1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter & spreker

Eva Helmond

Als dagvoorzitter en spreker heeft Eva Helmond een brede achtergrond. Ze is een alleskunner en werkte o.a. als radio-dj, deed toekomstonderzoek naar 2050, technologie(filosofie) en duurzaamheid. Ze legt snel kruisverbanden, bewaakt de missie van je event en neemt het publiek op plezierige wijze mee. Eva brengt gegarandeerd energie en inhoud; op wetenschappelijke congressen over bijvoorbeeld smart technologies en smart cities, bij het voorleggen van ethische dilemma’s aan CEO’s, en wanneer ze Olympisch kampioenen interviewt. Eva is te boeken als dagvoorzitter, spreker en panellid bij het Sprekershuys.

...Eva Helmond

Over Eva Helmond

Als dagvoorzitter en keynote spreker valt Eva Helmond op door haar speelsheid, nieuwsgierigheid en analytische blik. Ze begrijpt dat een evenement deel uitmaakt van een groter verhaal en een groter doel dat bereikt moet worden, en gebruikt haar rol als moderator of keynote spreker om impactvolle boodschappen te delen die aansluiten bij de visie voor jouw evenement.


Achtergrond

Eva Helmond begon haar carrière in HR en leiderschapsontwikkeling. Daarna presenteerde ze radioprogramma's over organisaties voor radiostation Werken.FM. Ze interviewde meer dan 500 gasten live en leidde verschillende debatten. Ze werkte als trainer en adviseur op het gebied van duurzaamheid, toekomst, sociaal ondernemerschap (Bcorps) en SDG's.


Toekomstonderzoek

Vervolgens deed ze toekomstonderzoek naar de rol van technologie bij het bereiken van de ontwikkelingsdoelen van de VN in 2050 (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) en ontwikkelde ze het inhoudelijke concept: "Van slimme technologie naar wijze technologie voor een wenselijk 2050".


Op dit moment werkt ze als onderzoeker voor mede-oprichter van de Club van Rome: Wouter van Dieren en richt ze zich op de nexus van schaarse grondstoffen, grote transities (SDG's, energie, klimaat, basisinkomen) en inkomenszekerheid. Ze ontwerpt ook een kunstinstallatie over de verstrengeling van mens, natuur en technologie in de toekomst en werkt aan haar eigen initiatief waarin ze onderzoekt hoe de beweging van wantrouwen naar vertrouwen er in de toekomst uit zou kunnen zien. De thema's toekomst en welzijn voor andere generaties zijn een rode draad door haar leven. Eva is een generalist en autodidact pur sang.


Keynote spreker

De kracht van Eva als keynote spreker: ze laat je het grotere plaatje zien en stimuleert zonder de focus te verliezen op de realiteit en de mogelijkheden van het heden als het gaat om duurzaamheid, klimaat, technologie, wetenschap, enz. Ze begeleidt je moeiteloos door onderwerpen als natuur, mensen en emancipatie, trias politica, economie en samenwerking met generaties ouder en later. Bovenal is haar mindset om met vertrouwen naar de toekomst te kijken vanaf nu aanstekelijk.


Moderator

Als je Eva Helmond boekt, ben je verzekerd van het beste resultaat voor je publiek en sprekers. Ze is goed thuis in onderwerpen die te maken hebben met de toekomst, technologie, innovatie, beleid, wetenschap, duurzaamheid en de SDG's. Daarnaast werkt ze nauwkeurig en servicegericht als het gaat om haar voorbereiding op het evenement. Meer informatie over keynote spreker en moderator Eva? Bekijk haar 'Leer Eva kennen' sectie.

Boek Eva Helmond bij het Sprekershuys!


Boek Eva Helmond bij het Sprekershuys!

Eva Helmond kan geboekt worden als moderator, spreker, panellid, interviewer, debatleider en webinar host en is een expert op het gebied van technologie, innovatie, duurzaamheid, ondernemerschap, wetenschap en netwerken. Op deze pagina vindt u onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Eva Helmond boeken voor jouw event? Neem contact op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Innovatie, Ontwikkeling, Leiderschap, Human Resources, Wetenschap, Technologie, Netwerken, Verandermanagement, Ondernemen

In te huren als

 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Panellid

Tariefindicatie

€3.125

Sessies

Eva Helmond Dagvoorzitterschap

Energiek en met een kwinkslag’ is wat Eva vaak te horen krijgt over haar dagvoorzitterschap en debatleiding. Ze weet het event dat ze leidt in strakke banen te leiden, mét behoud van energieke interactie en vrijheid, voor sprekers en publiek. Haar stijl kenmerkt zich verder als doortastend, creatief en verbindend. Eva zet interactie creatief in bij een evenement. Ze gebruikt hier haar kwaliteiten als trainingsactrice; ken het publiek, ken de sprekers, ken de opdrachtgever en ken de doelen van het event! Ze hecht veel waarde aan het meedenken en de voorbereiding zodat de juiste doelen bereikt worden. Opdrachtgevers vinden Eva enthousiast. Ze stelt gevatte vragen en daarnaast praat ze de dag op een leuke manier aan elkaar, met een bepaalde ontwapenende eigenheid die het helemaal afmaakt. Eva Helmond heeft veel affiniteit met Human Resources Management, wetenschap, young professionals, filosofie, duurzaamheid, innovatie, leiderschap en ondernemerschap. Als discussieleider, interviewer, spreker en dagvoorzitter is ze doortastend, improviserend en creatief.

Eva Helmond Workshop: Toekomstworkshops

Eva maakt de toekomst van jouw complexe zakelijk of politiek gevoelige onderwerp toegankelijk en interactief. Het hoofdthema moet een link hebben met een duurzame en/of sociale transitie voor de toekomst; van jouw bedrijf, team, thema, opleiding of ander soort. Eva zet haar ontwerpkennis en -ervaring in om een workshops of interactieve lezing te verzorgen. Ze gebruikt onderdelen uit methodes als Design Thinking en Theory U, Causal Layered Analyses, of bijvoorbeeld Over de Streep (in een interview met Rico Verhoeven). Of ze gebruikt (eigen ontworpen) tools en games. Voorbeelden voor eerdere opdrachtgevers zijn: De Toekomstraad, Het Wijze Woud, De SDG-weg, De SDG-scan voor teams, het Ik-gesprek.

Eva legt altijd de link met SDG’s of Brede Welvaart, duurzaamheid en de toekomst. Voor elke workshops ontwikkelt ze in samenspraak met de opdrachtgever een vorm die het beste past, een die deelnemers inspireert en aan het denken zet. Voor o.a. de Universiteit Twente, een event over Avatar technologie alsook voor de Erasmus Business School en een CEO-COO-ontwikkelprogramma ontwierp ze een set van vragen en dilemma’s die de deelnemers regelrecht in een mogelijke toekomst die vooralsnog onmogelijk lijkt.

Eva Helmond Lezing: De Toekomstlezing

Eva ontwikkelde na haar toekomststudie over Wijze Technologie voor STT De Toekomstlezing. De kern van haar lezing gaat over hoe we onze relatie met de toekomst kunnen verbeteren; als mensen, teams, organisaties etc. Die relatie zit in een dip, we vragen veel van de toekomst, onze problemen blijven niet in het heden; we stoten teveel co2, stikstof en methaan uit, kunnen verlies van biodiversiteit niet stoppen, zien de schaarste van grondstoffen onvoldoende, de ongelijkheid tussen mensen wordt nog steeds groter op het gebied van effecten klimaatverandering, rijk en arm, het meemaken van een oorlogsconflict, de effecten van COVID. Eva heeft er ondanks alles vertrouwen in, want veel mensen willen wél. De meeste van ons weten alleen niet waar te starten. Haar overtuiging is dat er meer dan voldoende kennis, ervaring, talent en creativiteit in de wereld is, maar dat het grotere nieuwe verhaal nodig is om het in goede banen te leiden.

Ze licht dit toe aan de hand van verschillen tussen smart technology en Wijze Technologie, een wereld gebaseerd op wantrouwen versus vertrouwen en een wereld gericht op economische groei versus een wereld gericht op welzijn. Want oplossingen kunnen niet komen van ons als losse individuen stelt ze, wanneer wij het begrip niet hebben van het grotere verhaal. Met oude overtuigingen kunnen oplossingen ons niet vinden terwijl ze voor het oprapen liggen, wanneer we beredeneren vanuit schaarste en wantrouwen. Ze illustreert bovenstaande met tal van voorbeelden uit de geschiedenis en toekomst.

En dat is de kracht van Eva als spreker, ze neemt je mee in het grotere plaatje en prikkelt zonder dat ze de realiteit en kansen verliest van het heden, over: duurzaamheid, klimaat, technologie, wetenschap etc. Ze begeleidt je met gemak langs onderwerpen als natuur, mens en emancipatie, trias politica, economie en samenwerking met generaties elder en later. Bovenal besmet ze je met het idee de Toekomst vanaf nu met vertrouwen te benaderen.

Deze speech is geschikt als inleiding op een (strategie)workshop of als inleiding voor een sessie. Als dat gewenst is kan Eva een workshop ontwerpen die op bovenstaande gebaseerd is.

Verbeelding is belangrijker dan kennis

Albert Einstein

15 maart HR Technovation 2018: Eva Helmond | dagvoorzitter

Humathon: Technology, Economy & Crisis

...
"It went really well, we got really positive feedback partly due to Eva's efforts. She did a really good job considering the little preparation time. She was very professional, asked good questions and was well informed about everything so we were very happy with her!"
HR Community - Laureen van Evert
...
"Bongers & Partners experienced Eva Helmond as a pleasant interviewer, who is well prepared for her guests. During the live interview she knew how to ask good open questions, in which she also showed interest and knowledge about our subject: Psychology for Managers...".
Bongers & Partners
...
"Het is heel goed gegaan, we hebben echt super veel positieve reacties gekregen mede door de inzet van Eva. Ze heeft het echt goed gedaan gezien de geringe voorbereidingstijd. Ze was heel professioneel, stelde goede vragen en was goed op de hoogte van alles dus we waren heel blij met haar!"
HR Community - Laureen van Evert
...
'Bongers & Partners heeft Eva Helmond ervaren als een prettige interviewster, die zich goed voorbereid op haar gasten. Tijdens het live interview wist zij goed open vragen te stellen, waarbij zij tevens blijk gaf interesse èn kennis te hebben over ons onderwerp: Psychologie voor Managers…'
Bongers & Partners

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.