1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Maurice Seleky

Maurice Seleky is auteur, presentator en communicatiestrateeg. Hij heeft meerdere boeken geschreven en presenteert regelmatig publieke programma’s. Maurice is opgeleid als jurist, maar koos toch voor een carrière in de creatieve industrie. Zo werkte hij als PR- & communicatiestrateeg bij Coebergh Communicatie & PR en Vandejong Creative Agency, en was hij als partner verbonden aan Novel Creative Consultancy. Tegenwoordig is hij hoofd Communicatie & Marketing van het Amsterdam Museum. Onderwerpen die hem aanspreken zijn grootstedelijke opgaven, kunst & cultuur en millennialvraagstukken. Maurice is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Maurice Seleky

Over Maurice Seleky

Maurice Seleky is auteur, presentator en communicatiestrateeg. Seleky studeerde af in Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde een propedeusediploma aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie. Ook doorliep hij de BKB-Academie, een gerenommeerde serie masterclasses over politieke campagnes en mediastrategie.


Een carrière in de creatieve industrie

Hoewel opgeleid als jurist koos Seleky voor een carrière in de creatieve industrie. Zo werkte hij als PR- & communicatiestrateeg bij Coebergh Communicatie & PR en Vandejong Creative Agency, en was hij als partner verbonden aan Novel Creative Consultancy. Van november 2017 tot en met maart 2020 was hij hoofd Marketing & Communicatie van Pakhuis de Zwijger, het onafhankelijk platform voor innovatie en creatie in Amsterdam. Vanaf 1 april 2020 werkt Seleky als hoofd Communicatie & Marketing en lid van het managementteam van het Amsterdam Museum. Daarnaast presenteert hij regelmatig publieke programma’s, zowel op het podium als via andere media zoals podcasts en televisie.


BoArte Cultuurprijs

Als schrijver debuteerde Maurice Seleky in 2010 bij Ambo-Anthos Uitgevers met de roman Ego Faber, die in 2011 werd bekroond met de BoArte Cultuurprijs. Ook bood hij van 2009 tot en met 2016 als oprichter van Nieuwe Letteren, de stichting achter de jaarlijkse Jonge Schrijversavond, tientallen jonge schrijvers een podium. In oktober 2017 verscheen zijn tweede roman Een tragedie in New York bij Ambo-Anthos.


Moderator, presentator of dagvoorzitter

Als moderator, presentator of dagvoorzitter maakt Maurice Seleky programma’s – talkshows, symposia, debatten, seminars, conferenties, podcasts en televisieprogramma’s – toegankelijk en aantrekkelijk voor een breed publiek. Seleky heeft een energieke presentatiestijl, een brede interesse en een portfolio van honderden programma’s. Bovendien denkt hij zowel inhoudelijk als qua format mee met de opdrachtgever in de ontwikkeling van succesvolle programma’s. Onderwerpen en thema’s waarmee hij veel ervaring heeft opgebouwd als gespreksleider zijn bijvoorbeeld grootstedelijke opgaven, kunst & cultuur, de boekenwereld, mode, film, media, jeugdcultuur, muziek, diversiteit & inclusie, geschiedenis & erfgoed, de creatieve industrie en politiek.


Boek Maurice Seleky bij het Sprekershuys!

Maurice Seleky is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator en panellid en is expert op het gebied van kunst & cultuur, maatschappij en creatieve industrie. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Maurice Seleky boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Kunst en cultuur, Grootstedelijke vraagstukken

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

€1500

Sessies

Dagvoorzitterschap Maurice Seleky

Maurice Seleky is auteur, presentator en communicatiestrateeg. Ook is hij al jaren actief als dagvoorzitter, interviewer en panellid. Als moderator, presentator of dagvoorzitter maakt hij programma’s – talkshows, symposia, debatten, seminars, conferenties en podcasts – toegankelijk en aantrekkelijk voor een breed publiek. Hij heeft een energieke stijl, een portfolio van honderden programma’s en een brede interesse. Bovendien denkt hij zowel inhoudelijk als qua format mee met de opdrachtgever in de ontwikkeling van succesvolle programma’s. Onderwerpen die hem als gespreksleider aanspreken zijn bijvoorbeeld grootstedelijke opgaven, kunst & cultuur, de boekenwereld, millennialvraagstukken, de creatieve industrie en politiek.

“De verhalen dat zijn wij”

Maurice Seleky: Een tragedie in New York - interviewfragment

De Gouden Koets - Maurice Seleky

Gerelateerd nieuws

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.