1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & panellid

Ernst Kuipers

Dr. Ernst Kuipers is minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en voormalig hoogleraar Geneeskunde en CEO van het Erasmus MC Universitair Medisch Centrum in Rotterdam. Tijdens de coronacrisis in Nederland werd Kuipers aangesteld als voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Hij deed internationale ervaring op in interne geneeskunde, gastro-enterologie en management van de gezondheidszorg. Hij is onder meer een drijvende kracht geweest achter de introductie van het Nationale Bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Ernst Kuipers is te boeken als spreker en panellid bij het Sprekershuys.

...Ernst Kuipers

Over Ernst Kuipers

Dr. Ernst Kuipers is ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en voormalig hoogleraar Geneeskunde en CEO van het Erasmus MC Universitair Medisch Centrum in Rotterdam. Voorheen was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC en voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de spreiding van alle IC-bedden in Nederland.


Ernst Kuipers is opgeleid Maag-Darm-Leverarts en werd in 2000 benoemd tot hoogleraar en afdelingshoofd van de afdeling MDL in het Erasmus MC en in 2006 eveneens tot afdelingshoofd van de Inwendige Geneeskunde. Hij is onder meer een drijvende kracht geweest achter de introductie van het Nationale Bevolkingsonderzoek naar darmkanker.

Kuipers heeft een sterke interesse in zorgmanagement, academische geneeskunde en klinisch onderzoek. Zijn drive is het verbeteren van de gezondheidszorg en ziektepreventie. Dit sluit aan bij de focus van het Erasmus MC op het gebied van onderzoek, innovatie en implementatie van de nieuwste inzichten op het gebied van gezondheid en preventie. Onder zijn leiding is het Erasmus MC het eerste universitair medisch centrum dat preventie in zijn missie heeft opgenomen: “Erasmus MC zet zich in voor een gezonde bevolking en excellentie in de zorg door middel van onderzoek en onderwijs”.


Naast CEO van het Erasmus MC heeft Kuipers bijgedragen aan diverse nationale en internationale commissies en functies, waaronder voorzitter en lid van diverse internationale richtlijncommissies, lid van de Nationale Gezondheidsraad, het Dutch Institute Clinical Auditing (DICA), de World Health Organisatiecommissie 'Helicobacter pylori en maagkanker' en diverse redactie- en adviesraden. Hij is fellow van de American Gastroenterology Association.


De combinatie van academische vakinhoudelijke interesse en bestuurlijke ervaring in diverse internationale organisaties en commissies, geeft hem een brede, nationaal en internationaal georiënteerde blik, die essentieel is in zijn functie als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


Boek Ernst Kuipers bij het Sprekershuys!

Ernst Kuipers is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van leiderschap, mens & maatschappij, wetenschap en lifestyle & health. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Ernst Kuipers boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Healthcare, Leiderschap, Wetenschap, Extreme omstandigheden, Teamwork, Crisiscommunicatie

In te huren als

 • Spreker
 • Panellid

Tariefindicatie

Sessies

Ernst Kuipers Lezing

In zijn lezingen spreekt Ernst Kuipers over crisismanagement, media, leiderschap en het maken van belangrijke keuzes. Hij is expert op het gebied van opereren onder extreme omstandigheden, gezondheidszorg en crisiscommunicatie.

De combinatie van academische vakinhoudelijke interesse en bestuurlijke ervaring in diverse internationale organisaties en commissies, geeft Ernst een brede, nationaal en internationaal georiënteerde blik, die essentieel is in zijn functie als bestuursvoorzitter en voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Door zijn ervaring met televisie is Ernst in te zetten voor zowel fysieke, als online evenementen.

Beau wordt GEVACCINEERD door Ernst Kuipers | BEAU | RTL Talkshow

Ernst Kuipers: ''Wij willen zo veel mogelijk wegblijven bij de maatregelen”

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.