1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & voormalig voetballer

Ruud Gullit

Met zijn ervaring als voormalig profvoetballer spreekt Ruud Gullit, ook wel ‘Zwarte Tulp’, met grote passie over sport & motivatie, teambuilding en leiderschap. Ruud was in 1988 aanvoerder van de 'gouden generatie’, waar Marco van Basten en Frank Rijkaard ook onder vielen en waarmee hij Europees kampioen werd. Op zijn 19e maakte Ruud Gullit zijn debuut in het Nederlands elftal. Zijn carrière, waarin hij rollen als profvoetballer en hoofdtrainer van clubs als Chelsea en Feyenoord op zich nam, maakt hem een inspirerend icoon. Ruud is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Ruud Gullit

Over Ruud Gullit

Oud-profvoetballer Ruud Gullit (echte naam: Rudi Dil), ook wel bekend als ‘Zwarte Tulp’, begon zijn carrière bij HFC Haarlem waarna hij vertrok naar Feyenoord. Als aanvoerder van de gouden generatie, waar Marco van Basten en Frank Rijkaard ook deel van uitmaakten, heeft hij vele (persoonlijke) overwinningen binnengesleept. Zo werd hij in 1988 Europees kampioen, kreeg hij de titels Europees Voetballer van het Jaar in 1987 en Wereldvoetballer van het Jaar in 1989 toegekend en stond hij in 2004 vermeld in de opgestelde Lijst FIFA 100 beste spelers. 


Voetbalcarrière

Ruud Gullit maakte in 1979 zijn debuut bij HFC Haarlem, waarna hij na drie seizoenen naar Feyenoord vertrok. In 1985 vertrok Gullit naar PSV, waar hij een zeer succesvolle periode kende. Hij werd twee keer landskampioen, werd Eredivisiespeler van het jaar en won de gouden bal. Kort daarna vertrok de speler naar AC Milan en vormde Gullit samen met Van Basten en Rijkaard het ‘Gouden Trio’. In zijn tijd met AC Milan won Gullit zowel met de club en als speler vele prijzen. Na enkele seizoenen vertrok Gullit naar Sampdoria. Ook wist het Nederlands Elftal onder leiding van Ruud Gullit het EK in ‘88 te winnen.


Na acht jaar in Italië te hebben gespeeld, vertrok Ruud Gullit naar Chelsea voor een korte rol als speler-coach die al gauw werd vervolgd door de rol van coach bij Newcastle United en Jong Oranje in 2003. In 2006 ging Ruud als coach aan de slag als trainer van Feyenoord, maar hij stopte na een jaar na tegenvallende resultaten. Vervolgens was Ruud nog coach van de clubs LA Galaxy en Terek Grozny.


Een ontdekking over Gullit

Naast voetbal heeft Ruud nog een verborgen fascinatie, namelijk de oude cultuur van Egypte. Een land waar hij altijd verbinding mee voelde, maar die hij nooit had bezocht. In zijn docuserie ‘Ruud Gullit en de Mysteries van het Oude Egypte’, welke in november 2022 uitkwam, neemt hij je mee in een reis vol mysteries van het oude Egypte en legt hij een andere kant van zichzelf bloot.


Sprekend uit ervaring

De bijzondere loopbaan die Ruud Gullit heeft afgelegd, maakt hem een ware professional. Zijn voetbalervaring is de rode draad in zijn leven en een passie die hij met iedereen wil delen. In zijn lezing blikt Ruud terug op zijn rollen als aanvoerder en trainer en koppelt hij deze aan de onderwerpen leiderschap, teambuilding en sport & motivatie. Dat zijn namelijk onderdelen in voetbal die essentieel zijn.


Boek Ruud Gullit bij het Sprekershuys!

Ruud Gullit is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van leiderschap, sport & motivatie en teambuilding. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Ruud Gullit boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Leiderschap, Sport, Motivatie, Teamwork, Teambuilding

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€10000

Ruud Gullit: 'Dit is het laatste toernooi met van Gaal, die wil gewoon vlammen'

Ruud Gullit en de Mysteries van het Oude Egypte | Officiële Trailer | Prime Video Nederland

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.