus MC zet zich in voor een gezonde bevolking en excellentie in de zorg door middel van onderzoek en onderwijs”.


Naast CEO van het Erasmus MC heeft Kuipers bijgedragen aan diverse nationale en internationale commissies en functies, waaronder voorzitter en lid van diverse internationale richtlijncommissies, lid van de Nationale Gezondheidsraad, het Dutch Institute Clinical Auditing (DICA), de World Health Organisatiecommissie 'Helicobacter pylori en maagkanker' en diverse redactie- en adviesraden. Hij is fellow van de American Gastroenterology Association.


De combinatie van academische vakinhoudelijke interesse en bestuurlijke ervaring in diverse internationale organisaties en commissies, geeft hem een brede, nationaal en internationaal georiënteerde blik, die essentieel is in zijn functie als bestuursvoorzitter.

Lees meer
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer