Vakgebied

Online Trends & E-business
Tv
Radio

Thema's

Cabaret & Entertainment
Creativiteit & Inspiratie
Innovatie & Trends

In te huren als

Dagvoorzitter
Interviewer
Presentator
Panellid

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 3.000

Biografie

Biografie

Fernando Halman is de popjournalist van Nederland 2018.

Onlangs is de inzet van Fernando beloond met de Pop Media prijs 2018. Fernando Halman is beschikbaar voor o.a. seminars, openingen, presentaties en hosting van evenementen. Fernando sluit door zijn jarenlange ervaring in de media zeer goed aan bij diverse thema’s zoals doorzetten, doelen stellen, omgaan met tegenslag, teambuilding en grenzen verleggen.

Radio

Sinds 2004 is Fernando Halman te horen op FunX en maakt hij dagelijks Urban Nederland wakker met zijn energieke ochtendshow ‘Start met Fernando’.

Hij verrast de luisteraar met interessante muziek-weetjes, de nieuwste tracks en spraakmakende gasten. Fernando ontvangt behalve gevestigde namen ook aankomend talent in zijn show. Zo kwamen o.a. Broederliefde, Ronnie Flex en Josylvio al voor hun eerste grote hit bij Fernando langs.

Voice-over

Al 10 jaar horen miljoenen kinderen de herkenbare stem van Fernando op Zapp. Eind 2018 ontving hij als vaste voice-over stem van het NPO- kinderblok hiervoor een speciale Oeuvreprijs. Fernando heeft in 2018 ook 3 bioscoopfilms ingesproken. Zo is hij Cyborg in Teen Titans Go! To the Movies, Murray de Mummy in Hotel Transylvania en de lievelingsoom van Spiderman in Spider-Man; Into the Spider-Verse. Sinds 2019 is hij tevens de nieuwe station voice van FunX radio.

Media/Televisie

Fernando is met zijn positiviteit en brede, actuele kennis een graag geziene gast bij diverse tv-programma’s zoals Shownieuws, De Wereld Draait Door, Jinek en Pauw. Op donderdagavond is hij vaste gast bij RTL Late Night met zijn eigen item ‘De week van Fernando’. Hierin neemt hij al het opmerkelijke entertainment- en muzieknieuws van die week met de kijkers door en verrast ze met nieuwe muziek.

Internationaal

Er zit geen grens aan de muzikale liefde van Fernando. Hij is dan ook regelmatig te vinden in de Verenigde Staten op zoek naar nieuwe muziek, aankomend talent en om zijn kennis te verbreden. Hiervoor gaat hij graag in gesprek met de grote namen. Zo heeft hij voor zijn eigen platform NandoLeaks al diverse interviews gehouden met internationale sterren zoals o.a. J. Balvin, The Game, Shaggy en Scott Storch.

Maatschappelijk betrokken

Behalve dat iedereen terecht kan bij Fernando voor een luisterend oor of motiverend gesprek, geeft hij ook graag het goede voorbeeld. Hij support opkomend talent en zet zich in voor goede doelen. Bij FunX heeft hij een team van gemotiveerde mensen verzameld die zich samen met hem inzetten voor KWF. In 2018 heeft hij de Dam tot Damloop uitgelopen en met zijn team ruim € 100.000,- opgehaald.

Fotocredits: Milton Franklyn Goedhoop

Lees meer
Als het denkbaar is dan is het mogelijk.
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer