1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter & presentatrice

Siham Raijoul

Siham Raijoul is journalist en presentactrice. Ze is geboren in het Brabantse Veghel. Siham is bekend van het NOS Jeugdjournaal en presenteert sinds 2020 het nieuwsprogramma Hart van Nederland. Als kind was Siham al dol op het geven van spreekbeurten en boekbesprekingen. Haar liefde voor onderzoek doen en verhalen vertellen kwam goed van pas toen ze in Tilburg journalistiek ging studeren. Ze spreekt over onderwerpen zoals mens & maatschappij, journalistiek en over communicatie & media. Siham Raijoul is te boeken als dagvoorzitter en presentator bij het Sprekershuys.

...Siham Raijoul

Over Siham Raijoul

Siham Raijoul is behoorlijk gedreven

Gedreven met een zachte G, aangezien ze geboren en getogen is in het Brabantse Veghel. Siham is bekend van het NOS Jeugdjournaal en presenteert sinds februari 2020 het nieuwsprogramma Hart van Nederland.


Carrière

Om Siham beter te leren kennen, gaan we terug naar Brabant. Daar liggen de wortels van haar journalistieke carrière. Als kind was ze al dol op het geven van spreekbeurten en boekbesprekingen. Ze pakte de voorbereidingen hiervan dan ook grondig aan. Haar liefde voor onderzoek doen en verhalen vertellen kwamen daarna goed van pas toen ze Journalistiek in Tilburg ging studeren. Tijdens haar opleiding liep Siham stage bij Omroep Brabant, waarna ze er mocht beginnen als redacteur. Ze groeide uit tot verslaggever en presentator bij Brabant Nieuws. Zo ontwikkelde Siham haar liefde voor tv en rolde ze in het vak. Daarna kwam het NOS Jeugdjournaal. Haar dromen werden daar, sneller dan verwacht, werkelijkheid.


Stage NOS Jeugdjournaal

Na een stage bij het NOS Jeugdjournaal bleef ze hangen als redacteur. Een jaar later deed ze een screentest en werd ze presentator en verslaggever. Met veel plezier dook ze dagelijks in de verhalen van kinderen en maakte ze het nieuws inzichtelijk voor die groep. Haar tien jaren bij het NOS Jeugdjournaal zijn kort samen te vatten. Ze is binnengekomen als stagiair en vertrok jaren later als verslaggever en presentator met een boel journalistieke ervaring op zak.


Journalistiek

Naast het verslaan van het dagelijkse nieuws maakte ze een documentaire, presenteerde ze de verkiezingsuitzending met alle lijsttrekkers in de studio én maakte Siham uitstapjes naar NOS Evenementen. Daarvoor versloeg ze onder andere Koningsdag en Bevrijdingsdag. Daarnaast is Siham te zien als dagvoorzitter, jurylid bij debat- en voorleeswedstrijden en is ze te horen als voice-over. Een stem die je niet snel vergeet, door die charmante zachte G.


Gedrevenheid

Wat je hoogstwaarschijnlijk niet over Siham weet, is dat haar naam ‘pijlen’ betekent in het Arabisch. Die richt ze sinds een jaar ook op het surfen. Haar vakantiebestemming moet daarom voortaan voldoen aan hoge golven, zon en een mooi strand. Op het water probeert ze de sport steeds beter onder de knie te krijgen. En die gedrevenheid waar ze vroeger al een boekpresentatie mee hield, komt daarbij maar wát goed van pas.


Boek Siham Raijoul bij het Sprekershuys!

Siham Raijoul is te boeken als dagvoorzitter en presentator en is expert op het gebied van mens & maatschappij, communicatie & media, debatten en journalistiek. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Siham Raijoul boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Debatteren, Presenteren, Journalistiek

In te huren als

 • Dagvoorzitter
 • Presentator

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Dagvoorzitterschap Siham Raijoul

Siham Raijoul is bekend van het NOS Jeugdjournaal en presenteert sinds 2020 het Hart van Nederland.

Met veel plezier dook Siham dagelijks in de verhalen van kinderen en maakte ze het nieuws inzichtelijk voor die groep. Naast het verslaan van het dagelijkse nieuws maakte Siham een documentaire, presenteerde ze de verkiezingsuitzending met alle lijsttrekkers in de studio én maakte ze uitstapjes naar NOS Evenementen.

Daarnaast is Siham te zien als dagvoorzitter, jurylid bij debat- en voorleeswedstrijden en is ze te horen als voice-over.

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.