1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter & programmamaker

Leonie ter Braak

Leonie ter Braak is Nederlands model, presentatrice, programmamaker en journalist. Als dagvoorzitter zorgt ze ervoor dat de dag ontspannen verloopt en dat het publiek de zaal verlaat vol nieuwe inzichten en inspiratie. Haar brede ervaring in media zet ze in om van elk onderwerp een boeiend gesprek te maken. Ze creëert ruimte voor inhoud, diepgang en verbinding met het publiek. Leonie ter Braak is nu te boeken als dagvoorzitter bij het Sprekershuys!

...Leonie ter Braak

Over Leonie ter Braak

Leonie ter Braak heeft op verschillende vlakken ervaring in de media. Dit gebruikt ze als dagvoorzitter om van elk onderwerp een pakkende boodschap voor het publiek te maken. Ze zorgt voor een rode draad tijdens jouw event door een link te leggen tussen de thematiek, het publiek en de gasten op het podium. Ze verbindt, creëert ruimte voor diepgang en inhoud.


Carrière

Leonie ter Braak begint haar tv-carrière bij de regionale omroep van RTV Oost. Daar ontwikkelt ze zich geleidelijk aan op alle mogelijke gebieden als presentator, programmamaker en journalist. Zo presenteert ze vier jaar lang onder meer een dagelijkse talkshow van RTV Oost, met de meest uiteenlopende gasten en een grote diversiteit aan onderwerpen.


Tussentijds maakt Leonie als verslaggever nog een uitstapje naar het NPO programma ‘Keuringsdienst van Waarde’. Haar definitieve overstap naar Hilversum maakt ze echter naar Talpa van John de Mol. Een jaar lang mag zij als formatontwikkelaar in zijn team werken. Hier heeft ze ontzettend veel van geleerd, zeker als programmamaker.


Hoofdredacteur Bert Huisjes van omroep WNL vindt het zonde dat Leonie geen gebruik meer maakt van haar kwaliteiten als presentator en benaderd haar als nieuw gezicht, naast Eva Jinek en Merel Westrik, voor het succesvolle ochtendprogramma ‘Goedemorgen Nederland’ op NPO 1. Zo was ze vijf jaar lang het gezicht van ‘Goedemorgen Nederland’ voordat ze de overstap maakte naar SBS6. In 2020 was Leonie te zien in het populaire programma 'Wie is de Mol?'. Momenteel werkt ze als programmamaker en presentator bij RTL 4, waar ze te zien was in Blow Up en Voor Hetzelfde Geld.


Dagvoorzitter

Leonie is veelzijdig en heeft op verschillende vlakken media ervaring opgebouwd. Dit siert haar juist als dagvoorzitter. Als presentator en programmamaker verbindt ze makkelijk met de zaal en heeft ze ervaring met het overbrengen van verschillende onderwerpen. Vanuit haar journalistieke achtergrond weet ze de juiste vragen te stellen om te zorgen voor diepgang en verdiept ze zich graag in de thematiek van het event. Ze brengt dit vol enthousiasme over, met een tikje humor en weet met haar sympathieke houding elke zaal voor zich te winnen.


Boek Leonie ter Braak bij het Sprekershuys!

Leonie ter Braak is te boeken als dagvoorzitter en is expert op het gebied van media, journalistiek, maatschappij, presenteren en actualiteiten. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Leonie ter Braak boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Actualiteiten, De mediawereld, Presenteren, Journalistiek, Maatschappij, Financieel-economisch

In te huren als

 • Dagvoorzitter

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Dagvoorzitter Leonie ter Braak

Met Leonie haal je een persoonlijkheid in huis die door haar acteerachtergrond en huidige werkzaamheden bij WNL met een leuke knipoog kan inspelen op de actualiteiten. Door haar redactionele ervaring denkt ze vanuit de basis mee en is ze meer dan alleen een presentator. Leonie bereidt zich niet alleen altijd zeer goed en nauwkeurig voor, ook houdt ze ervan inhoudelijk mee te denken. Haar insteek is positief, verfrissend, betrokken en ook humor is haar zeker niet vreemd. Ze zorgt ervoor dat de dag ontspannen verloopt en dat iedereen tevreden en goed geïnformeerd naar huis gaat.

If you don't know where you're going you will end up somewhere else.

Leonie ter Braak: 'Heb ik jou nooit verteld hoe ik klaarkwam?'

Leonie ter Braak ziet haar 1e vriendje weer na 15 jaar | RTV Oost

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.