1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter & presentatrice

Sofie van den Enk

Sofie van den Enk heeft als presentatrice ruime ervaring op zowel live podia als voor de camera. Ze is een echte vakvrouw en een veelgevraagde dagvoorzitter. Met passie, gevoel voor inhoud en humor weet Sofie mensen te verbinden. Als ze spreekt weet ze met haar nieuwsgierigheid te prikkelen en het publiek te boeien. Ze is niet bang om de olifant in de zaal te benoemen en maakt met haar enthousiasme van ieder event een top event. Sofie is te boeken als dagvoorzitter, interviewer, presentatrice en panellid bij het Sprekershuys.

...Sofie van den Enk

Over Sofie van den Enk

Als ervaren presentatrice weet Sofie van den Enk hoe je een boodschap goed overbrengt en toch nog ruimte kunt creëeren voor de verhalen en perspectieven van anderen. Dit siert haar als dagvoorzitter want ze zorgt er niet alleen voor dat zowel de gasten op het podium als het publiek zich gezien voelen, haar aanstekelijke nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ze geprikkeld zijn om dingen vanuit een nieuwe blik te bekijken.


Achtergrond

Sofie van den Enk maakt haar televisiedebuut bij Klokhuis al op 9 jarige leeftijd. Sindsdien heef ze als presentatrice ruime ervaring opgedaan, zowel op live podia als voor de camera. Ze is een echte vakvrouw. Met haar passie voor presenteren, gevoel voor inhoud en humor en de gave om mensen te verbinden is Sofie een veelgevraagde dagvoorzitter en presentatrice. Ze is niet bang om de olifant in de zaal te benoemen en maakt met haar enthousiasme van ieder event een top event.


Presentator en columnist

Sofie van den Enk is één van de gezichten van de Keuringsdienst van Waarde en was te zien als presentatrice van Ouders uit de Kast. In het najaar van 2018 presenteerde ze het programma Me Jane You Tarzan, een programma over feminisme. Daarnaast is Sofie columnist voor het vrouwenblad Opzij en schreef ze samen met Eva Munnik het boek 'De Melkfabriek' en het dit jaar verschenen 'De Schoolfabriek'. Tevens is ze ambassadrice van Edukans. Voorheen was Sofie te zien als presentatrice van onder andere 'De Rekenkamer', 'De Medicijnmannen', 'Eureka', 'Eilanders' en 'Puberruil Z@pp'. Op de radio was zij te horen als presentatrice op 3FM van PS Radio dat ze samen met Paul Rabbering maakte en op Radio 2. In 2014 won ze Wie Is De Mol?. Daarnaast is Sofie columnist geweest voor het blad Ouders Van Nu.


Media en theater

Al tijdens haar studie Amerikanistiek richt Sofie zich op de media en het theater. In 2001 won ze het Cameretten festival in Rotterdam, waar ze onderdeel uitmaakte van het cabaretduo Anne Jan en Sofie. Het televisievak leert ze bij Max Westerman in New York en in 2006 begint ze als verslaggever bij RTV Utrecht waarbij ze te maken krijgt met serieuze nieuwsonderwerpen, maar ook grappige en ontroerende verhalen uit de provincie. Ze presenteerde het nieuwsprogramma ‘U!Vandaag’, ‘U!Vandaag Kort’ en maakte het programma ‘Villa Hooiberg’. Al snel werkt Sofie voor de VARA als Jakhals in het programma ‘De Wereld Draait Door.’ In 2008 wint Sofie zelfs de Philip Bloemendalprijs voor aanstormend media talent. Tegenwoordig is Sofie een van de vaste presentatoren van KRO. Ze presenteert programma’s als ‘Hints’, ‘De Rekenkamer, ‘Eilanders’ en ‘Puberruil Z@PP’. Ook maakt ze radio op 3FM en presenteert ze regelmatig live events voor zeer uitlopende opdrachtgevers. Ze roemen haar soepele en toegankelijke stijl.


Dagvoorzitter

Als dagvoorzitter zorgt Sofie voor diepgang. Haar nieuwsgierigheid is namelijk haar kracht. Ze gebruikt het om kritische vragen te stellen en de inspirerende verhalen van de gasten op het podium te achterhalen. Ze gelooft dat de juiste vragen en de ruimte hebben om jouw verhaal te delen de bronnen zijn voor inspiratie. Zo weet Sofie elk podium keer op keer te inspireren op het gebied van leiderschap, duurzaamheid en maatschappij.


Boek Sofie van den Enk bij het Sprekershuys!

Sofie van den Enk is te boeken als dagvoorzitter over onder andere de onderwerpen duurzaamheid, maatschappij en leiderschap. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Sofie van den Enk boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Entertainment, Presenteren

In te huren als

 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Sofie van de Enk Dagvoorzitterschap

Sofie van den Enk maakt haar televisiedebuut bij Klokhuis al op 9jarige leeftijd. Sindsdien heef ze als presentatrice ruime ervaring opgedaan, zowel op live podia als voor de camera. Een echte vakvrouw!

Sofie heeft als presentatrice ruime ervaring op zowel live podia als voor de camera. Ze is een echte vakvrouw. Met haar passie voor presenteren, gevoel voor inhoud en humor en de gave om mensen te verbinden is Sofie een veelgevraagde dagvoorzitter en presentatrice. Als Sofie spreekt bespeelt ze de zaal en weet ze met haar nieuwsgierigheid te prikkelen en te boeien. Zo maakt ze van ieder event een top event.

“Een goede strategie bepaalt je focus; de beste strategie houdt daarnaast ruimte voor improvisatie.”

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.