1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter & programmamaker

Marcel Bamberg

Marcel Bamberg is een veelgevraagd dagvoorzitter, presentator en programmamaker. Je kunt hem kennen als één van de gezichten van AD.nl en als creator op TikTok. Dankzij zijn humor maakt hij elk inhoudelijk gesprek toegankelijk. Marcel heeft een juridische achtergrond en begon al op jonge leeftijd als zelfstandig ondernemer. Met zijn brede kennis kan hij moeiteloos mee in een journalistiek gesprek over politiek, zorg, duurzame ontwikkeling, technologie, sociale vooruitgang en ondernemen. Hij is losjes, ad rem en goed voorbereid. Als dagvoorzitter staat hij al jaren voor de grootste zalen. Marcel Bamberg is te boeken als dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Marcel Bamberg

Over Marcel Bamberg

Marcel Bamberg is een bekend gezicht op Nederlandse podia. Hij wil met goede vragen en een gezonde dosis humor ieder onderwerp bespreekbaar maken. En zo ook de mensen van wie je normaal gesproken maar weinig hoort een stem geven. Dat doet hij door zich goed voor te bereiden en altijd te blijven luisteren. Of dat nu voor de camera is, of op een podium voor een zaal met mensen. Hij is het vaste gezicht van interne videokanalen van verschillende grote merken, waaronder banken en verzekeraars.


Hashtech

Marcel Bamberg bedacht met twee bevriende programmamakers de tech-talkshow Hashtech, voor TivoliVredenburg. In 2020 maken zij alweer hun derde seizoen. Sinds de zomer van 2019 is Marcel Bamberg de vaste presentator van de tech-podcast en het YouTube-kanaal Digital Waves. Achter de schermen werkt hij zo nu en dan als televisiemaker, zoals recent als redacteur bij PilotStudio op het programma Beste Kijkers (RTL).

In 2018 was Marcel Bamberg één van de talenten van de zevende lichting van TV Academy, waar hij leerde om televisie en online content te maken. Ook was hij 'de helft' van het duo Bamberg & Smit deelnemer aan het Leids Cabaret Festival. Het festival wonnen zij destijds niet, maar dat bleek achteraf een fout van de jury te zijn.


AD.nl

Sinds 2022 kun je Marcel Bamberg wekelijks voorbij zien komen op de website van het AD (en andere titels van DPG Media). Hij is het gezicht van uitlegvideo’s, korte documentaires en eigen videoseries. Één van zijn recente programma’s is 'Marcel Redt De Verkiezingen', een satirisch interviewprogramma waarin hij -tamelijk belachelijke- ideeën pitcht om meer mensen naar de stembureaus te krijgen. Bijvoorbeeld signeeracties van bekende Nederlanders in een stembureau, of het uitbrengen van een Verkiezingslied in de stijl van het Koningslied. Zijn plannen legt hij voor aan bekende Nederlandse (oud-)politici en test ze vervolgens uit in de praktijk.


Spreker

Marcel kan interviewen, presenteren en programma’s maken. En daarbij goed de balans vinden tussen inhoud en humor. De ene keer is dat met draaiende camera een straatinterview, de andere keer is dat een een-op-een gesprek in een schouwburg.

Marcel heeft geen ‘niche’. Dat maakt Marcel een generalist die over een heleboel van alles weet. Uiteindelijk gaat het Marcel er niet om dat hij expert in ‘X’ wordt, maar dat hij er lol heeft in het maken van een mooi programma of het doen van een diepte-interview. En dat is hetgeen wat Marcel in alles uitstraalt!


Marcel Bamberg boeken

Marcel Bamberg is te boeken als dagvoorzitter, gespreksleider, presentator en programmamaker. Hij is expert op het gebied van politiek, media, ondernemerschap, duurzame ontwikkeling, technologie, humor en wetenschap. 

Boek Marcel Bamberg bij het Sprekershuys!

Marcel Bamberg is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van mens & maatschappij, onderwijs, sport & motivatie en duurzaamheid & klimaat. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Marcel Bamberg boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Innovatie, Onderwijs, Youtube, (sociale) Innovatie, Technologie, Omgaan met tegenslagen, Storytelling, Actualiteiten, Sociaal ondernemerschap, Maatschappij, Burn-out

In te huren als

 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator

Tariefindicatie

€3150

Sessies

Dagvoorzitter Marcel Bamberg
Of het nu gaat om een kleine groep of duizend man. Marcel Bamberg zorgt ervoor dat het een onvergetelijk event wordt. Met zijn jarenlange ervaring op het podium weet hij als geen ander hoe hij spreker en publiek centraal stelt! De kernwoorden van Marcel zijn: humor, publieksinteractie, ad rem, scherp, charmant en inhoudelijk. Als je Marcel toevertrouwt een evenement voor je te presenteren als gastheer, weet je dat je van alle stress rondom te inhoud ben ontzien. Laat dat maar aan hem over. Je kunt hem bijvoorbeeld boeken als gespreksleider van je talkshow, als dagvoorzitter van je evenement of als presentator van een item of een uitzending op tv.


Presentator Marcel Bamberg

De straat op met een camera, YouTube content creëren, interview afnemen voor de camera en noem het maar op. Marcel Bamberg heeft er ervaring mee. Voor zowel online content als offline presteer klussen is hij goed inzetbaar. Marcel Bamberg zijn eerdere presenteer klussen waren onder andere: Videoserie voor Keerpunt over burn-outs en werkstress, camera-interview met Paul Blokhuis (staatssecretaris VWS) en in gesprek met documentairemakers Sunny Bergman (vpro) en Nicolaas Veul (vpro) over hun werk als programmamaker. In opdracht van VERS, collectief van jonge (film)makers in Amsterdam e.o., live vanuit VondelCS.

“Vraag aan niemand ooit advies. Ze zullen het kleuren met de geur van eigen falen.”

Thomas Acda

Wat Baudet écht over FvD denkt

Showreel Marcel Bamberg voor Play/AD.nl

...
'Een betrokken en vakkundige dagvoorzitter met veel gevoel voor verbinding tussen de gasten, sprekers en de gekozen onderwerpen.'
Patrick Mulder - Buro NSIGN
...
'Marcel is scherp, heeft humor én inhoud. Met die microfoon in zijn hand staat hij in zijn kracht, met een brede glimlach naar zijn publiek.'
Anissa Oukhiar - Berenschot
...
'Marcel grijpt het publiek mee in zijn boeiende verhalen. Maar zorgt ervoor dat hijzelf nooit het centrum van gesprek is.'
Han Smits - Mediacollege Amsterdam
...
Folmer Speerstra - Nationale Jeugdraad
'Marcel heeft een unieke combinatie van natuurlijke charme, focus op de essentie en humor. Dat maakt zijn gesprekken zowel diepgravend als lichtvoetig.'

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.