Vakgebied

De mediawereld
Journalistiek
Actualiteiten
Maatschappij
Presenteren
Financieel-economisch

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Ondernemerschap
Lifestyle & Health
Business & Management
Communicatie & Media
Economie & Financien

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Leonie ter Braak is te boeken als dagvoorzitter en is expert op het gebied van journalistiek, de mediawereld, ondernemerschap. presenteren en lifestyle & health. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Leonie ter Braak begint haar tv-carrière bij de regionale omroep van RTV Oost. Daar ontwikkelt ze zich geleidelijk aan op alle mogelijke gebieden als presentator, programmamaker en journalist. Zo presenteert ze vier jaar lang onder meer een dagelijkse talkshow van RTV Oost, met de meest uiteenlopende gasten en een grote diversiteit aan onderwerpen.

Tussentijds maakt Leonie als verslaggever nog een uitstapje naar het NPO programma ‘Keuringsdienst van Waarde’. Haar definitieve overstap naar Hilversum maakt ze echter naar Talpa van John de Mol. Een jaar lang mag zij als formatontwikkelaar in zijn team werken. Hier heeft ze ontzettend veel van geleerd, zeker als programmamaker.

Hoofdredacteur Bert Huisjes van omroep WNL vindt het zonde dat Leonie geen gebruik meer maakt van haar kwaliteiten als presentator en benaderd haar als nieuw gezicht, naast Eva Jinek en Merel Westrik, voor het succesvolle ochtendprogramma ‘Goedemorgen Nederland’ op NPO 1. Zo was ze vijf jaar lang het gezicht van ‘Goedemorgen Nederland’ voordat ze de overstap maakte naar SBS6. In 2020 is Leonie te zien in het populaire programma 'Wie is de Mol?'.

Lees meer
If you don't know where you're going you will end up somewhere else.
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer