1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter & spreker

Eva Helmond

Als dagvoorzitter en spreker heeft Eva Helmond een brede achtergrond. Ze is een alleskunner en werkte o.a. als radio-dj, deed toekomstonderzoek naar 2050, technologie(filosofie) en duurzaamheid. Ze legt snel kruisverbanden, bewaakt de missie van je event en neemt het publiek op plezierige wijze mee. Eva brengt gegarandeerd energie en inhoud; op wetenschappelijke congressen over bijvoorbeeld smart technologies en smart cities, bij het voorleggen van ethische dilemma’s aan CEO’s, en wanneer ze Olympisch kampioenen interviewt. Eva is te boeken als dagvoorzitter, spreker en panellid bij het Sprekershuys.

...Eva Helmond

Thema's

Creativiteit & Inspiratie, Wetenschap, Business & Management, Duurzaamheid & Klimaat, Leiderschap & Strategie, Mens & Maatschappij, Verandermanagement, Economie & Financiën, Overheid & Politiek, Technologie & Innovatie

Vakgebied

Innovatie, Ontwikkeling, Leadership, Human Resources, Wetenschap, Technologie, Netwerken, Verandermanagement, Ondernemen

In te huren als

 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Panellid

Tariefindicatie

€3.125

Over Eva Helmond

Als dagvoorzitter en spreker zijn haar speelsheid, nieuwsgierigheid en analytische blik opvallend en geeft ze hiermee een event de stevigheid die je zoekt. Ze weet als geen ander dat een event onderdeel is van groter verhaal en een groter doel dat bereikt moet worden.


Achtergrond

Eva Helmond startte haar carrière in HR en leiderschapsontwikkeling. Daarna presenteerde zij radioprogramma’s over organisaties voor radiostation Werken.FM. In haar radioshow interviewde ze meer dan 500 gasten live en leidde ze verschillende debatten. Ze werkte als trainer en adviseur op het gebied van duurzaamheid, toekomst, sociaal ondernemerschap (Bcorps) en SDG’s.


Toekomstonderzoek

Daarna deed ze toekomstonderzoek naar de rol van technologie in het behalen van de ontwikkelingsdoelen van de VN in 2050 (Sustainable Development Goals) en ontwikkelde het inhoudelijke concept: “Van smart technologie naar wijze technologie voor een gewenst 2050”.


Momenteel werkt ze als onderzoeker voor medeoprichter van de Club van Rome: Wouter van Dieren en richt zich op de nexus schaarse grondstoffen, grote transities (SDG’s, energie, klimaat, basisinkomen) en inkomenszekerheid. Ze ontwerpt tevens een kunstinstallatie over de verwevenheid van mens, natuur en technologie in de toekomst en werkt aan een eigen initiatief waarbij ze onderzoekt hoe de beweging van wantrouwen naar vertrouwen eruit kan zien voor de toekomst. De thema’s toekomst en welzijn voor andere generaties zijn een rode draad door haar leven. Eva is een generalist en autodidact pur sang.


Spreker

De kracht van Eva als spreker: ze neemt je mee in het grotere plaatje en prikkelt zonder dat ze de realiteit en kansen verliest van het heden, over: duurzaamheid, klimaat, technologie, wetenschap etc. Ze begeleidt je met gemak langs onderwerpen als natuur, mens en emancipatie, trias politica, economie en samenwerking met generaties elder en later. Bovenal besmet ze je met het idee de Toekomst vanaf nu met vertrouwen te benaderen.


Dagvoorzitter

Wanneer je Eva Helmond boekt haal je gegarandeerd het maximale uit jouw publiek en sprekers. Ze kan gemakkelijk verbinden met inhoudelijke onderwerpen die over de toekomst gaan, technologie, innovatie, beleid, wetenschap, duurzaamheid en de SDG’s. Daarnaast gaat ze nauwkeurig en dienstverlenend te werk in de voorbereiding en na het event en ontwikkelt ze het event mee waar nodig. Meer informatie over huysgenoot en dagvoorzitter Eva? Bekijk haar ‘Maak kennis met’.


Boek Eva Helmond bij het Sprekershuys!

Eva Helmond is te boeken als dagvoorzitter, spreker, panellid, interviewer, debatleider en webinarhost en is expert op het gebied van technologie, innovatie, duurzaamheid, ondernemerschap, wetenschap en netwerken. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Eva Helmond boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

...

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Sessies

Eva Helmond Dagvoorzitterschap

Energiek en met een kwinkslag’ is wat Eva vaak te horen krijgt over haar dagvoorzitterschap en debatleiding. Ze weet het event dat ze leidt in strakke banen te leiden, mét behoud van energieke interactie en vrijheid, voor sprekers en publiek. Haar stijl kenmerkt zich verder als doortastend, creatief en verbindend. Eva zet interactie creatief in bij een evenement. Ze gebruikt hier haar kwaliteiten als trainingsactrice; ken het publiek, ken de sprekers, ken de opdrachtgever en ken de doelen van het event! Ze hecht veel waarde aan het meedenken en de voorbereiding zodat de juiste doelen bereikt worden. Opdrachtgevers vinden Eva enthousiast. Ze stelt gevatte vragen en daarnaast praat ze de dag op een leuke manier aan elkaar, met een bepaalde ontwapenende eigenheid die het helemaal afmaakt. Eva Helmond heeft veel affiniteit met Human Resources Management, wetenschap, young professionals, filosofie, duurzaamheid, innovatie, leiderschap en ondernemerschap. Als discussieleider, interviewer, spreker en dagvoorzitter is ze doortastend, improviserend en creatief.

Eva Helmond Workshop: Toekomstworkshops

Eva maakt de toekomst van jouw complexe zakelijk of politiek gevoelige onderwerp toegankelijk en interactief. Het hoofdthema moet een link hebben met een duurzame en/of sociale transitie voor de toekomst; van jouw bedrijf, team, thema, opleiding of ander soort. Eva zet haar ontwerpkennis en -ervaring in om een workshops of interactieve lezing te verzorgen. Ze gebruikt onderdelen uit methodes als Design Thinking en Theory U, Causal Layered Analyses, of bijvoorbeeld Over de Streep (in een interview met Rico Verhoeven). Of ze gebruikt (eigen ontworpen) tools en games. Voorbeelden voor eerdere opdrachtgevers zijn: De Toekomstraad, Het Wijze Woud, De SDG-weg, De SDG-scan voor teams, het Ik-gesprek.

Eva legt altijd de link met SDG’s of Brede Welvaart, duurzaamheid en de toekomst. Voor elke workshops ontwikkelt ze in samenspraak met de opdrachtgever een vorm die het beste past, een die deelnemers inspireert en aan het denken zet. Voor o.a. de Universiteit Twente, een event over Avatar technologie alsook voor de Erasmus Business School en een CEO-COO-ontwikkelprogramma ontwierp ze een set van vragen en dilemma’s die de deelnemers regelrecht in een mogelijke toekomst die vooralsnog onmogelijk lijkt.

Eva Helmond Lezing: De Toekomstlezing

Eva ontwikkelde na haar toekomststudie over Wijze Technologie voor STT De Toekomstlezing. De kern van haar lezing gaat over hoe we onze relatie met de toekomst kunnen verbeteren; als mensen, teams, organisaties etc. Die relatie zit in een dip, we vragen veel van de toekomst, onze problemen blijven niet in het heden; we stoten teveel co2, stikstof en methaan uit, kunnen verlies van biodiversiteit niet stoppen, zien de schaarste van grondstoffen onvoldoende, de ongelijkheid tussen mensen wordt nog steeds groter op het gebied van effecten klimaatverandering, rijk en arm, het meemaken van een oorlogsconflict, de effecten van COVID. Eva heeft er ondanks alles vertrouwen in, want veel mensen willen wél. De meeste van ons weten alleen niet waar te starten. Haar overtuiging is dat er meer dan voldoende kennis, ervaring, talent en creativiteit in de wereld is, maar dat het grotere nieuwe verhaal nodig is om het in goede banen te leiden.

Ze licht dit toe aan de hand van verschillen tussen smart technology en Wijze Technologie, een wereld gebaseerd op wantrouwen versus vertrouwen en een wereld gericht op economische groei versus een wereld gericht op welzijn. Want oplossingen kunnen niet komen van ons als losse individuen stelt ze, wanneer wij het begrip niet hebben van het grotere verhaal. Met oude overtuigingen kunnen oplossingen ons niet vinden terwijl ze voor het oprapen liggen, wanneer we beredeneren vanuit schaarste en wantrouwen. Ze illustreert bovenstaande met tal van voorbeelden uit de geschiedenis en toekomst.

En dat is de kracht van Eva als spreker, ze neemt je mee in het grotere plaatje en prikkelt zonder dat ze de realiteit en kansen verliest van het heden, over: duurzaamheid, klimaat, technologie, wetenschap etc. Ze begeleidt je met gemak langs onderwerpen als natuur, mens en emancipatie, trias politica, economie en samenwerking met generaties elder en later. Bovenal besmet ze je met het idee de Toekomst vanaf nu met vertrouwen te benaderen.

Deze speech is geschikt als inleiding op een (strategie)workshop of als inleiding voor een sessie. Als dat gewenst is kan Eva een workshop ontwerpen die op bovenstaande gebaseerd is.

Verbeelding is belangrijker dan kennis

Albert Einstein

...

15 maart HR Technovation 2018: Eva Helmond | dagvoorzitter

...

Humathon: Technology, Economy & Crisis

...
'Bongers & Partners heeft Eva Helmond ervaren als een prettige interviewster, die zich goed voorbereid op haar gasten. Tijdens het live interview wist zij goed open vragen te stellen, waarbij zij tevens blijk gaf interesse èn kennis te hebben over ons onderwerp: Psychologie voor Managers…'
Bongers & Partners

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.