Vakgebied

Inspiratie&Creativiteit
Leiderschap
Sport
Sport&Motivatie
Doorzettingsvermogen
WK en EK voetbal

Thema's

Leiderschap
Sport & Motivatie
Creativiteit & Inspiratie

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Ronald de Boer is oud-topvoetballer en de tweelingbroer van Frank de Boer.

Als professioneel voetballer staat hij bekend om zijn veelzijdigheid. Hij kan op verschillende posities in het veld uit de voeten; als middenvelder, maar ook in de aanval of als rechtshalf.

Als veertienjarige jongen wordt Ronald de Boer opgemerkt door Johan Cruijff en naar de voetbalacademie van Ajax gehaald. Ronald en zijn tweelingbroer spelen voor een groot deel van hun carrière voor dezelfde clubs, waaronder ook het Nederlands elftal. Ronald zijn successen waren bij Ajax, waarmee hij vijf landstitels en de Champions League won. Hij werd twee keer uitgeroepen tot Nederlands Voetballer van het Jaar. In maart 2018 stopt hij met voetballen, een nekhernia houdt hem maandenlang uit het spel. Uiteindelijk besluit Ronald te stoppen met voetballen om zo geen gezondheidsrisico's meer te nemen.

Nadat hij stopt met voetballen richt hij zich op het trainen van de jeugd bij Ajax. Later gaat hij aan de slag als analist bij Fox Sports. Op dit moment is Ronald werkzaam als specialistentrainer van Ajax en wekelijks te zien als analist bij Fox en Champions League.

Ronald de Boer is te boeken als spreker en geeft lezingen over de onderwerpen ondernemerschap, sport en bewegen, voetbal, inspiratie en creativiteit. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer