Vakgebied

Online Trends & E-business
Tv
Radio

Thema's

Cabaret & Entertainment
Creativiteit & Inspiratie
Innovatie & Trends

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 3.000

Biografie

Biografie

Spreker en dagvoorzitter Fernando Halman is de Pop Media Prijswinnaar van 2018 en winnaar van de Oeuvreprijs van Zapp. Hiernaast is hij De Urban Ochtendshow DJ van Nederland bij FunX. Hij is vaak te zien als muziekspecialist bij Pauw & Jinek, DWDD en 5 Uur Live op RTL 4.


Wat begon met een enorme liefde voor muziek is voor Fernando ondertussen uitgegroeid tot een mooie carrière in de media- en muziekwereld. Vijf keer in de week hoor je hem op FunX in de ochtendshow. Muziek is altijd een gemeenschappelijke deler tussen hem en de luisteraar, maar ook op vele andere niveaus weet hij anderen te inspireren met zijn positieve woorden. Want wie Fernando kent, weet: good vibes only!


Radio

Sinds 2004 is Fernando Halman te horen op FunX en maakt hij dagelijks Urban Nederland wakker met zijn energieke ochtendshow ‘Start met Fernando’.

Hij verrast de luisteraar met interessante muziek-weetjes, de nieuwste tracks en spraakmakende gasten. Fernando ontvangt behalve gevestigde namen ook aankomend talent in zijn show. Zo kwamen o.a. Broederliefde, Ronnie Flex en Josylvio al voor hun eerste grote hit bij Fernando langs.


Voice-over

Al 10 jaar horen miljoenen kinderen de herkenbare stem van Fernando op Zapp. Eind 2018 ontving hij als vaste voice-over stem van het NPO- kinderblok hiervoor een speciale Oeuvreprijs. Fernando heeft in 2018 ook 3 bioscoopfilms ingesproken. Zo is hij Cyborg in Teen Titans Go! To the Movies, Murray de Mummy in Hotel Transylvania en de lievelingsoom van Spiderman in Spider-Man; Into the Spider-Verse. Sinds 2019 is hij tevens de nieuwe station voice van FunX radio.


Media/Televisie

Fernando is met zijn positiviteit en brede, actuele kennis een graag geziene gast bij diverse tv-programma’s zoals Shownieuws, De Wereld Draait Door, Jinek en Pauw. Op donderdagavond is hij vaste gast bij RTL Late Night met zijn eigen item ‘De week van Fernando’. Hierin neemt hij al het opmerkelijke entertainment- en muzieknieuws van die week met de kijkers door en verrast ze met nieuwe muziek.


Internationaal

Er zit geen grens aan de muzikale liefde van Fernando. Hij is dan ook regelmatig te vinden in de Verenigde Staten op zoek naar nieuwe muziek, aankomend talent en om zijn kennis te verbreden. Hiervoor gaat hij graag in gesprek met de grote namen. Zo heeft hij voor zijn eigen platform NandoLeaks al diverse interviews gehouden met internationale sterren zoals o.a. J. Balvin, The Game, Shaggy en Scott Storch.


Maatschappelijk betrokken

Behalve dat iedereen terecht kan bij Fernando voor een luisterend oor of motiverend gesprek, geeft hij ook graag het goede voorbeeld. Hij support opkomend talent en zet zich in voor goede doelen. Bij FunX heeft hij een team van gemotiveerde mensen verzameld die zich samen met hem inzetten voor KWF. In 2018 heeft hij de Dam tot Damloop uitgelopen en met zijn team ruim € 100.000,- opgehaald.


Boek Fernando Halman bij het Sprekershuys!

Fernando Halman is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator en panellid. Hij geeft lezingen over de onderwerpen creativiteit, jongeren, online trends, e-business, tv & radio, innovaties en entertainment. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Fernando Halman boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
Als het denkbaar is dan is het mogelijk.
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer