1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Jan Rotmans

Prof. Dr. Ir. Jan Rotmans is een internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid, biedt overheden, bedrijven en bovenal jou – het individu – de oplossing voor de chaos en crisis die wij allemaal voelen. Hij pleit voor 11 transities om onze maatschappij en de wereld leefbaar te houden. Voorbij de angst voor verandering. Hij laat zien wat juist wél kan en wat het oplevert. Niet alleen met je hoofd, maar ook met je hart. Jan Rotmans is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Jan Rotmans

Over Jan Rotmans

Als grondlegger van de transitiekunde in Nederland en de bedenker van het geïntegreerde klimaatmodel wereldwijd is Jan Rotmans een internationale autoriteit in zijn vakgebied en een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland.


De 11 transities

Zijn lezingen en masterclasses zijn gerelateerd aan de 11 transities die hij gedefinieerd heeft op het gebied van energie, grondstoffen, landbouw en voedsel, circulariteit, financieel, ruimtelijkheid, zorg, onderwijs, sociaal, democratie en persoonlijke transitie. Hij maakt complexe materie eenvoudig en toegankelijk en spitst zijn lezing toe op het relevante thema voor de opdrachtgever. Door zijn brede kennis en gelaagdheid is hij één van de weinigen die voor vele sectoren in transitie een op maat gemaakte visie kan formuleren en deze kan doorvertalen naar de praktijk.


Uniek is dat hij zijn betoog altijd persoonlijk weet te maken – elke transitie begint namelijk bij het individu, zoals elke revolutie ook bij de mensen zelf begint – hetgeen niet alleen confronterend en schurend werkt, maar vooral motiverend en inspirerend. Hij laat mensen zo inzien dat het wel degelijk nut heeft als je in actie komt. Hierdoor is Jan Rotmans naast spreker ook een gedreven motivator. Hij inspireert mensen, en belangrijker nog, hij activeert zijn publiek. De machteloosheid die mensen vaak voelen, weet hij weg te nemen.


Jan Rotmans als spreker

Jan Rotmans laat zien dat echte verandering mogelijk is en weet menig zaal in vuur en vlam te zetten. Vaak krijgen zijn lezingen daadwerkelijk een vervolg binnen organisaties. Hij geeft de hoop mee dat als we onze creatieve en innovatieve krachten bundelen, we uiteindelijk beter uit deze periode van chaos en crises kunnen komen. Jan Rotmans zet niet alleen aan tot anders denken, hij motiveert tot anders doen.

Boek Jan Rotmans bij het Sprekershuys!

Jan Rotmans is te boeken als spreker en is expert op het gebied van energietransitie, financiën, ruimtelijkheid, zorg, onderwijs, sociaal, democratie en persoonlijke transities. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden


Spreker Jan Rotmans boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Transitiemanagement

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€4000

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.