1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Sophie Kuijpers

Sophie Kuijpers is 26 jaar oud en advocaat. Al sinds haar studie Rechten focust zij zich op duurzaamheid binnen het recht. Ze publiceerde een veelbesproken opiniestuk in de Volkskrant met de titel “We kunnen niet op boomer-bestuurders wachten om bedrijven klimaatbewust te maken”. Ze pleit voor meer klimaat deskundigheid én sterke verjonging binnen de boardrooms van Nederland. Niet alleen als advocaat, maar ook op het podium als energieke spreker. Haar sessies staan in het teken van haar expertise en maatschappelijke interesse. Daarnaast weet ze haar publiek altijd te inspireren op het gebied van duurzaam ondernemerschap, leiderschap en maatschappelijke vraagstukken. Sophie is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Sophie Kuijpers

Over Sophie Kuijpers

Sophie Kuijpers pleit voor verandering; voor meer klimaat deskundigheid én sterke verjonging binnen de boardrooms van Nederland. Ze werpt een scherpe blik op de huidige manier van doen binnen bedrijven en de maatschappij, en roept haar publiek op om zich in te zetten voor een klimaatbewuste en inclusievere toekomst. 


Achtergrond

Na haar afstuderen koos Sophie Kuijpers bewust voor een advocatenkantoor met een heldere missie en visie: een plek waar maatschappelijke betrokkenheid wordt aangemoedigd. Als advocaat werkt zij nu bij het B Corp gecertificeerde advocatenkantoor BVDV Advocaten & Fiscalisten in het ondernemingsrecht-team. Zo staat zij voornamelijk sociaal gedreven ondernemers bij met al hun juridische uitdagingen die bij het ondernemen komen kijken.

Voordat zij begon met haar werk als advocaat werkte zij fulltime als redactrice bij De Kiesmannen. Samen met het redactieteam schreef zij de politieke theatershow De Nationale Verkiezingshow in Paradiso. Gemotiveerd door deze politieke betrokkenheid schreef zij haar eerste opiniestuk in Het Parool welke kort daarna werd gevolgd door een stuk over de MeToo-beweging.


Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Steeds meer cliënten zijn geïnteresseerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen en bijvoorbeeld een B Corp-status voor hun onderneming. Sophie helpt deze klanten bij het MVO-proof maken van hun statuten, maar bijvoorbeeld ook bij het ophalen van financieringen en overige adviesvragen. Naast haar praktijkervaring heeft zij door het schrijven van haar masterscriptie veel inhoudelijke kennis over dit onderwerp binnen het recht. Door de unieke manier waarop BVDV is georganiseerd (Semco-stijl) krijgt zij bovendien naast haar werk de ruimte om zich inhoudelijk te blijven verdiepen in de literatuur en jurisprudentie.


Verjonging in bestuurskamers

In september dit jaar plaatste De Volkskrant haar stuk over het verzet tegen modernisering van de Corporate Governance Code genaamd “We kunnen niet op boomer-bestuurders wachten om bedrijven klimaatbewust te maken”. Dit stuk en haar radio-optreden met Eerste Kamer-voorzitter Jan Anthonie de Bruijn bij De Nieuw BV werden goed gelezen en beluisterd en maakten een interessante discussie los over de nodige verjonging in de bestuurskamers. Hierop vroeg ChangeInc. haar om een bijdrage te leveren aan Het Betoog. Een kritisch stuk over de advocatuur en de betrokkenheid in de energietransitie was het resultaat. Sophie bepleit meer betrokkenheid van haar vakgenoten en meer aanbod in het juridisch onderwijs, maar roept ook de changemakers van deze tijd op om advocaten en juristen eerder te betrekken in hun revolutionaire ideeën. Haar oproep werd o.a. gedeeld door CPO, de uitvoerder van o.a de beroepsopleiding van advocaten.


Spreker

Sophie spreekt o.a. in heldere taal over de huidige juridische duurzaamheidsontwikkelingen. Er is veel mogelijk met het (ondernemings)recht om bijvoorbeeld bestuurders meer verantwoordelijk te houden voor duurzaamheidsplannen van een bedrijf. Maar is dit altijd wenselijk? Wat zijn de voor- en tegens? Daarbij zet zij zich in voor meer klimaatdeskundigheid en verjonging in de bestuurskamers (zowel bij de RvB’s als RvC’s). 

Zij roept op om kritisch na te denken aan wie we nu voorkeur geven als bestuurders van bedrijven, en of dat in deze crisistijd nog wel altijd logisch is. Ze is niet bang om een zaal wakker te schudden, maar zoekt daarbij altijd de verbinding op: hoe krijgen we iedereen mee voor een meer gebalanceerde bestuurscultuur? Daarnaast spreekt zij voor studenten over haar zoektocht binnen de competitieve rechtenstudie en haar loopbaan. Na meerdere ervaringen op de Zuidas koos zij er namelijk voor om toch een nét andere kant op te gaan.

Boek Sophie Kuijpers bij het Sprekershuys!

Sophie Kuijpers is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator, debatleider, panellid en gespreksleider bij het Sprekershuys. Ze spreekt over onderwerpen als leiderschap, mens & maatschappij en bestuur, beleid & politiek. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Sophie Kuijpers boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Duurzaam ondernemerschap, Leiderschap, Maatschappij

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Duurzaamheid in het ondernemingsrecht / Corporate Social Responsibility

Sophie spreekt in heldere taal over de huidige juridische duurzaamheidsontwikkelingen. Er is veel mogelijk met het (ondernemings)recht om bijvoorbeeld bestuurders meer verantwoordelijk te houden voor duurzaamheidsplannen van een bedrijf. Maar is dit altijd wenselijk? Wat zijn de voor- en tegens?

Ambitieus en je wil wat

Als ambitieuze rechtenstudent lijkt het haast onontkoombaar: stages en solliciteren op de Zuidas. Maar hoe weet je nou precies wat je wil? Is het mogelijk om al als starter invulling te geven aan je idealen? Tegenwoordig zijn veel studenten op zoek naar een baan waarbij ze ook hun steentje bijdragen aan de samenleving. Maar de rechtenstudie is nog steeds even competitief en de glamour van de Zuidas lonkt... Sophie spreekt graag voor rechtenstudenten over haar zoektocht binnen de competitieve advocatuur en het verloop van haar loopbaan. Na meerdere ervaringen op de Zuidas koos ze er namelijk voor om toch een nét andere kant op te gaan.

Verjonging in de bestuurskamer

Sophie pleit voor meer verplichte klimaatdeskundigheid en verjonging in de bestuurskamers (zowel bij de RvB’s als RvC’s). Ze roept bedrijven op om kritisch na te denken aan wie we nu voorkeur geven als bestuurders van bedrijven, en of in dat in deze crisistijd nog wel altijd logisch is. Sophie is hierbij niet bang om een zaal wakker te schudden, maar zoekt daarbij altijd de verbinding op: hoe krijgen we iedereen mee voor een meer gebalanceerde bestuurscultuur?

Interview Sophie Kuijpers

Vragenvuur met Sophie Kuijpers

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.