1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter & spreker

Eva Helmond

Als dagvoorzitter en spreker heeft Eva Helmond een brede achtergrond. Ze is een alleskunner en werkte o.a. als radio-dj, deed toekomstonderzoek naar 2050, technologie(filosofie) en duurzaamheid. Ze legt snel kruisverbanden, bewaakt de missie van je event en neemt het publiek op plezierige wijze mee. Eva brengt gegarandeerd energie en inhoud; op wetenschappelijke congressen over bijvoorbeeld smart technologies en smart cities, bij het voorleggen van ethische dilemma’s aan CEO’s, en wanneer ze Olympisch kampioenen interviewt. Eva is te boeken als dagvoorzitter, spreker en panellid bij het Sprekershuys.

...Eva Helmond

Over Eva Helmond

Als dagvoorzitter en sessiebegeleider/spreker valt Eva Helmond op door haar analytische blik, speelsheid en nieuwsgierigheid. Als dagvoorzitter ziet ze een evenement als verlengstuk van een strategie of groter verhaal dat de organisator wil vertellen met het event. Als dagvoorzitter gebruikt ze haar rol om impactvolle boodschappen te delen in lijn met de missie van het event of de organisatie. 


Als sessiebegeleider duikt ze dieper en verkent met de opdrachtgever de verder gelegen toekomst en paden ernaartoe, en legt de link met maatschappelijke opgaven.


Achtergrond

Eva Helmond begon haar carrière in HR en leiderschapsontwikkeling. Daarna presenteerde ze radioprogramma's over organisaties voor radiostation Werken FM. Ze interviewde meer dan 500 gasten live en leidde verschillende debatten. Ze werkte als trainer en adviseur op het gebied van duurzaamheid, toekomst, sociaal ondernemerschap (B Corps) en SDG's.


Toekomstonderzoek en vergezichten

Twee jaar lang deed ze toekomstonderzoek naar de rol van technologie bij het bereiken van de ontwikkelingsdoelen van de VN in 2050 (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) en bedacht ze het concept: "Van slimme technologie naar wijze technologie”. Hier is de publicatie te vinden. Daarna werkte ze voor een van de oprichters van de Club van Rome en de onderwerpen groene industriepolitiek en schaarse grondstoffen, en met een ondernemer over bestaanszekerheid en sociale zekerheid. 


Momenteel werkt ze voor de Goldschmeding Foundation als projectscouter en - manager. Hier werkt ze met projectpartners en stakeholders als de SER, TechniekNL, Het Groene Brein etc. aan duurzaam werk en medemenselijke economie. De thema's toekomst en toekomstige generaties zijn een rode draad door haar werkend leven.


Sessiebegeleider

Als je Eva Helmond boekt, ben je verzekerd van het beste resultaat voor je publiek en sprekers. Ze is goed thuis in onderwerpen die te maken hebben met de toekomst, technologie, innovatie, beleid, wetenschap, duurzaamheid en de SDG's. Daarnaast werkt ze nauwkeurig en servicegericht als het gaat om haar voorbereiding op het evenement.


Boek Eva Helmond bij het Sprekershuys!

Eva Helmond kan geboekt worden als dagvoorzitter, spreker, maatschappelijk opsteller, panellid, interviewer, debatleider en online host en heeft expertise op het gebied van duurzaamheid, technologie, innovatie, toekomstverkennen, duurzaam werk en economie. Op deze pagina vindt je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Eva Helmond boeken voor jouw event? Neem contact op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Innovatie, Ontwikkeling, Leiderschap, Human Resources, Wetenschap, Technologie, Netwerken, Verandermanagement, Ondernemen

In te huren als

 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Panellid

Tariefindicatie

€3.125

Sessies

Eva Helmond lezing: Toekomstopstelling

We leven in complexe tijden waarin uitdagingen elkaar snel opvolgen. Ze zijn ook verbonden en beïnvloeden elkaar: economie, klimaat, technologie, (Europese) wetgeving, bestaanszekerheid, gelijkheid, politiek,. Het kan in een veranderende context als deze een uitdaging zijn de juiste positie te bepalen. 

In deze sessie begeleidt Eva een Toekomstopstelling. Opstellingen zijn ook bekend van familieopstellingen en maatschappelijke opstellingen. In Eva’s opstellingen staat de toekomst centraal. Het is een methode die helpt bij het groepsgewijs tot een gezamenlijk toekomstbeeld te komen i.r.t. een complexe uitdaging. Met een manager, team of CEO van een instelling, bedrijf, stichting, of overheid gaat Eva met je aan de slag tijdens de jaarafsluiting, strategiedag, stakeholdersessie, teamdag. In de toekomstopstelling krijgt de stip op de horizon een belangrijke plek, net als de kansen en obstakels.

Eva werkte eerder met thema’s zoals: De stad van de toekomst, (wijze) technologie, de arbeidsmarkt, duurzaam werk, politieke spanningen, onderwijs, belastingverschuivingen tegen vervuiling en voor werk, de reparatie-economie, toekomstbestendig leiderschap en de duurzame HR-manager. 

De meeste mensen kennen opstellingen via familieopstellingen of systemische therapie. In deze sessie maakt Eva gebruik van technieken uit familieopstellingen (Bert Hellinger) en zet ook kennis en ervaring in over Causal Layered Analysis (Sohail Inayatullah), Theory U (MIT) en Design Thinking (Time Brown and Dave Kellly).

Eva Helmond Dagvoorzitterschap

Energiek en met een kwinkslag’ is wat Eva vaak te horen krijgt over haar dagvoorzitterschap en debatleiding. Ze weet het event dat ze leidt in strakke banen te leiden, mét behoud van energieke interactie en vrijheid, voor sprekers en publiek. Haar stijl kenmerkt zich verder als doortastend, creatief en verbindend. Eva zet interactie creatief in bij een evenement. Ze gebruikt hier haar kwaliteiten als trainingsactrice; ken het publiek, ken de sprekers, ken de opdrachtgever en ken de doelen van het event! Ze hecht veel waarde aan het meedenken en de voorbereiding zodat de juiste doelen bereikt worden. Opdrachtgevers vinden Eva enthousiast. Ze stelt gevatte vragen en daarnaast praat ze de dag op een leuke manier aan elkaar, met een bepaalde ontwapenende eigenheid die het helemaal afmaakt. Eva Helmond heeft veel affiniteit met Human Resources Management, wetenschap, young professionals, filosofie, duurzaamheid, innovatie, leiderschap en ondernemerschap. Als discussieleider, interviewer, spreker en dagvoorzitter is ze doortastend, improviserend en creatief.

Verbeelding is belangrijker dan kennis

Albert Einstein

...
"It went really well, we got really positive feedback partly due to Eva's efforts. She did a really good job considering the little preparation time. She was very professional, asked good questions and was well informed about everything so we were very happy with her!"
HR Community - Laureen van Evert
...
"Bongers & Partners experienced Eva Helmond as a pleasant interviewer, who is well prepared for her guests. During the live interview she knew how to ask good open questions, in which she also showed interest and knowledge about our subject: Psychology for Managers...".
Bongers & Partners
...
"Het is heel goed gegaan, we hebben echt super veel positieve reacties gekregen mede door de inzet van Eva. Ze heeft het echt goed gedaan gezien de geringe voorbereidingstijd. Ze was heel professioneel, stelde goede vragen en was goed op de hoogte van alles dus we waren heel blij met haar!"
HR Community - Laureen van Evert
...
'Bongers & Partners heeft Eva Helmond ervaren als een prettige interviewster, die zich goed voorbereid op haar gasten. Tijdens het live interview wist zij goed open vragen te stellen, waarbij zij tevens blijk gaf interesse èn kennis te hebben over ons onderwerp: Psychologie voor Managers…'
Bongers & Partners

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.