1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & econoom

Rick van der Ploeg

Prof. dr. Rick van der Ploeg is sinds 1 november 2020 universiteitshoogleraar Environmental Economics aan de Universiteit van Amsterdam. Hij richt zich op onderzoek en onderwijs op het terrein van environmental economics, waarbij het gaat om de economische aspecten van klimaatverandering, biodiversiteit en uitputting van hulpbronnen, maar ook de bredere maatschappelijke en politieke aspecten. Rick van der Ploeg is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Rick van der Ploeg

Over Rick van der Ploeg

Prof. dr. Rick van der Ploeg is een voormalig Nederlandse politicus en econoom die momenteel hoogleraar is aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Oxford. Hij heeft een indrukwekkende carrière in de politiek gehad als lid van de Tweede Kamer, financieel woordvoerder en staatssecretaris voor Cultuur en Media in het kabinet-Kok II van 1998 tot 2002.


Doctoraat in Ingenieurswetenschappen

Van der Ploeg heeft gestudeerd in Engeland. Hij behaalde zijn doctoraat in de Ingenieurswetenschappen aan de Universiteit van Cambridge na zijn studie aan de Universiteit van Sussex. Na zijn promotie heeft hij verschillende functies bekleed in de wetenschap, waaronder hoogleraar Internationaal Economisch Beleid aan het Robert Schuman Centrum van het Europees Universitair Instituut in Florence en hoogleraar Politieke Economie aan de Universiteit van Amsterdam, en later aan de Amsterdam School of Economics.


Universiteit van Oxford

In 2007 werd Van der Ploeg hoogleraar Economie aan de Universiteit van Oxford. Hij heeft ook een bijdrage geleverd aan de popularisering van wetenschap, toen hij in 2005 de Nationale Wetenschapsquiz presenteerde op de VPRO. Daarnaast heeft hij samen met Willem Vermeend het boek Taxes and the Economy geschreven.


Expertise

Zijn onderzoek richtte zich op de economie van klimaatverandering en de economie van grondstoffenrijke landen, met een focus op macro-economische groei en open-economie vraagstukken, financiële kwesties en problemen in de publieke economie en politieke economie. Eerder heeft hij gewerkt aan de Universiteit van Cambridge, LSE, Tilburg, VU en de Europese Universiteit in Florence. Daarnaast is hij voormalig Chief Financial Spokesperson geweest in het Nederlandse Parlement, voormalig Staatssecretaris voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Nederland en voormalig Vicevoorzitter van het UNESCO Werelderfgoedcomité. Prof. dr. Rick van der Ploeg heeft uitgebreide advieservaring met supranationale organisaties, overheden en particuliere bedrijven.


Boek Rick van der Ploeg bij het Sprekershuys!

Rick van der Ploeg is te boeken als spreker en is expert op het gebied data, AI en digitalisering. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Rick van der Ploeg boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Klimaatverandering, Circulaire economie, Macro-economie

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€6250

Sessies

Lezing Rick van der Ploeg

Prof. dr. Rick van der Ploeg is universiteitshoogleraar Environmental Economics aan de Universiteit van Amsterdam. Hij richt zich op onderzoek en onderwijs op het terrein van environmental economics, waarbij het gaat om de economische aspecten van klimaatverandering, biodiversiteit en uitputting van hulpbronnen, maar ook de bredere maatschappelijke en politieke aspecten. Hij heeft uitgebreide advieservaring met supranationale organisaties, overheden en particuliere bedrijven.

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.