1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter & interviewer

Ronit Palache

Ronit Palache is journalist, heeft haar eigen talkshow, schrijft en interviewt in meerdere talen regelmatig schrijvers en andere publieke figuren. Ronit had vijf jaar lang een talkshow in de Rode Hoed: Onbekend Bemind waarin interviews met onbekende Nederlanders centraal stonden. Met haar passie voor schrijven heeft Ronit twee boeken gepubliceerd: Ontroerende Onzin, de Joodse identiteit in het Nederland van nu en een bloemlezing van de Privé-domeinreeks van de Arbeiderspers: Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan. Ronit Palache is te boeken als dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Ronit Palache

Over Ronit Palache

Ronit Palache (1984) studeerde journalistiek en werkte drie jaar als journalist bij Weekblad Elsevier.


Redactie

Ze deed redactie voor het radioprogramma Simek ’s Nachts en werkte tien jaar in de literaire wereld bij Uitgeverij Prometheus. Hier was ze redacteur, gaf ze leiding aan de publiciteitsafdeling en Foreign Rights Manager.


Rode Hoed

Samen met Volkskrantjournaliste Corine Koole had ze vijf jaar lang een talkshow in de Rode Hoed: Onbekend Bemind waarin interviews met onbekende Nederlanders centraal stonden. In 2015 organiseerde ze een internationaal symposium in de Rode Hoed met als doel Spinoza symbolisch (postuum) in ere te herstellen en zijn ban ongedaan te maken.


Werk en carrière

Nu heeft Ronit een talkshow in de Academische Club waarvoor ze wetenschappers interviewt. Palache schrijft op freelance basis voor verschillende kranten en (week)bladen en interviewt in meerdere talen regelmatig schrijvers en andere publieke figuren. Ze werkte, tot de show ermee stopte, voor televisieprogramma Pauw en nu voor opvolger Op1 en publiceerde twee boeken: Ontroerende Onzin, de joodse identiteit in het Nederland van nu (2016, Uitgeverij Prometheus) en een bloemlezing van het werk van journalist Ischa Meijer in de prestigieuze Privé-domeinreeks van de Arbeiderspers: Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan.

In november 2020 verschijnt er een tweede deel in deze reeks van haar hand met werk van Renate Rubinstein.


Boek Ronit Palache bij het Sprekershuys!

Ronit Palache is te boeken als dagvoorzitter en is expert op het gebied van journalistiek, schrijven, radio en mens & maatschappij. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Ronit Palache boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Radio, Journalistiek, Schrijven

In te huren als

 • Dagvoorzitter

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Dagvoorzitterschap Ronit Palache

Ronit Palache studeerde journalistiek en werkte drie jaar als journalist bij Weekblad Elsevier. Ze had vijf jaar lang een eigen talkshow waarin interviews met onbekende Nederlanders centraal stonden.

Daarnaast werkte ze, tot de show ermee stopte, voor televisieprogramma Pauw en nu voor opvolger Op1.

Ronit Palache over Ischa Meijer en haar boek ‘Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan’

Bart Chabot verklapt de geheimen van het Boekenbal! | De Vooravond

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.