1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & China expert

John Lin

John Lin is een China expert en een platform evangelist. Hij is een vaste columnist bij Twinkle Magazine en een voormalig Lead Ecosystem Business Developer en Strategy & Business Developer bij Bol.com. Sinds het begin van zijn carrière is hij al bezig met het verbinden tussen het Oosten en het Westen door middel van inspirerende sessies over Chinese innovatie. John Lin is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...John Lin

Over John Lin

John Lin is een stereotype Nederlandse Chinees. Opgegroeid in een Chinees afhaalrestaurant en uiteraard ook goed met cijfers. Zijn familie was één van de eerste generatie Chinese immigranten in Nederland. Zij vertelden veel andere Chinezen hoe goed het hier is in Nederland.


Uniek perspectief

Het opgroeien als Chinees in Nederland is voor veel tweede generatie Chinezen uitdagend geweest vanwege een zoektocht naar een identiteit. Maar, inmiddels heeft hij het opgroeien in twee culturen omarmd en deelt hij graag zijn unieke perspectief. Na zelf ook een tijd gestudeerd te hebben in Shanghai, aan de Shanghai University of Finance and Economics, is inmiddels de cirkel rond en vertelt John nu over de gave innovaties in China en hoe we daarvan kunnen leren.


Na zijn studie Innovatiemanagement aan de Erasmus Universiteit in 2017 is John aan de slag gegaan als Strategy & Business Developer bij bol.com. In zijn werk voor bol.com haalt hij veel inspiratie uit Chinese platform-bedrijven als Alibaba, Tencent en Bytedance.


China expert

Naast zijn “normale” werk bij bol.com heeft hij zich op den duur ontwikkeld als China expert. Hij merkte dat vrijwel niemand keek naar het Oosten om daarvan te leren. Terwijl ze daar enorm voorlopen op digitalisering en de platformeconomie. John specialiseerde zich dan ook om deze kennis te vertalen, zowel in taal, maar ook in cultuur. Hij nam onder andere de directie van bol.com op inspirerende reis naar China en heeft geholpen dit terug te vertalen naar een lokale strategie. Daarna heeft hij als Lead Ecosystem Developer bij bol.com het ecosysteem van diensten om bol.com heen vormgegeven met zijn kennis van de Chinese markt.


Columnist

Verder is John ook een vaste columnist voor Twinkle Magazine en spreekt hij veel op e-commerce en platform-events. Hij doet dit met veel passie omdat hij graag het Oosten en het Westen weer dichter bij elkaar wil brengen. Door middel van inspiratie in plaats van de polarisatie die in de dagelijkse media te zien is.


John als spreker

Als spreker inspireert John mensen over Chinese innovaties en trends en leert ze die ook toe te passen op de lokale markt. Dit doet hij door spraakmakende voorbeelden en ervaringen met een vleugje Chinees-Nederlandse humor. (Een beetje sambal bij maakt alles interessanter).


Boek John Lin bij het Sprekershuys!

John Lin is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, business & management en duurzaamheid & klimaat. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker John Lin boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Sessies

Lezing John Lin - China challenges our ways of innovating

China is de afgelopen jaren extreem hard aan het innoveren, maar doet dit met een hele andere filosofie dan het Westen. Waar we hier commercieel gedreven zijn is China ‘noodzaak’ gedreven. John Lin legt in zijn lezing uit wat dit betekent voor ons en wat we hiervan kunnen leren.

Lezing John Lin - China, from copycat to frontrunner

Van WeChat of Alibaba heb je vast wel eens gehoord, maar ben je je er ook van bewust hoe deze platformen de toekomst van retail uitvinden en beïnvloeden? Eén ding is zeker: China innoveert met zo’n hoge snelheid dat je vraagtekens kunt zetten bij de Westerse manier van innovatie. John Lin neemt je in zijn lezing mee naar China en licht onder andere het belang van digitalisering toe.

Ik breng het Oosten en Westen dichter bij elkaar

Made For Wesley (Cover by John Lin)

Dutch E-commerce week 2020 - John Lin - China als inspiratie voor innovatie

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.