1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Werner Schouten

Werner Schouten is presentator van het radioprogramma BNR Koplopers en voormalig voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging. Hij specialiseert zich in klimaat en generatiegerechtigheid. Als directeur van de Impact Economy Foundation bouwt Werner aan een Impact Economie waarin werk, ondernemerschap en innovatie werkelijk bijdraagt aan het oplossen van onze maatschappelijke uitdagingen. In 2020 is hij als voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging nummer 1 geworden in de Trouw Duurzame 100. Hij is expert op het gebied van onder andere leiderschap, duurzaam ondernemerschap & MVO en klimaat. Werner Schouten is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Werner Schouten

Over Werner Schouten

"Hoe kun je zo weinig verantwoordelijkheid nemen?!" Aan het woord is Spreker Werner Schouten, de frustratie is zichtbaar en gericht op de leiders van ons land. Schouten is 21 jaar als hij besluit de mening van jongeren over klimaatbeleid te vertegenwoordigen in de politiek en het bedrijfsleven. Hij spreekt zich uit over het klimaat en generatiegerechtigheid. Als spreker, ondernemer en presentator.


Start-up

Als peuter is Werner extreem verlegen. Toch schrijft hij op zijn negende in een vriendenboekje dat hij Minister van Financiën wil worden. Voor vrienden en familie staat het vanaf dan vast: Schouten gaat later de politiek in. Na een technische bacheloropleiding waar hij weinig voor voelde, gaat hij in 2018 naar Zuid-Korea voor een summer school. De erbarmelijke luchtkwaliteit triggert hem. Het wringt dat hij zich kan beschermen tegen luchtvervuiling terwijl de mensen die op straat leven zonder enige vorm van bescherming de dag moeten doorbrengen. De onrechtvaardigheid daarvan dringt diep tot hem door. Hij ziet hoe groot en oneerlijk het klimaatprobleem is. “De rijkste tien procent van deze aarde stoot net zoveel uit als de overige 90 procent. Dat ging er bij mij niet in.” Hij begint een start-up die de CO2-uitstoot van consumentenproducten compenseert door te investeren in duurzame projecten in ontwikkelingslanden, zoals zonne-energie. Hij komt op dat idee wanneer hij ziet dat hij kan bijbetalen om de klimaatimpact van zijn terugvlucht te compenseren. Na een jaar lang hard werken verkoopt hij zijn aandeel in de start-up en richt hij zich volledig op zijn voorzitterschap bij de Jonge Klimaatbeweging en op zijn rol in de Maatschappelijke Adviesraad van de VNCI. Het doel bleef hetzelfde: een impact maken op het gebied van klimaat.


Zijn passie

’Volg je hart, gebruik je hoofd is mijn credo. Ik probeer daarom de sweetspot te vinden tussen de kennis en kunde van oude generaties en de flexibiliteit en openheid voor nieuwe ideeën van jonge generaties.’’ Met een goed verhaal mensen in beweging proberen te brengen, dat is zijn passie. Verduurzaming vraagt namelijk om veel meer dan alleen technologische innovatie. Einstein zei het al: "We can’t solve a problem with the same mindset with which we created it." Het duurzaamheidsvraagstuk vereist een frisse blik, nieuwe normen en waarden en een betere verhouding met de wereld om ons heen. Verduurzaming vereist een cultuuromslag. Jonge generaties spelen volgens Werner een sleutelrol in deze cultuuromslag. Met hun nieuwe kijk op wat van waarde is, zijn jongeren het voorportaal van een nieuwe, duurzame werkelijkheid. Als voorman van meer dan 100.000 jongeren en ‘bruggenbouwer’ tussen generaties, specialiseert Werner zich in het creëren van een duurzame cultuuromslag in de politiek en het bedrijfsleven.


Werner Schouten als spreker

Als spreker inspireert hij het publiek om een verschil te maken. Om niet te wachten op leiders die het klimaatvraagstuk aanpakken, maar om als jonge generatie het voortouw te nemen. Zo bouwen we aan een fijner, gezonder en mooiere planeet. Hij inspireert niet alleen de leiders van morgen, maar laat ze ook zien hoe zij mee kunnen schrijven aan het nieuwe verhaal van een duurzamere toekomst.


Boek Werner Schouten bij het Sprekershuys!

Werner Schouten is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van leiderschap, duurzaamheid & klimaat en bestuur, beleid & politiek. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Werner Schouten boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Duurzaam ondernemerschap, Leiderschap

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€1500

Sessies

Lezing Werner Schouten - Het leiderschap van morgen

De klimaatcrisis is bij uitstek een verantwoordelijkheidscrisis. Tegelijkertijd is ‘duurzaamheid’ een uitgehold begrip geworden. Tijd dus voor leiders om op te staan en verantwoordelijkheid te grijpen! Tijd voor leiders met lef, die moeilijke maatregelen durven te nemen. Niet omdat het moet van een investeerder of de overheid. Maar vanuit de overtuiging het een toekomst oplevert dat fijner, mooier, gezonder is. Als directeur van de Impact Economy Foundation bouwt Werner aan een Impact Economie waarin werk, ondernemerschap en innovatie werkelijk bijdraagt aan het oplossen van onze maatschappelijke uitdagingen. In zijn lezing neemt hij mee in het leiderschap van morgen dat door jonge generaties verwacht én afgedwongen wordt!

Lezing Werner Schouten - Change the story, Change the future

Duurzaamheid begint tussen de oren. Niet technologische innovatie, maar sociale innovatie is de belangrijkste pijler voor een duurzame toekomst. Verander je het verhaal waarin we leven, dan verander je de beleving en de toekomst. Change the story, Change the future! Jonge generaties omarmen al collectief een nieuw verhaal van de samenleving. In deze lezing toont Werner de kracht van jonge generaties en laat hij zien hoe jij mee kunt schrijven aan dit nieuwe verhaal van de duurzame toekomst.

Volg je hart, gebruik je hoofd

Triodos

Duurzame Troonrede 2021 - Werner Schouten - Tijd voor Generatiegerechtigheid

'We horen bij de vieze landen' - COP26 - Werner Schouten - EenVandaag

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.