1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter & schrijfster

Liesbeth Rasker

Liesbeth Rasker is journalist, schrijver, podcastmaker en presentator. Ze schreef voor vrijwel elk vrouwenblad dat er in Nederland te vinden is en schreef meerdere boeken over haar grote hobby: reizen. Liesbeth stond jarenlang aan de desk van RTL Boulevard om het laatste nieuws uit de reiswereld te bespreken en produceerde succesvolle podcasts als Diplomatie Raakt, De Dienst en Dag voor Dag. Liesbeth is te boeken als dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Liesbeth Rasker

Over Liesbeth Rasker

Liesbeth (1988) is journalist, schrijver en podcastmaker. Als kind van een tijdschriftenmaker en een filmproducent groeide ze op met verhalen vertellen en documenteren. Na het VWO studeerde ze Nederlandse Taal & Cultuur aan de UvA en liep tegelijkertijd ruim een jaar stage bij ELLE. Het was het begin van een grote liefde voor tijdschriften in het algemeen en storytelling in het bijzonder. Als kind van haar generatie is ze nog nooit ergens in dienst geweest, en is na haar stage meteen aan de slag gegaan als freelancer. Ze schreef voor vrijwel elk vrouwenblad dat er in Nederland te vinden is (Glamour, Grazia, Cosmopolitan, Libelle, Flair) en was columnist voor ELLE, Viva, Lonely Planet Magazine en Flow. Ze kent de vrouwelijke doelgroep goed en houdt ervan om luchtige (of, volgens sommigen, oppervlakkige) onderwerpen als daten, liefde en relaties serieus te nemen, zonder zichzelf al te serieus te nemen. Want, 'we doen allemaal maar wat.'Schrijver

Behalve werk voor tijdschriften schreef Liesbeth twee boeken, allebei over reizen, haar grote hobby. Pinnen in Mongolië en andere oplosbare reisongemakken (2018, Nijgh & Van Ditmar) is een handboek voor de beginnende wereldreiziger. Een jaar later, in 2019, kwam Solo reizen (Kosmos) uit, een pleidooi waarom iedereen een keer alleen op reis moet zijn geweest, en hoe je dat dan vervolgens aanpakt. Vooral Solo reizen heeft duizenden mensen geïnspireerd om de stap te zetten om voor het eerst alleen op reis te gaan, en heeft zo meer zelfstandigheid en autonomie in het leven van de lezers gebracht. Beide kernwaarden in Liesbeths leven en werk.Podcastmaker

Naast schrijven is Liesbeth sinds enige jaren actief in de wereld van podcasts. In 2020 produceerde, presenteerde en monteerde zij haar eerste eigen productie, Dag voor Dag, een serie gesprekken over rouw en de dood. Dit deed ze, nadat ze zelf een ingrijpend overlijden meemaakte. De podcast, waarvan inmiddels twee seizoenen te beluisteren zijn wist honderdduizenden mensen te bereiken, stond langdurig op nummer 1 in de hitlijsten en wordt nog altijd gevonden door mensen die het nodig hebben. Het maakt rouw bespreekbaar en behapbaar, en dat is nodig bij dit onderwerp dat door velen bij voorkeur uit de weg wordt gegaan.


Sinds het succes van Dag voor Dag wordt ze ook geregeld ingehuurd door andere opdrachtgevers. Ze produceerde de podcast voor Moet et Chandon (Waar komen bubbels vandaan) en is de presentator van Diplomatie Raakt, de podcast van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, en De Dienst, de podcast van de AIVD. In beide series heeft ze de rol van geïnteresseerde buitenstaander. Ze is niet bang om door te vragen en om 'domme' vragen te stellen en maakt in die hoedanigheid complexe onderwerpen begrijpbaar voor een groot publiek.TV-ervaring

Ze stond jarenlang aan de desk van RTL Boulevard om het laatste nieuws uit de reiswereld te bespreken en nam (en neemt) geregeld plaats bij de tafels van Op1, Beau, Koffietijd en 5 Uur Live. Op Instagram neemt ze zo'n 60.000 mensen mee in haar leven, met als wekelijks hoogtepunt de rubriek 'Kroegpraat', waarin ze elke maandagavond in gesprek gaat met haar volgers over vrijwel alles, net zoals in een echte bruine kroeg. Het resultaat is een directe communicatie met zo'n 30.000 mensen (hoofdzakelijk vrouwen tussen de 25 en 45), wat haar een uniek inkijkje geeft in waar die doelgroep momenteel mee bezig is.


Thema's die belangrijk zijn in haar leven: feminisme, emancipatie, zelfstandigheid, je eigen pad kiezen, maatschappelijke ontwikkelingen. Door haar brede interesses en nieuwsgierigheid is er vrijwel geen onderwerp waar ze haar tanden niet in wil zetten. Voor het tweede seizoen van De Dienst stortte ze zich in een zelfstudie cyberbeveiliging en voor een podcast voor Act4Respect over de preventie van gendergerelateerd geweld las ze alles wat er over het onderwerp te vinden was.Boek Liesbeth Rasker bij het Sprekershuys!

Liesbeth Rasker is te boeken als dagvoorzitter, panellid, interviewer, presentatrice, debat- en gespreksleider en is expert op het gebied van communicatie & media, kunst & cultuur, maatschappij en entertainment. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Liesbeth Rasker boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Entertainment, Kunst & Cultuur, Maatschappij

In te huren als

 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Liesbeth Rasker Dagvoorzitterschap

Liesbeth Rask is journalist, schrijver en podcastmaker. Als kind van een tijdschriftenmaker en een filmproducent groeide ze op met verhalen vertellen en documenteren. Thema's die belangrijk zijn in haar leven: feminisme, emancipatie, zelfstandigheid, je eigen pad kiezen en maatschappelijke ontwikkelingen. Door haar brede interesses en nieuwsgierigheid is er vrijwel geen onderwerp waar ze haar tanden niet in zou willen zetten. Voor het tweede seizoen van de succesvolle podcast De Dienst stortte ze zich in een zelfstudie cyberbeveiliging, en voor een podcast voor Act4Respect over de preventie van gendergerelateerd geweld las ze alles wat er over het onderwerp te vinden was.

Op bezoek bij @liesbethrasker

Op bezoek bij @liesbethrasker

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.