1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Stefan de Vries

Stefan de Vries is een internationaal bekende journalist met een grote kennis over Europese en geopolitiek, internationale relaties en omgangsvormen. Zijn presentaties zijn prikkelend, soms onconventioneel, maar altijd enthousiasmerend met een originele invalshoek. Als dagvoorzitter is hij verbindend en weet hij iedere spreker op zijn of haar gemak te stellen, en elk publiek, hoe divers ook, bij het debat te betrekken. Daarnaast geeft De Vries regelmatig mediatrainingen aan mensen die in hun werk te maken krijgen met journalisten, bij voor- en tegenspoed. Stefan de Vries is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Stefan de Vries

Over Stefan de Vries

Stefan de Vries woonde 22 jaar in Parijs en was daar onder meer correspondent voor RTL Nieuws, BNR, VRT, Euronews, BBC Radio, Het Financieele Dagblad, De Pers, Eén Vandaag (Nederland 1), Radio 1 (KRO & EO) en Adformatie. Ook was hij 12 jaar lang bijna wekelijks te zien als commentator van de Franse en Europese politiek op de nieuwszender France 24. In Nederland schuift hij regelmatig aan bij late-night-talkshows als Beau, Jinek, Humberto en Op1. In Frankrijk is hij regelmatig te gast bij het debatprogramma 28 Minutes op de zender Arte. In 2020 verhuisde hij weer naar Amsterdam waar hij (opnieuw) Europa-correspondent voor BNR Nieuwsradio werd, en correspondent Nederland voor het Franse dagblad Les Echos.


Het Blauwe Boekje

Hij schreef verschillende boeken, waaronder Het Blauwe Boekje, het succesvolle boek over manieren, eten en drinken en kleding. Op dit moment werkt De Vries aan een boek over de toekomst van Europa, dat in 2024 moet verschijnen bij De Arbeiderspers.


De Vries studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam en Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Sorbonne in Parijs.


Dagvoorzitter en mediatrainer

Als dagvoorzitter is hij verbindend en weet hij iedere spreker op zijn of haar gemak te stellen, en elk publiek, hoe divers ook, bij het debat te betrekken. Stefan spreekt vloeiend Frans, Engels en Nederlands en kan daarnaast interviewen in Duits en Spaans. Daarnaast geeft De Vries regelmatig mediatrainingen aan mensen die in hun werk te maken krijgen met journalisten, bij voor- en tegenspoed.


Boek Stefan de Vries bij het Sprekershuys!

Stefan de Vries is te boeken als spreker en dagvoorzitter. Hij is expert op het gebied van Europese en geopolitiek, internationale relaties en omgangsvormen. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Stefan de Vries boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Europa, Internationale betrekkingen, Samenwerken, Journalistiek, Internationaal nieuws

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

€2500

Sessies

Lezing: Europese Politiek

Terwijl nationale politici bij problemen het liefst bestraffend naar ‘Brussel’ wijzen, kijken de burgers bij crises steeds vaker naar ‘Europa’ voor een oplossing. Zie hier de Europese paradox: zonder het toe te geven zijn we ver geïntegreerd, ook al lijken we soms verder van elkaar af te staan dan twee planeten. Hoe zit ‘Brussel’ eigenlijk in elkaar? Wie neemt de telefoon op als iemand ‘Europa’ belt? En hoe liggen de machtsverhoudingen in een tijd waarin de geopolitieke situatie snel en ingrijpend verandert? Aan de hand van anekdotes, illustraties en eigen ervaringen geeft Stefan de Vries een verhelderende inkijk in het veelbekritiseerde, gecompliceerde én fascinerende Europese project.

Doe minstens één keer per dag iets waar je bang voor bent.

Eleanor Roosevelt

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.